Съюзници на Путин го поздравиха, Западът е по-резервиран

Честитките дойдоха от Китай, Иран, Сирия, Венецуела, Беларус
19 мар 2018 20:10, Елка Василева
82
Съюзници на Путин го поздравиха, Западът е по-резервиран
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Съюзници на руския президент Владимир Путин го поздравиха за преизбирането му вчера за четвърти мандат, докато западните страни за по-резервирани в реакциите си, отбелязва Франс прес.

Според Франс прес китайският президент Си Цзинпин е бил първият чуждестранен лидер, поздравил Путин. Си, който също бе преизбран за президент преди броени дни, заяви, че Китай е готов да работи с Русия за насърчаването на мира по света и за напредъка на руско-китайските отношения.

Президентът на Иран Хасан Рохани поздрави Путин за неговата решителна победа и изрази увереност, че по време на новия му мандат отношенията между двете страни ще се развият още повече.

Президентът на Сирия Башар Асад също поздрави Путин и каза, че огромната подкрепа, която той е получил на изборите, "е резултат от добросъвестното изпълнение на неговите задължения и от това, че служи искрено на интересите на Русия", предаде ТАСС.

Още по темата

Президентът на Венецуела Николас Мадуро също поздрави Путин за преизбирането му, както и "славния руски народ" за проявата на гражданско поведение. Той каза, че Русия и Венецуела са братски страни, които "трябва да се противопоставят на честите маневри на империализма", предаде Франс прес.

Путин получи поздравления и от президента на Боливия, на Беларус, Узбекистан, Азербайджан и Казахстан.

Крайнодясната френска партия Национален фронт приветства големия изборен успех на Путин, който потвърждава, според нея, стабилността в Русия и волята на руския народ да се продължи напред със започнатите реформи. "Трябва да престанем да гледаме на Русия като на противник и да подновим диалога с един необходим съюзник във войната срещу тероризма", се казва в изявление на партията.

От Германия Путин получи поздравления от президента Франк-Валтер Щайнмайер, който го призова да използва повода на преизбирането си, за да работи за нормализиране на отношенията с Берлин и със Западна Европа, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на канцлера Ангела Меркел - Щефен Зайберт каза, че тя ще прати поздравителна телеграма до Путин, в която ще става дума за предизвикателствата пред германско-руските отношения, предаде Франс прес.

Британският премиер Тереза Мей каза, че страната й ще коментира изборите в Русия, след като се запознае с оценката на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, предаде Ройтерс.

Японският премиер Шиндзо Абе поздрави Путин в телефонен разговор и двамата лидери се договориха да развиват руско-японските отношения, предаде ТАСС. В телефонния разговор те обсъдиха и проблема за мирния договор и въпроса за осъществяване на съвместна икономическа дейност на южните Курилски острови. По телефона двамата лидери са обменили и мнения по въпроса с отравянето на Сергей Скрипал, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на министерството на външните работи на Япония.

Шведската външна министърка Маргот Валстрьом каза днес, че руските избори за били манипулирани в полза на настоящия президент Путин, предаде ДПА. "И преди съм казвала, че в много аспекти това е един манипулиран вот и изходът от него беше очакван", каза министърката и посочи като сериозен проблем, че опозицията в Русия не е способна да работи свободно и че руските медии са контролирани.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
39
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И от генерал Румен Радев!
29
22
 
40
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
28
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези дет го поздравиха първи в Хага ще се извъртят .
27
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да, западните клошари ще му изпратят едни поздравителни санкции! Е, не че Путин ще си премести нещо де....С такъв народ, дето не се бои от нищо..........западенците са просто за съжаление..........такова ривене, сълзи и сополи.......горкия Путин, сега ще трябва да се ожени за терезката мей, тя така му помогна да спечели!!!
26
2
 
44
 
! Отговори
5 преди 6 години
Страхливци страх от баба мей и америка нямат мнение
25
13
 
