Русия на Путин – стабилност, която се превръща в застой!

Политолог: Руснаците вярват, че страната им е в опасност
18 май 2018 21:02,
190

Русия не върви на никъде. Тя стои на едно място. Главната цел на Путин е стабилността. Струва ми се че тази стабилност придобива формата на застой. Това каза руският анализатор Владислав Иноземцев в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. Иноземцев е старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.

"Цялата енергия на руското ръководство се използва за това страната да не се развива и променя", убеден е той.

Политологът смята и че ситуацията в момента устройва изцяло управляващия елит на Русия.

"Той контролира изцяло финансовите потоци в Русия, бюджетът е напълнен, а хората се намират в някакво вцепенение от съществуването на някаква външна заплаха и в това отношение през следващите няколко години ситуацията ще бъде доста стабилна", анализира Иноземцев.

Той смята и че хората не очакват никакви сериозни подобрения в икономиката на Русия.

"Те са убедени, че страната им се намира в някаква сериозна опасност и Путин напълно сериозно се бори с тези заплахи. Затова в условия, в които никой не очаква движение към по-добро, е лесно да се управлява", каза още политологът.

Според него цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне.

"И това не е шега. За това в Москва видяхме безумния момент на щастие при победата на президента Тръмп. Защото им се стори, че именно това е моментът", каза още Иноземцев.

Как ще се развиват отношенията между Русия и Западна Европа след случая Скрипал? Съществува ли за Путин усещане за "нормално"? Какви са интересите на политиците, които следват Путин? Реалистични ли са опасенията за голяма политическа игра, играна от Русия на Балканите? Ще изпадне ли Русия в геополитическа самота? Кога ще има наследник на Путин? Отговорите вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
"Страната се представя изключително добре на фона на кризата с цените на петрола и икономическите санкций. Например Венецуела и Саудистка Арабия почустваха спада на петрола доста по зле от Русия, която само зе закашля но не вдигна температура както "доброжелателите" на Запад очакваха." Изобщо не ни интересува как се е закашляла Русия. Искаме да свалят цените на бензина и газта, а не да са най-високите спрямо другите държави. Цени по "братски", защото много ни обичат и много им пука за нас.
121
0
 
6
 
! Отговори
До 130 преди 5 години
"Тук пишат,а и говорят политици,кои-то никога не са били в Руссия,не познават руския дух и душа,въобще съчинения по без картинка !!!" Ами как може да не забележим руския дух и душа, които ни изсмукват силите и ни бумкат най-високите възможни цени. Рекетират ни непрекъснато. Отделно, тихомълком ни окупират, като масово се преселват на Българското Черноморие. Строят си затворени селища. Вече са хиляди. Явно пак искат да ни направят руска република, както искаше бай ви Тошо. Стига вече поклони!
120
0
 
8
 
! Отговори
До 117 преди 5 години
"Русия е велика с Владимир Путин...............Крим е руски завинаги!!!" Боже, ами заминавайте си в Русия - вашата родина. Оставете българите да живеят спокойно и не ги товарете с мисли за разни руски окупатори. Слагайте ушанките и на бегом в Сибир. Ако ви е студено, може и землянки да си изкопаете. Вие сте си свикнали. Нали изпълзяхте от землянките в България и започнахте да убивате и да мачкате народа. Избихте цвета на нацията. Никой не иска да ви слуша, а вие се натрапвате. Русия, та Русия.
119
0
 
8
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Дреме ми за проблемите на руснаците. Нека си живеят в ***.За мен проблема е като уличните хулигани. Живота им е катастрофа и те ще страдат от това, но когато минавам по улицата вземам мерки да не се срещам с тях.Освен това очаквам от мъжете да не им отстъпват току така защото да им отстъпват, означава да ги амбицират повече.
118
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като осигури на Русия военно технологическо превъзходства над потенциалния противник, Путин ще се съсредоточи върху подобрявана на стандарта на народа си. А той му вярва, защото вече вижда някои резултати. Това дразни мнозина извън Русия, а и жадни за власт руски мекеренца. За жалост винаги се намират предатели! Тази "смазлывая мордочка" руснак - перебежчик при поляците е един от тях! В руската история има и други. Те винаги отиват на бунището на историята!
117
8
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
От кой мозъчен тръст е този полски шляхтич. Русия не вървяла на никъде!!!!!! Ами защо трябва да ходи на някъде ? Кьорави ли сте че не виждате капитализма в Русия. Всъщност,какво ви е еня Русия,че леете крокодилски сълзи по нея. Да не би да ви е домъчняло за нагайката? Оставете Русия на мира и си погледнете прогнилия ЕС. Тази полска *** наистина са си И. Д. И. О. Т. И.
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин = санкции
115
19
 
