40 години The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd

По случая на пазара излиза пиесата Darkside
10 окт 2013 16:12, Александър Попов
1
40 години The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd
Снимка: Орфей Мюзик

Тази година се отбелязват 40 години от излизането на един от най-култовите рок албуми - The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd. Албумът, който остава в класациите за цели 741 седмици в периода от 1973 г. до 1988 г. С продадени над 50 милиона копия в цял свят и многократно е определян като един от най-великите записи нa всички времена.

По този повод на пазара излиза пиесата Darkside, която е идея на BBC Radio 2 и в края на август прозвуча премиерно в ефира на радиото.

"Когато The Dark Side Of The Moon излезе през 1973 г., един мой приятел влезе в стаята, където работих, с копие от него в ръка и ми каза - трябва да направиш пиеса за този албум. И така, когато 39 години и половина по-късно Джеф Смит от Radio 2 ме попита дали бих могъл да направя някаква пиеса около 40-годишнината на записа на Pink Floyd, решението не беше особено трудно", разказва авторът на пиесата Том Стопард (Tom Stoppard).

Луксозното издание представлява книга с твърди корици, CD със самата 54-минутна пиеса, включваща почти целия албум The Dark Side Of The Moon, както и 56 страници със сценария на пиесата.

Целият текст на творбата обхваща всички диалози плюс оригиналните текстове на Roger Waters от албума. Версиите, които ще излязат извън Обединеното кралство, ще съдържат бонус диск с превод на текста. Такъв ще има на немски, френски, испански, италиански, холандски, португалски, китайски, японски и руски.

Радиопиесата Darkside ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Time преди 10 години
Текат минути, часове и дниВ безспирен бяг безследно отлетели. Как страшно в тези четири стениТи блъскаш свойте мисли посивели. И чакаш някого. Но идва ден, Когато по пътеки осветени, От блясъка на слънце озарен,с изопнати от дъжд прохладни вениЩе спреш за миг внезапно покосенОт мисъл: Младостта е изживянаИ как ли ще признаеш ужасенПред себе си, че тя е пропиляна. И истински все още неживял, Денят ти сив отмерва пулс последен. И времето ще сграбчиш ти без жал