Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!

МВнР на Русия смята, че случилото се тази нощ заплашва мира в района
14 апр 2018 19:07,
336
Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!
Снимка: архив Reuters

Москва обвини САЩ и съюзниците им, че искат да помогнат на екстремистите в Сирия да си поемат дъх.

"Въздушните удари на Великобритания, САЩ и Франция срещу Сирия са признак, че тези страни искат да дадат възможност на екстремистите да възстановят силите си“. Това обяви в свое изявление руското външно министерство.

Още по темата
Според руското ведомство атаката е предприета по време, когато сирийските правителствени сили продължават своето успешно настъпление срещу "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра".

"Излиза, че САЩ и техните съюзници искат да дадат на радикалите и екстремистите възможност да си поемат дъх, да възстановят редиците си, да проточат кръвопролитието на сирийска земя и по този начин за затруднят политическото уреждане [на конфликта]", пише в документа, цитиран от ТАСС и БТА.

В изявлението си министерството казва, че Русия настоява за ново спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъде дадена "нужната оценка" на ракетната атака срещу Сирия, за да се премахне възможността за такива "безразсъдни агресивни действия" занапред.

Руското външно министерство обяви и че случилото се тази нощ заплашва мира и сигурността в района, който "вече е дълбоко дестабилизиран в резултат на престъпните действия на САЩ и техните съюзници в Ирак и Либия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Междувременно ООН заяви, че американско-британско-френската атака е в нарушение на международното право.
7
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нощ дребният Путин е изпреварил при бягството високия два метра Асад и първи се е пъхнал прав под килима. Асад е получил няколко томахавки в д-то от бай Дончо Горския.
6
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нееее, Москва още не отвръща а проявява слонско търпение. Ако беше отвърнала щяхме да си дялкаме следващите постове от камъни.
5
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"..........а руските бази какво дирят там................"Ами Сирия официално ги поиска там.
4
40
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Според една легенда путин се е родил по необичаен начин-нас.рал се в родилното отделение че се наложило с камони Камаз да извозват гумната му изпратени от тогавашния Сталин когато с почуда узнал за малкия гамен
3
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..........а руските бази какво дирят там................
2
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва отвръща: Ударът на Запада глътка въздух за екстремистите!....Както винаги прави. С едно леко допълнение-чист въздух.Все пак са унищожени мощностите за производство на химически.оръжия.
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според руското ведомство атаката е предприета по време, когато сирийските правителствени сили продължават своето успешно настъпление срещу "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра".Факт! САЩ дори изпревариха пристигането на инспекторите на ОЗХО, които тепърва ще трябва да установят, дали изобщо е имало химическа атака в Сирия.