В Русия чакат "с удоволствие" да приемат Бойко Борисов

Радев и Путин обсъдиха икономическото сътрудничество
Обновена: 22 май 2018 15:13 | 22 май 2018 14:45, Елка Василева
308

Снимка: Президентство

 

След няколко дни Русия "ще има удоволствието да приеме премиера на България". Това заяви руският президент Владимир Путин на срещата си с българския държавен глава Румен Радев в резиденцията "Бочаров ручей" в Сочи.

Путин и Радев обсъдиха възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество, предаде ТАСС.

"Сега няма да се впускам във въпросите от икономически характер, ще отбележа само, че през миналата година наблюдавахме ръст на стокообмена, което не може да не ни радва – каза Путин в началото на срещата. - Но възможностите ни са много по-големи".

Още по темата

Той отбеляза, че тези дискусии ще продължат и след няколко дни, когато премиерът Бойко Борисов отиде на посещение в Русия.

Темата на посещението на Бойко Борисов в Русия по информация на bTV ще бъдат енергийните проекти. По неофициална информация визитата вероятно ще бъде на 29-30 май.

По-рано днес стана ясно, че българското министерство на енергетиката трябва да представи до края на юни на руската страна различни варианти за използване на произведеното руско оборудване за АЕЦ Белене, включително за рестартиране на проекта. Това се казва в документи за днешната среща на руския президент Владимир Путин с българския държавен глава Румен Радев.

"Целта на визитата ми е да възстановим политическия диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване, защото този диалог е важен за успешно сътрудничество във всички области от взаимен интерес", каза от своя страна президентът Румен Радев в началото на срещата си с руския президент.

Приветствайки Радев в Сочи, Путин припомни, че българският лидер е на визита в Русия във връзка със 140-годишнината от освобождението на България от османско иго. По думите му това е само едно от събитията от общата история.

"Но с това нещата не се ограничават, имаме много неща, които ни обединяват – подчерта руският президент. - Вдругиден ще отбележим Дните на славянската писменост".

Путин каза също така, че е информиран за посетените от Радев културни мероприятия в Москва и че през есента в България ще се състоят аналогични културни събития. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това русофили са странни хора , обичат русия и мразят България. Факт!
199
5
 
8
 
! Отговори
: преди 5 години
Палачинката яко се обръща!
198
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въртоглавите са в транс и усмирителни ризи ще скъсат, само белезниците биха ги задържали да не пишат глупостти, но явно и те не удържат. Турция е пред фалит с такъв партньор ли ще ни изнудват, ако си изграе добре картите премиерът може да бъде посрещнат с такива фанфари, че тези на бакърджиев да изглеждат като детско парти.
197
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето имаше един съветскифилм -- " Москва не вярва на сълзи. "Сега ще гледаме нова версия ,само че ние ще плачем този път .
196
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците казват , че сме изпусналивлака . Ако искаме пряка връзкатрябва сами да си построим газопроводапрез Черно море -- и са много прави .
195
2
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Мре Россия за Боко!
194
3
 
4
 
! Отговори
ДО 122 АНОНИМНИК преди 5 години
Тъй ли? Охоооо,значи Путин е отказал самопоканата на Боцето и той се е сбръчкал. Ееее той- Путин трева не пасе..На Боце, вече ще започнат да му бият шута,само *** още се ослушва страхливо.....
193
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Б. Борисов (анатема затова дяволско изчадие и неговотопоколение) отказа Южен поток ,това стана под давление на същатаГермания , която иска сега да строиСеверен поток-2 . В момента руснацитеса обяснили на президента Радев накакви цени газта ще пристига у нас по заобиколни пътища .
192
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо звездичките по-долу :премиер-*** .Преди няколко години , когатотурците свалиха руския изтребител ,и Путин започна да налага санкциина Турция , Ердоган също искашеда се срещне с него , но беше невъзможно .Накрая Ердоган се примолил на президента на Казахстан да се застъпи за него и да му уреди среща .
191
6
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
Здрасти бoлгapcки джeндъри! Как е в евроатлантическа Бoлгapия? Копаете дъното нали? Гeй парадчета, най-бедните в ЕС, никаква армия, пълни лузъри. Нека, нека. Повече мечката не я търсете
190
4
 
3
 
! Отговори
акуд преди 5 години
ако анализираме срещата на радев в кремъл ще се получи хиляди изхарчени бг лева. няколко ръкостискания за фейсбук и протокола, един виз и един президе
189
2
 
8
 
! Отговори
К*ВО СТАВА? преди 5 години
Боцо ще ходи да ближе там,където толкова усърдно плю.Или е само от чувството,че този път е изпреварен и побърза да се самопокани,както винаги???А,може да изпусне работата....Путин трева не пасе. Борисов му е ясен. ...Дано проектите се осъшествят,защото демократите усилено работят против газовата ни зависимост от Русия. От омраза,ще ни пробутат други източници,които ще ни дерат кожите като американските Марици.Макар,че Борисовите източници ги видяхме...Газ в кратунки от Катар и прочее.
188
3
 
6
 
! Отговори
МИ-6 преди 5 години
ПОнеже Руснаците според някои умирали от глад- Бойко ще подари на Путин суджук / добрички/ , може да даде акъл на руснаците как се санира за по 300 евро на квадрат, за да не *** от студ там.Също така Путин го вика да си види и вземе обратно каракачанката. Става дума за енергия-Индийците искат ЧЕЗ и другите оператори , а Китай да строи белене...ако не предприемем нещо за нас след 30 години ще има един- ЗА-белен
187
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев е в Русия за да ходатайствапред Путин да приеме нашия премиер-*** .Понеже ако поиска сам да си уреди срещаняма да стане никога . Но това не му попречипреди няколко седмици да лъже по радиоточе имал отлични отношения с Путин .
186
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел беше преди няколко денав Сочи и преговаряше с Путин заусловията за капитулация . Пореднатана Германия . Вие разбрахте ли затова от българското радио , къдетоиздържате една доста голяма тайфа лъжци - пета колона от предатели .
185
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали няма с удоволствие да напомнят на Б.Б нещо за " Южен поток" за гьола " Беляне" и още нещо.
184
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този отвсякъде вонящ на шопска простотияпремиер коства на българския данъкоплатецмилиарди загуби пряко и косвено . А срамът когатому слушаш речите е нещо отделно . Още сиспомняме много добре как повтаряше в народното събрание за площадката на Белене : гьол , гьолгьол !
183
4
 
6
 
! Отговори
С--5 преди 5 години
защо Вовата така скоростно вика Бойко??Определено не е за да го хвали, докато посещението на президента бе отдавна рекламирано,то веднага на килимчето се вика Бойко!Толкова бързо,че да няма време да наизусти домашното от американското посолство.Определено на Русия няма да и потръгне с Турция за газта, спорно е и за атомната централа.Мюсли страна не е надежден партньор,винаги по източен тертип могат да се отметнат за всичко.Затова е по сигурно да си имаш славянско-православен коз.
182
7
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Само не разбрах, дали разбрахте, че дните на България в ЕС и НАТО са на привършване. Цялата тази патаклама - "Западните Балкани в ЕС" - е само пара в свирката и че Косово отново ще бъде сръбско !
181
6
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
до 182Нямам никаква омраза. Помня какво се случи с Южен поток, с АЕЦ Белене преди години и как Бати Бойко търча да се хвали на американците, че тези проекти са спрени. Иначе аз като погледна географската карта съм наясно какво трябва се направи, но то не изгодно на Чичо Сам. Едно е да искаш, друго е да го направиш.