Purple пуснаха Now What?!

Ще го изпълнят за първи път на Kavarna Rock 2013
Обновена: 30 апр 2013 15:03 | 30 апр 2013 14:57, Петя Славова
7
Purple пуснаха Now What?!
Deep Purple. Снимка: Kavarna Rock 2013

През последните дни тече представянето на новия албум на вечните Deep Purple. Една от най-известните рок групи в света, която има зад гърба си редица от успешни проекти и милиони фенове, ще зарадва отново публиката с нови парчета. След осемгодишно мълчание бандата се завръща с класическото звучене на Purple, но и с нов привкус. Тази емоция българските фенове ще могат да споделят на Kavarna Rock 2013. Всеки почитател на групата има възможност да бъде един от първите, които ще чуят албума именно в България.

От 26 април започна официалното разпространение на Now What!?. Първоначално ще бъде пуснат в Германия, Швейцария и Австрия, а на 30 април ще зарадва и феновете във Великобритания – родината на Purple. В сайта на групата се върти видео с една от новите песни – All The Time In The World . Албумът вече оглавява няколко рок класации в Германия, а нетърпеливите феновете от други държави, го поръчват онлайн. „Отново се връща Морс ерата, след Purpendicular”, пишат почитателите в страницата на Purple.

Новият албум на рок легендите не напразно носи името Now What!? . Това е въпросът, провокирал създаването на албума, а също така фразата, която Deep Purple задават на себе си и на света – какво предстои, какво не са направили все още и какви нови хоризонти искат да завладеят. След последния албум дойдоха седем години, прекарани в невероятни турнета. След това телефонът звънна...Сега какво!? (Now what?!)", разказва шеговито Иън Гилън за начина, по който са достигнали до заглавието на новото творение.

Now what?! е продуциран от Боб Езрин, един от най-известните рок продуценти, работил с Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss и много други рок величия. Боб се оказва страхотен катализатор за създаването на албума, не само заради професионализма си, но и благодарение на факта, че познава добре групата. Всичко започва когато Езрин пристига в Канада през февруари 2012 и се среща с бандата.

След една седмица групата притига в Нешвил. Всички се връщат към работата в студиото, а записите се оказват като в доброто старо време. Purple споделят, че през последните двайсет години групата не се е доближавала толкова много до звука на 70-те, както сега. Now What?! носи превъзходното и елегантно звучене на Perfect Stranger", и същевременно дивата свобода на Made in Japan.

Песента „Above And Beyond” от новия диск пък е посветена на покойния кийбордист на бандата Джон Лорд. „Творчеството на Джон се усеща в записите. Някои музикални са създадени, още докато той беше в бандата и духът му е вплетен в тях.” разказва неговия дългогодишен колега и приятел Пейс.

Парчетата за „Now What?!” са написани на различни места в Европа, предимно в Португалия, а смесването е извършено в Нешвил. Въпреки соло албума на Гилън, които се появи на бял свят преди няколко години, в Now What?! няма да бъдат включени парчета от него. Гилън , който е създател на голяма част от текстовете споделя, че новите песни са създадени заедно с останалите членове на групата: „Никога не сядаме с идеята за определена песен. Просто нахвърляме звучене, аранжимент, вокал и наблюдаваме в какво се превръща. След около 10 дни се оказва, че имаме 5-6 парчета”. Така идва и новият албум на Deep Purple, демонстрирайки силен ентусиазъм, творчество и свобода на звученето.

За българските фенове остава най-голямото удоволствие, а именно да са първите в Европа, които да чуят на живо новите парчета на Purple. Несъмнено това е чест за всеки почитател на рок музиката. Тази година организаторите на Kavarna Rock, който вече се превърна във фестивал със сериозни традиции, успяха да извоюват привилегията групата да представи албума в България. В началото на лятото на Kavarna Rock ще звучи Now What!?, едва след това ще обиколи Европа, а по-късно и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимка: Kavarna Rock 2013- ама на мукавей.
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слабичък си е албумът, повече нищо не може да се каже!Що не вземат да се пенсионират ами се напъват като моруците от "Ролинг стоунс" да произвеждат плява.
4
0
 
11
 
! Отговори
Stolz преди 10 години
До Китов, вииж всеки има право да бъде музикален инвалид. Ти също!
3
3
 
2
 
! Отговори
asbo преди 10 години
не очаквах много от плочата , но эасега това е албума на годината
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дядките са тхе бест! За жалост албума на първо четене не струва. Но на Каварна ще ги гледам, и се надявам по-малко от новия албум, а старите парчета, кога бях и аз и те на 30, и ги слушахме на ВЕФ20х по метроном.
1
19
 
3
 
! Отговори
Китов преди 10 години
За блаженопочившите - или добро или нищо. За Пърпъл - нищо.