13
 
! Отговори
За 131 преди 5 години
Шест километра мост построен със западни технилогии...Наистина ли е повод за гордост ?!Ми големи злета сте тогава :)
114
15
 
22
 
! Отговори
Викинга преди 5 години
Тук пишат,а и говорят политици,кои-то никога не са били в Руссия,не познават руския дух и душа,въобще съчинения по без картинка !!! Пример : цяла Европа и всички " умници" повтаряха,че Кримси мост няма и не може да има,а сега е факт,откриха го !!!Къде ви отидоха прогнозите и злорадството !?Такова плява и политическа шизофрения,че ми се гади !!!
113
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Руснаците вярват, че страната им е в опасност...___И краварите също.Така работи военната машина,да всява страх за да произвежда смърт.
112
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващия "елит" на Русия са олигарсите,също както у нас.И двата народа сме в желязната им хватка затова е и застой,защото и у тях перестройката и у нас прехода го направиха едни и същи съмишленици от едно и също котило-КГБ и ДС.
111
5
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 124 Обеснявам. Нали сме братя по мизерията. Ето го обяснението.
110
4
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До 106 Яна , я кажи какво зготви за обяд? Анализите ги остави за анализаторите. Това се отнася и за всички останали " анализатори".
109
11
 
14
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЕДНА ДЪРЖАВА, в която вече 73 години се поддържа истерията, че някой е тръгнал да ги нападне.Всъщност, ако някой искаше да ги нападне, то имаше такъв момент. При разпадането на СССР и управлението на Елцин, държавата беше на самотек и самогон.
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
121- КОЙ ТВЪРДИ ЧЕ НЕ Е УРЕДЕНО- Я ОТВОРИ ЧИЧКО ГУГЪЛ И МАПС И СЕ РАЗХОДИ ДА ВИДИШ КАКВО РЕД, КРАСОТА И ОЩЕ НЕЩО.....САМО ДЕТО НЕМОГА ДА СЕ НАЧУДЯ ЗАЩО И МИЛИОНЕРИТЕ ИМ ЖИВЕЯТ НА ЗАПАД И СА ШАШНАЛИ СВЕТА С ОГРОМНИЯ ЛУКС В КОЙТО ЖИВЕЯТ/ВИЖ ФИЛМИТЕ "РУСНАЦИТЕ ИДВАТ"/, НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ КАК ПРИ НАС И У ТЯХ СЕ ПОЯВИХА ЕДНИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, КАК И ТУК И ТАМ ФАЛИРАХА БАНКИ И ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ И НЯМА ЛИ НЯКОЙ ДА ПРЕДПРИЕМЕ НАЙ ПОСЛЕ НЕЩО ПО КОНФИСКУВАНЕ НА НЕЗАКОННИ ИМОТИ И ПРАНЕ НА ПАРИ.
107
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОЛСКИ ИНСТИТУТ ЛИ?Всичко е ясно.
106
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бюджетът е напълнен...............ЕТО ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО.А сега с помощта на Тръмп, който предизвиква кризи в Иран и палестина, цената на петрола ще се вдига постоянно и бюджетът на Русия ще се пълни още повече.
105
16
 
18
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Била съм на много места в Русия ,навсякъде е хубаво и уредено , това че се наливат с водка е пълна глупост и отживелица , има държави където се пие много повече . Омразата срещу Русия е толкова голяма ,и може би клеветите са единственото оръжие ,което могат да си позволят опонентите и .
104
18
 
16
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 5 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
103
5
 
17
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Руснаците са в застой и чакат Запада да се разпадне ...Ха , ха..Хубав анализ. Ще се разпадне га паднат на коча м...те.