Балкански фолк-фюжън от Lidum Merrko

Бандата представя първия си проект на 15 ноември
11 ное 2013 12:40, Александър Попов
0
Балкански фолк-фюжън от Lidum Merrko
Снимка: Lidum Merrko

Lidum Merrko ще направи официалната промоция на първия си албум Change your sign с концерт на 15 ноември в Jet Rock Club.

Историята на бандата е доста любопитна. Балканската фолк-фюжън-прогресив група е създадена в началото на 2013 год. в София от вокалиста, китарист и композитор Ице Огненовски. Той е роден в Битоля, Македония, а в периода 2001-2005 завършва у нас висшето си образование в Националната художествена академия.

Първоначално името на проекта е Lidum, но Ице добавя Merrko с почит към прадедите - като това е прякора на пра-пра дядо му Георгия - Мерко, който е бил много точен стрелец и мерел добре с пушкалото.

Останалите членове са Даниел Ангелов – китара, Калоян Мартин Гевара Михалев – бас китара и Валентино Манджини - барабани.

В началото на 2012 Ице и Даниел многократно се сработват на репетиции, с идеята да направят група, която ще свири фюжън-прогресив-метъл и създават три демо песни. В последствие, Ице решава да превърне Lidum Merrko в истинска група и кани Даниел Ангелов като китарист. През септември 2012 год. албума е готов - миксиран и мастериран, и двамата започват усилено да търсят басист и барабанист. След няколко месеца към тях се присъединяват Валентино Манджини (барабани) и Калоян Михалев (бас китара).

В началото на юни те осъществиха първия си концерт, а преди малко повече от месец станаха част от турнето на техните приятели от Booze Brothers и подгряха концертите им в София и  Перник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: промоцияLidum Merrko
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари