Ученик нападна с нож съучениците си в Русия

Пострадали са четирима души, сред които и нападателят
18 апр 2018 11:30, Елка Василева
36
Ученик нападна с нож съучениците си в Русия
Снимка: архив, Reuters

Ученик от клас за деца със забавено психическо развитие рани двама души в училището си в град Стерлитамак в руската република Башкортостан, след което се намушка с нож и подпали помещението, съобщи ТАСС, като се позова на федералното следствие и източник от местните органи на реда.

По предварителни данни 17-годишният младеж влязъл в кабинета по информатика, където се намирали съучениците му, срязал с нож ръката на едно момиче и наранил учителката, после разлял в стаята бензин и го запалил, а междувременно и се намушкал.

Още по темата

Друга ученичка, изплашена, скочила от втория етаж. Нападателят и тримата пострадали са настанени в болници. Бензинът изгорял бързо и в сградата не е избухнал пожар.

Следствените органи работят по случая. Образувани са две наказателни дела: срещу ученика извършител - за опит за убийство, и за небрежност по служба - срещу длъжностни лица от органите за превенция на престъпността сред непълнолетните. Според федералното следствие тези органи са били сезирани преди във връзка с агресивно поведение от страна на тийнейджъра.

Ръководителят на Башкортостан Рустам Хамитов отпътува за местопроизшествието, съобщи за ТАСС неговият прессекретар Фанур Ягафаров.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко скромно дете. В кравария, децата влизат с автомати и пистолети, убиват 20-30 другарчета и после украсяват коридора със собствената си мозъчна клетка
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както знаем такива неща под мъдрото ръъководство на путин немогат да станат сред високо моралното руско общество . От алкохолици и леки жени
5
1
 
6
 
! Отговори
Като жунгла е преди 6 години
В училищата и казармата беще пълно с извращения.Новобранците винаги го отнасяха на нас един първокурсник ни извади пистолета на вуйчо си .Не издържа на униженията.Но после стана уважаван и никой не разбра, че е бил с пистолет взехме го в групата за "тормоз и рекет " .Сега е общинар и помага общинските имоти да са във "точните хора".Децата на 90 те са сега възрастните пораснаха бързо и силно увредени.Не вярват нито на политици нито на полицаи....
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нас това какво ни касае?А, сега ме изтрий!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми като нямат свободен достъп до огнестрелно оръжие и нож върши работа
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изостанала нация. Вместо да използва автомат!
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е..така ли се прави, да видят как е в САЩ - влиза с авт.оръжие на баща си и изтрепва поне 15 човека