Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин

Москва не иска да рзцепи ЕС, напротив, обяви президентът
5 юни 2018 07:51,
241
Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин не приема упрека, че е създал авторитарна система в Русия.

"Това не отговаря на истината, ние имаме демократична държава и се движим в конституционната рамка", заяви той в интервю за австрийската телевизия. Путин даде и пример за демократичност с това, че конституцията на Русия не позволява, както в Австрия, повече от два последователни президентски мандата.

В хода на разговора, излъчен снощи, бяха засегнати актуални международни теми, информира БТА. На въпроса защо досега не се е състояла среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп руският президент прехвърли отговорността на американската страна. "Попитайте нашите американски колеги."

Според Путин влошените отношения, които напомнят на мнозина експерти времето на Студената война, са "последица от ожесточената вътрешнополитическа борба в САЩ". Въпреки това на няколко пъти по време на различни международни форуми той е разговарял с американския президент, напоследък за "опасността от нова надпревара във въоръжаването".

Още по темата

Засегнат беше и въпросът за отношенията Русия - ЕС. По въпроса за анексирането на Крим и последвалите санкции срещу Москва както и за покушението над бившия шпионин Сергей Скрипал и последвалото от това обтягане на отношенията, Путин заяви, че не преследва целта да разцепи ЕС. "В много по-голяма степен сме заинтересовани ЕС да бъде единен и да процъфтява, тъй като ЕС е най-главният ни икономически партньор".

На въпроса защо досега не е споменал името Алексей Навални - най-острият му критик на последните президентски избори, той каза: "Когато някоя политическа сила спечели няколко процента или стотни от процента, как да постъпим? Какво да правим с такива клоуни?"

Путин отрече руското участие в обстрела, довел до разбиването на малайзийския пътнически самолет през юли 2014 година над Източна Украйна въпреки становището на международния разследващ екип, който обвини Русия за това. Двете страни в конфликта използват оръжие, произведено в Русия, настоява Путин, защитавайки своята версия, като допълва, че не са допуснати руски експерти в разследванията.

В хода на разговора Путин призна известни икономически затруднения на Русия, започнали 2012 г. Но това според него няма нищо общо със санкциите и с произтичащите от тях ограничения. "Това се дължи на факта, че цената на главната ни експортна стока - нефта - падна наполовина. Това се отрази на бюджетните постъпления и в крайна сметка на доходите на гражданите". Но в момента страната върви по пътя на подобряване на икономическите показатели. Освен това не бива да се забравя, че от 2000 г. насам хората, които живеят под прага на бедността, са намалели с 50 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Солженицин беше един платен клеветник. Знае ли някой сега кой е Солженицин? Днес е никой, като Навални.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Солженицин го попита, когато се видяха на живо - възможно ли е човешката душа да се постави в политическа рамка?
85
6
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
За лаиците: Ако искате истината... - трябва да сте наясно, че това, което най силно се твърди от Путин, Русия или вестник не"Правда"... - не е истина...
84
4
 
5
 
! Отговори
до 78 преди 5 години
Вие нали живеете в демократична България, а все със комунистическото минало се оплаквате. Та какви сте в крав на краищата посткомуняги или недорасляци дрмократи?
83
12
 
9
 
! Отговори
до 80 преди 5 години
ти живееш в някоя пещера явно. Всички лидери идват на килимчето при император Путин да му се помолят и подмажат. Твоята любима лидерка Меркел бежанката беше първа.А България ще си пазари газ от Турция, вместо да е централен разпределителен хъб.Българина разбира само от тоягата и деморкатичните ценности.Путин каза - исках да дам на България да разпределя газ, црушника Бойко отказа.От тук насетне бългаите ще молят Ердоган за газ, на Путин не му се разправя с мижитурки.деморкатична тиква
82
8
 