37
 
! Отговори
Класация БВП 2016 преди 6 години
Брутен вътрешен продукт в USD :1 United States 17 419 000 000 0002 China 10 354 831 729 3403 Japan 4 601 461 206 8854 Germany 3868291231 8245 United Kingdom 2 988 893 283 5656 France 2 829 192 039 1727 Brazil 2 416 635 506 0768 Italy 2 141 161 325 3679 India 2 048 517 438 87410 Russian Federation 1 860 597 922763Коментарите са излишни !
24
4
 
34
 
! Отговори
С преди 6 години
Днес путин няма да спи
23
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Няма как ....17Странно, да кажеш че като изчезне краварията Земята ще стане по-чиста и добра, това го разбирам....още на 10-тата секунда ще спрат ВСЯКАКВИ ВОЙНИ И "цветни революции"!!! Но какво ще стане лично за такова ***.га.ре като тебе когато изчезне Русия(ако въобще е възможно!), виж това мисля и че даже извънземните не знаят! Ти пък още по-малко. А за поздравленията малко бъркате, първи го поздрави още снощи сръбския президент, после този на Босна и Херцеговина, Молдоваи т.н
22
3
 
46
 
! Отговори
k преди 6 години
Китай много отдавна са изпреварили САЩРеалния размер на икономиката на САЩ е 3.7$ трилиардаостаналите 85% от икономиката на САЩ се генерира от Уол Стрийтските еврей и съществува само на книга, например надуването на Биткой ро 20 000$ "генерира" почти 1$ трилярд брутен продукт за САЩ - реално този 1$ трилиард го има само на книга
21
2
 
43
 
! Отговори
факт преди 6 години
Това са все свободни страни не окупирани от САЩ....
20
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е неговите васали и претенденти за трона да му се подмажат,да му приспят доверието
19
1
 
43
 
! Отговори
истинате е правдива преди 6 години
Народ който 70 години е посеставал най-добрите Университети в Света, от където са излазнали инжинерите, физиците, математиците и ХИМИЦИТЕ, които направиха и произвеждат коли, камиони, бойна техника, самолети ракети, кораби подводници....и при това са бедни??? неможе и никога не е бил манипулиран.ЛЕСНО се манипулират богатите с купените им дипломки!
18
4
 
50
 
! Отговори
криста преди 6 години
Честито и успех ! Велика Русия заслужава своя лидер !
17
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата вещица Тереза Мей как ли ще преживее победата на Путин?
16
4
 
50
 
! Отговори
Бънди преди 6 години
Русия има съюзници като Китай и държави като Казахстан, с огромни ресурси. Путин има приятели в на много места. Обаче вечо се говори за изолация. После, защо хората не вярват на западни медии? Наистина, защо ли?
15
23
 
36
 
! Отговори
Няма как .... преди 6 години
Няма как платените Матрьошки да не подлизурстват.Ама истината е, че и аз съм за Путин -- зер той много скоро ще закопае Русия завинаги и тогава светът ще стане едно по-хубаво място да живеене.
14
3
 
49
 
! Отговори
Никои преди 6 години
Честито господин путин.да сте жив и здрав.
13
3
 
50
 
! Отговори
Бог с Вами! преди 6 години
Бог да е с Вас мистър Путин!През 2018 г. се надяваме най-великият политик на планетата, и най-великият бизнесмен на света да си подадат ръка!Тръмп и Путин могат да променят светът.Българският народ, не политиците и платените НПО-та са с Вас.Нека енергията на Петър Велики и мъдростта на Екатерина Ви помагат в най-тежките дни. А такива ще има!С много обич и възхищение от България!(хиляди пъти имахте повод за война, никога не започнахте пръв, спазихте "пътят на истинският воин)
12
1
 
37
 
! Отговори
българина преди 6 години
абе спомняме си как в една демократична страна от ес изборите се решиха с бюлетините по пощата за президент Австрия и се оказа че са манипулирани и ще се прегласуват! и ете си май ката лицемерна
11
3
 
46
 
! Отговори
сс преди 6 години
Равносметката: някакво обединено кралство със затихващи функции само си измисля интриги .Впрочем Обединено кралство вече означава ,че няколко рижи пенсионери са се обединили с Африка ,Индия и Пакистан. А Меркел ще праща радостни телеграми,щото иначе нема газ. Те хвърлиха милиарди за тръбите и нейните избиратели чакат.