Легендарните Deep Purple с концерт в София на 29 май

Рок бандата пристига в зала "Арена Армеец" като част от световно си турне
29 мар 2022 14:45, Красимир Ангелов
43
Легендарните Deep Purple с концерт в София на 29 май

Една от най-значимите и емблематични рок банди Deep Purple пристига в България след по-малко от 2 месеца.

Концертът ще стане факт на 29 май, когато легендарните музиканти ще се качат на сцената в зала „Арена Армеец“, за да подарят на публиката едно емоционално и незабравимо шоу.

Концертът е част от най-новото турне на бандата и ще включва както най-популярните и обичани песни на групата, така и някои от най-новите парчета на Purple, част от предпоследния им албум „WHOOSH!“, издаден през 2020 г.

Събитието ще започне в 20:00 часа, а билетите влизат в продажба от днес (29 март) в мрежата на Ивентим в цялата страна на цени от 70 лв. до 120 лв.

Формирана през 1968 г., легендарната английска банда твори и до днес с нестихваща енергия и отдаденост на своите фенове, като неведнъж е сменяла музикалния си подход и стил. Заедно с Led Zeppelin и Black Sabbath са определяни като „нечестивата троица на британската хард рок и хеви метъл музика до средата на 1970-те.“.

50 години на музикалната  сцена, 22 студийни албума и над 100 милиона продадени албума в целия свят – Deep Purple заслужено влизат в Залата на славата на рокендрола през 2016-а, печелят признание в категорията „Легенди“ на Световните музикални награди през 2008-а, а музикалната радиостанция Planet Rock ги определя като „Петата най-влиятелна група в музиката“.

Организатор на събитието е NUCOAST CONCERTS.

Билетите влизат в продажба на 29 март от 10:00 часа в мрежата на Ивентим в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
12
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Всичко с времето си млади дихателю!За любителите на хеви метала/15 вида/,хард рока е сълзлива отживелица! За онези млади от 80те ,Бони М бяха ,,най великата група"??. А групарското движение почна със Шадоус ,Бийтълс и бандите от 60те,през Крийм,Гранд фънк,Пърпъл и Цепелин ,до Металика и днешните разновидни метали ,някои от които са като Кочериновския гатер-джангър до възбог !...Тъй че уважавай първите!Ако знаете юнаци каква световна еуфория беше Бийтълсманията !Няма как да го проумеете !
13
17
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
Таквиз прухали докога ша са влачат тука?У тях си никой вече не ги помни ,а че у нас дошли да си дигат пенсиите!
12
3
 
14
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
Легендарния Deep Purple си е легенда, която остана в миналото...не може да смениш трима от петте членове и да претендираш че си същия...а и тези които останаха, вече не могат да вземат високите октави...кой ще пее третата октава на Child in Time?...подобни хибриди в повечето случаи са пълно разочарование...
11
14
 
1
 
! Отговори
valiq преди 2 години
Darti valci! Brad mi gi slu6a6e edno vreme teq proskubani pirgi!
10
4
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ей сеа мa закрастиха - Чи кои са най-влиятелните групи преди Пърпъл? Не мога да се сетя. Само да не е сълзливия Бийтълс.
9
2
 
12
 
! Отговори
z-rock преди 2 години
До Сибин Ти освен Сашка Васева и компания, надали си чул нещо друго!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6...Прав си,моите любимци,само съжалявам че не дойдоха на концерт 1975...80....когато бяха в силата и младостта си.Като ги гледам...отбор пенсионери с изключение на един..Но това е класика в жанра...Велики.....
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
6
17
 
2
 
! Отговори
Сибин преди 2 години
До до асан: Да бе, чували сме за такива величия драйфщи, срящи и пикайещи от сцената. И за фенове, които с месеци не си мият ръцете, щото някое таково величие им се е из пи ка ло отгоре.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове, велика група .
4
15
 
4
 
! Отговори
Чудо! преди 2 години
Направо си играете руска рулетка с тия старчоци. Ще вземе да рухне някой на сцената и след това и сиханска тричленка няма да можете да качите на нея...
3
3
 
24
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Рокаджиите са вечни! Те не се пенсионират и карат до края на живота си! Ще порастнеш ,ще го проумееш!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей от години всяко турне им е последно, ама няма лошо. Трудно им е да се разделят с концертирането. А щом имат и нови идеи да творят.
1
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едни вехтории