9
 
! Отговори
Различни светове ... преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
81
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Русия е изостанала"Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат"Поддържането на 10 самолетоносача в строя заедно с група кораби по поддръжка 4-6 ракетни разрушителя или крайцера, подводници и група танкери и транспорти. (до двадесет кораба)Поддръжката на 800 бази извън пределите на страната? И това ако не е дрънкане на оръжие не знам какво е.
80
6
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 5 години
Стига с тия лъжи. Не гледате ли амерска, еврепска телевизия та ги говорите тия. В колко държави запалихте война през послдните 20 години. Убийци, крадци и долни мошеници сте. И на вас ли ви обещаха от плячката? Ама само с това ще си останете. Песента, която сте запяли, кой заплашва с оръжие, дума по дума сум чел преди. Поискаите да ви напишат нови клишета.
79
9
 
10
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 5 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
78
0
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 5 години
Това "Пристанище на истината" да не е малко по-дълбоко от кота IQ-72.?
77
2
 
7
 
! Отговори
ист преди 5 години
В Русия няма авторитарна система, каза Путин. Няма и в Северна Корея. Каза Ченчу.
76
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ЕврохомосексуалистЦелта на ЖИВОТА е да ПРЕДАДЕ ГЕНИТЕ СИ НА СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ПРИ КОЕТО ДА СЕ ГАРАНТИРА ОЦЕЛЯВАНЕТО НА ВИДА.Кажи ми как Хомосексуалистите могат да продължат рода и да предадат гените си на следващото поколение. Колкото повече Хомосексуалисти толкова по-малко индивиди ще предават гените си толкова по-малко разнообразни индивиди ще предадат гените си - толкова по-малко ще се усъвършенства вида а може в един момент и да стигне до момент на измиране на вида.Ето ЗАЩО
75
4
 
0
 
! Отговори
обичам да преди 5 години
чукам по кратуни. Колко години е лимита на посткомунизма. Кога ще преминете в следващата фаза, която има всички предпоставки да се установи скоро. Ще изглежда така, няма проблем само моляте използувай лубрикант.
74
5
 
4
 
! Отговори
Капиталист 2 преди 5 години
Всеки да си купи каска до идването на капитализъмъ, че когато дойде благоденствие ще се сипе от небето, предпазете се да не ви счупи главите.
73
3
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Виновен е посткомунизма, който вече 30 години не дава на капитализма да се развива. Требе да се изчистиме от посткомунизма и да ни дойде един истински капитализъм да се развие и да ни дават заплати по 4 хил евро като на запад при развития капитализъм.
72
3
 
6
 
! Отговори
Еврохомосексуалист преди 5 години
Защо постоянно се говори за Боинга, а никой не говори за правата на хомосексуалистите в Русия. Това е дискриминация на хомосексуализма и е несъвместимо с евратланитическите ценности коит сме приели като единствено правилни. Защо Путин не дава на хомосексуалистите да ходят в училищата да учат децата на хомосексуализъм, на Запад при евроатлантическата цивилизация опитни хомосексуалисти учат децата в училище, че да си хомосексуалист е нормално, доказали са го американските учени.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A защо при демокрацията всички гласуват 100% тотално за демократични партии? Да имаше поне 0,1% за някаква аднтидемократична партия? Защо няма партии които са против демокрацията?
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това в България не е демокрация, ще ме извиняваш."Нали се сещаш, че звучиш като едни други от преди 30-тина години, дето говореха, че това не било "социализъм" и в никой случай "комунизъм".Това Е демокрация. Не е нещо повече или по-друго. На запад по-бива заради колониите и грабежа. При нас, БЕЗ колонии и БЕЗ грабеж, не очаквайте нещо повече от тая "демокрация".
69
3
 
1
 
! Отговори
до 62 преди 5 години
Ако вашето IQ е 72, Русия ли е виновна. Може би комунистическото наследство? Най-вероятно псевдодемоктстичното настояще.
68
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 65"Не са допъснати да участват в разследването за Боинга, защото няма правно основание за това"Чие производство е СРЕДСТВОТО свалило Боинга МН17(в зависимост от версията Су-25 или БУК) - СССР и по-точно сега руски конструкторски бюра/фирми производители влизащи в ОАК(Обединена Авиационна Компания)1. Защо специалисти от ОАК не са привлечени в разследването? Как ще разследваш инцидент със самолет Боинг без специалисти от Боинг?2. Разследването не разглежда АЛТЕРНАТИВНИ ВЕРСИИ ???