Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!

НАТО е готова за руските танкове, но най-доброто е сдържането!
7 юни 2018 13:45, Елка Василева
216
Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Ако се стигне до военен сблъсък между Русия и Украйна, последната би била победена за няколко дни, заяви в интервю за "Ди Велт" бившият шеф на НАТО Андерс Фог Расмусен, който е нещатен съветник на президента на Украйна.

"Ако Русия пожелае, руската армия може да окупира Украйна за няколко дни, макар че през последните две-три години Украйна значително увеличи военния си потенциал в отговор на нападението срещу своята територия", каза Расмусен.

По думите му страните от НАТО са готови за „масирана атака на руските танкове“, но най-добрият начин за поддържане на мира е сдържането на евентуалния противник.

В същото време Расмусен подчерта, че Русия може да се присъедини към Алианса по което и да е време, пред условие че изпълнява съответните критерии.

"НАТО обаче до момента не е получила съответното заявление от Москва и честно казано, не мисля, че нещо ще се промени в близко бъдеще", добави политикът.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът не възнамерява да изолира Русия, пише РИА Новости.

"НАТО се придържа към двоен подход към Русия, който съчетава сдържане и политически диалог", посочи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
8
 
! Отговори
Маржал Жуков преди 5 години
Ха ха за дни.Само да поискаме и за 2 часа Руското знаме ще св вее над Киев.
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що дават микрофон на пианици?...
106
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич Задвратян 107Колега СССР имаше 3 стандарта изделия ако не си запознатЗа диванета - Същия този МиГ-23 примерно но с електрониката от МиГ-21За приятели - Същия този МиГ-23 но с максимално евтино оборудване и изключено оборудване за ползване на ядрена бомбаЗа СССР Същия МиГ-23 но с оборудване за ползване на ядрена бомба за съответните полкове, на свободното място се монтираше апаратура Свой чужд за СССР употреба - СССР ракети не можеха да свалят СССР самолетиосвен при спец настройк
105
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До ТHE Патриотнай обичам коментари на "обикновени граждани" дето ги не лови цензурата на сайта ;)
104
1
 
1
 
! Отговори
плешивия от Бразерс преди 5 години
До да,ама небочаров, айде виж по подробно кви са колко са и колко са им големи армиите. на фона на отказа от въглеродни горива, и прииждащото количество донбасци, изненадващо открили българските си корени, бих се обзаложил че от как има сирия, там нема кой знае колко хлеб. справка - гиви и моторола.
103
5
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Русия щяла да напада нато с танкове и то масирано ..........................този олиго е за освидетелстване натовски психопат грозен!
102
4
 
7
 
! Отговори
бум преди 5 години
Русия прави голямо учение в Крим и фашистите се п.***,страх мале страх....
101
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До НЕтогава всички велики лидери ще требва да клекнат и да правят каквото им се каже. в африка например може да почнат да се изхранват със собствен добив. а, и разселването на човечеството из галактиката(по хокинг) ще изисква огромна военна машина.
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" НАТО са готови за масирана атака на руските танкове..." :))))) Тоя яко е влезнал във филма, ама като му гледам безумно напрегнатия поглед не се учудвам много, че води война с Русия във въображението си. Ама , ако наистина избухне война тоя, и такива като него първи ще се скрият под полите на жените си.
99
3
 
6
 
! Отговори
да,ама не преди 5 години
Вероятно изказването на Расмусен има скрит смисъл,който не разбирам.А нормалната логика сочи,че Русия няма за какво да напада Украйна.Достатъчно е да подкрепя ДНР и ЛНР икономически,за да расте икономиката и жизненото равнище и републиките все повече да се интегрират с Русия.Победата на украинската армия е невъзможна и без помощта на Русия,защото за 4 г-тези републики са изградили една от най-силните армии в Европа!Ако двете републики дръпнат икономически,Украйна ще се разпадне!
98
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Димитър 102Именно защото САЩ по ленд лиз пращаше храни в СССР до 1947 година СТАЛИН и през ум не му е минало да мине на запад от ЕлбаСССР не можеше очевидно и обективно защо сама да се изхраниЗащо САЩ спряха доставката на храни 1947 година?СССР взриви първата си ядрена бомба и постигна някакъв паритет със САЩ в стратегическо отношение.
97
0
 
1
 
! Отговори
НЕ преди 5 години
До КдкдкДа ама тогава ще се разпаднат няма я причината за съществуването....
96
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобитоест, скромния факт, че са ни давали машини с липсващи или преднамерено демонтирани модули в.т.ч. управление на въоръжението (Миг-29 експортна версия, например, и индийските Су-30) де факто е било за развитието на родната отбранителна индустрия?
95
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянЧехите - те имаха пари от производството на самолети за целия соц лагерПоляците също - хеликоптери и самолети от типа Ан-2Останалите сателити включително източна Германия бяхме спонсорирани от СССР военен бюджет - продаваха ни машини на старо(СССР МиГ-21бис, МиГ-23МЛ, Су-25) или ако са нови(МиГ-29А) на производствени цени за да успеем някакси да сме в крак с Червената Армия
94
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Кдкдктова е ендгейм в името на прогреса, само че на мужика трудно му се обяснява кое е правилно. пример - докато не са дошли варягите да им счупат кокалите, не са имали държава.
93
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобие а дано, що едва ли е добра идея да плашиш с ракети хора, на които дължиш некой лев. пък и може и да пуснат малко въздух за колониите, нема да купуваме реактори през три години и да плащаме литър газ на цената на литър кръв до 3000 година, зер. в тоя ход на мисли, понеже реваха срещу кауфланд, там дето четеш, има ли данни за реинвестициите на лукойл в българската икономика?
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Иванчева е в белезници и окови в съда днес? Няма ли да пуснете статия, видео, снимки, цензуристи???
91
3
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
До БобиКоя история, написаната в руските учебници ли?Ти серизоно ли мислиш, че бедна и унищожена държава като СССР е могла да издържа Европа? Ох бедни ми *** банкански...Боби, нямам нищо лично против теб, но не бъди пристрастен а обективен. Що Запада не тегли заеми от СССР/Русия, а обратното бе? Нали са голяма работе матрьошките, а тръгнали на война без пари....
90
1
 
12
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Защо трябва да бъде окупирана Украйна,това не го разбрах ?
89
1
 
6
 
! Отговори
Кдкдк преди 5 години
Малиии, представете си и Русия в НАТО, ще сме в най-мощната организация в слъчевата система.