Тръмп стопира новите санкции срещу Русия. Защо?

Неразбориите в американската администрация не секват
17 апр 2018 10:30,
77
Тръмп стопира новите санкции срещу Русия. Защо?
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да спре въвеждането на санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент Башар Асад, пише британският в. "Гардиън", подчертавайки, че с това той противоречи на изявлението от неделя на американската постоянна представителка в ООН Ники Хейли, че ще бъдат наложени санкции.

Вчера обаче говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви само, че администрацията обмисля такава мярка.

Тръмп лично е спрял налагането на санкциите след разговори със съветниците си по националната сигурност, пред които е изразил недоволство от обявяването им, преди да е убеден, че са необходими, съобщава в. "Вашингтон пост".

Още по темата

Представители на администрацията заявяват, че икономическите санкции и други възможни мерки срещу Русия са подложени на сериозен анализ, но президентът на САЩ не е дал разрешение за въвеждането им. Според тях е малко вероятно той да одобри нови санкции без други действия от руска страна, които да го подтикнат.

Представители на администрацията са на различно мнение дали Хейли наистина е прибързала с изявлението си. Някои от тях отбелязват, че тя е сред най-предпазливите служители на администрацията и обикновено предварително сверява изявленията си с Тръмп, преди да даде интервю за телевизия.

Поради липсата на постоянно действащ държавен секретар на САЩ Хейли на практика е лицето на американската дипломация, отбелязва изданието.

Вчера сутринта представител на администрацията е потвърдил пред вестника, че в администрацията е имало объркване относно плановете за санкции срещу Русия.

В същото време инспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) чакат в Дамаск вече два дни, без да бъдат допуснати до град Дума, отбелязва в. "Вашингтон пост" в друга статия и припомня, че американският представител в ОЗХО Кенет Уорд изразява опасения, че Русия може да се е опитала да прикрие следите от химическо нападение, което се твърди, че е било извършено там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента Глъм най после проумя че умните му ракети много се губят по пътя за Сирия и спира да се "занимава" с Близкия изток. Сега очакваме пак да подкара Северна Корея от Далечния изток...."амиии ше ги редувам ...ко да прая 5 години" написа президента в Туитър
10
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали Путин го сложи на престола.
9
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7А я ми обясни ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ пък въобще ще налагат санкции както си искат и на когото си изкат?????????????????? Това тука да не е женски пазар???????????? Има международни органи (все още де!) в чиито устави ТОЧНО ПИШЕ КОГА, КОЙ И ЗАЩО СЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ!!! Абе, тия кравари се взеха много на сериозно, че ще определят ВЪОБЩЕ КАКВО ДА СЕ ВЪРШИ В СВЕТА!!!! АРЕ ДЖА...........я братушките да се вземат в ръце и да турят край най-сетне на това безобразие!!!!
8
5
 
45
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Този филм сме го гледали, добрия Тръмп, лошия Путин и злия Асад :)
7
6
 
44
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Тръм е подложен на неимоверен натиск от всякъде и всички, защото не е от системата. Ако беше Хилъри, щеше да се радва на комфорт, но за него няма и миг спокойствие. Цялото президентско войнство около него са ястреби, които няма да го оставят да прави каквото според него трябва, а ще му извиват ръце, за да подтикват САЩ към нови военни конфликти. Трябва храна за ВПК, това е движещата сила на САЩ.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази политика се казва-Крачка напред,две назад,!И май е измислена и първоприложена от някой друг!Кой ли беше.?
5
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трите умни патки Тръмп, Мей и Макрон искат ефективни санкции срещу Русия - нека въведат петролно ембарго върху износа на руски петрол и газ, както направиха срещу Ирак и Саддам. Да въведат програмата "Петрол срещу храни" за Русия. Не смеят, защото са страхливци и нападат само малки държавици.
4
9
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите какъв резултат са дали - руснаците ядат вече храни собствено производство като сърбите, а ние ядем *** на веригите. Продължителността на живота на русите нараства, най-висока е за всички времана а нашата пада. Да ви е сладко. Хващайте се за мотиката ако искате да живеете и не ползвайте пестициди, с които отровиха всички птици в полето.
3
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз бих казал, че че в администрацията има объркване относно плановете срещу Русия, защото Путин не им играе по свирката, старата лисица.
2
1
 
26
 
! Отговори
А преди 6 години
УМНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАТ,А НЕ ДА СЕ ЕЖАТ,КОГАТО ГОЛЕМИТЕ БАТКОВЦИ СЕ РАЗБИРАТ МАЛКИТЕ СЪЩО СА ЩАСЛИВИ,ТОВАСЕ ИСКА В СВЕТА ДА ИМА МИР,,ДА РАБОТИШ,ДА СИ УМЕН И ДА НАПРЕДНЕШ.ПОДКРЕПЯМ ГИ.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото си изиграха театъра и сега са "официално" дружки.