Путин или Тръмп – кой от тях ще спечели повече? Вече е ясно!

Руският президент ще действа вероятно като лидера на КНДР
29 юни 2018 20:42, Елка Василева
185
Путин или Тръмп – кой от тях ще спечели повече? Вече е ясно!
Доналд Тръмп и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

За какво му е на Тръмп тази среща с Путин? Никак не е трудно да се отгатне още отсега, пише кореспондентът на Дойче веле в САЩ Миодраг Сорич. Ето аргументите му.

Какво може да постигне Доналд Тръмп на срещата си с Владимир Путин? Малко. Русия няма да се изтегли от Крим, ще продължи да подкрепя бунтовниците в Източна Украйна, както и президента Асад и иранските войски в Сирия. Тръмп така и няма да успее да промени Путиновото "Russia first".

Затова пък шефът на Кремъл може да очаква доста повече от срещата си с Тръмп. Ако двамата съвместно обсъдят ядреното разоръжаване, това би показало на целия свят двама политици, които разговарят като равен с равен. А това ще е точка в полза на Путин, независимо дали ще постигнат някакъв резултат или не.

В същото време подобна среща на върха, проведена точно в сегашния момент, би помогнала на Путин да внесе допълнителен разкол в западния лагер. Целта на Великобритания да доведе Русия до международно изолация след аферата „Скрипал“ би се оказала провалена не от кого да е, а тъкмо от "Големия брат" отвъд Атлантика. Украинците също ще се почувстват излъгани, ако не и направо предадени от САЩ.

Още по темата

А Киев ще е принуден да си признае, че Вашингтон винаги го е подкрепял със силни думи, но много рядко с пари. Путин може и да се съгласи на някакви отстъпки по отношение на конфликта в Украйна, но само ако в замяна на това американците прекратят съпротивата си срещу изграждането на газопровода "Северен поток-2".

Какви ще са последствията?

САЩ несъмнено ще запазят санкциите си срещу Русия и след срещата на двамата лидери. По чисто процедурни причини американският Конгрес не може да ги отмени от днес за утре. А на конгресмените в момента им липсва и нужната за това политическа воля.

Защо му е тогава на Тръмп тази среща с Путин? От една страна той иска да изпълни предизборните си обещания, сред които фигурираше и подобряването на отношенията с Русия. От друга страна Тръмп явно се нуждае от подобни политически инсценировки, с които да напомпа допълнително личното си его. Подобно себелюбие автократите винаги използват в своя полза. Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун, например, де факто не направи никакви отстъпки пред американците, но Тръмп се постара да представи срещата си с него като исторически успех. Путин със сигурност е регистрирал това и ще действа по същия начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
6
 
! Отговори
Грек преди 5 години
До 108:Даваш 20евро на алкоголик и 200евро на 10 ***, и имаш клип. 20 години го правят журналисти в Гърция.+ Руски туристи харчат повече и от Немци.
98
16
 
6
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Животът на руснаците още преди санкциите беше много мизерен , а сега направо е ад под небето ! Ще ви покажа един клип сниман преди санкциите през 2013 г. ,на който се вижда как дори семействата на руски офицери мизеруват ! Представяте ли си хора ,военни с висше образование мизеруват в така наречената велика Русия ! YouTube -Къде и как живеят офицерите във велика Русия
97
11
 
6
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Путин или Тръмп кой от тях ще спечели повече?..........................................То е ясно кой ще спечели ! Ще спечели този на който му се молят да отмени санкциите !Сега в момента САЩ печели 80 пъти повече от Русия 1 долар = 80 рублей
96
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия пак се напъва да докаже че е световен полюс. Основно Путин ще се моли на Тръмп да не стопира Северен поток 2 на който Тръмп е голям враг и е предупредил всички европейски фирми участващи в мега корупционния проект СП2 че ще отнесат санкциите ако продължават да се заиграват със световния бандит Русия.
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦАРЬ ВЛАДИМИР
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Тръмп е към Ротшилд и Путин също е към Ротшилд,какво учудващо има,че се срещат?
93
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименТръмп си ги мята всякакви и не само в Туитър!Естествено че няма да признае Крим току така!Просто се заиграва.Засега.Признаване на Крим може да има само при фундаментална сделка от мащаба на Ялта 1945г(примерно),която да урегулира Света отново.Само че САЩ още вярват,че могат да спечелят войната срещу Русия(не без основания),така че е рано.След 3-4 години,ако нямат напредък,на американците ще се наложи да се договорят за всичко с Русия.Стига Китай да не прецака и двете страни....
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИН ИЗПОЛЗВА АВАНГАРДНА ДИПЛОМАЦИЯ СРЕЩУ НАГЛИТЕ
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германски виц за турците: По какво ще познаете че наблизо е минал турчин? Кучето в двора е изнасилено и кофата за cмeт е обърната!
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Путин вика как е, а мистър Тръмп добре само, че ме боли ***!
89
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин гледа като наранен лисугер, а бат Тръмп се преви на умрел лисугер!
88
10
 
4
 
! Отговори
руснаците мизеруват преди 5 години
YouTube - Жизнь в России !Винаги са били мизерабъли и такива ще си умрат ! А сега с тези санкции и контра санкции направо са в ада още преди да са умрели !
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви санкции от тебе бе турчин? Мий си краката и си лягай.
86
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите са железни. Могат да бъдат отменени само със закон и то едновременно на 3-те главни терористични държави Русия, Иран и КНДР, което няма как да стане докато не минат поне 50-60 години, а до тогава Путин и Тръмп ще изгният, а Русия ще се конкурира по размер с Швейцария.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тая Украйна,разчекнахте я!Ограбена,съсипана,разорена,в ежедневна смърт и трагедия вече няколко години!Стига!
84
15
 
4
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
До АнонименВластта на Путин си е "здрава" със или без санкции ! Диктаторите не дават властта независимо дали има санкции или няма ! Но санкциите удрят икономиката на диктатора ! Затова Путин постоянно ни се моли да отменим санкциите ! Ние не се молим на Путин да контра санкциите ! Контра санкциите на товариш Путин не намалиха моята покупателна способност , но нашите санкции към Русия и техните контра санкции към нас направиха живота на руснаците ад под небето !
83
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяхте чели малко повече, щяхте да знаете, че стокообмема между сащ и русия през 2017 е с 25% нагоре спрямо 2016! Някои източници го дават по-малко, други повече. Зависи дали се включват дългосрочни договори. Та така със "санкциите". А вие не забравяйте да лaпaте мухите!
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бритонс аре дежденерейтс и това им стига.
81
2
 
8
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
турчин, турчин... руския народ не е беден ами просто ти не си запознат, тъй като не си стъпвал в Русия... затова си стой в германлето с останалите *** и бачкай да раниш родата у булгарско... а поздрави от Москва!
80
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ако разчитаме DW да ни осведомява-значи да живеем в паралелна(Соросова) реалност!Има достатъчно други медии,които по-реалистично отразяват нещата-и западни,и руски съответно.Впрочем вече трябва да се обръща внимание и на азиатските!Така че ДНЕС,зарязвайте го това Веле,щото е анахронизъм в следСоросовите времена!