Путин или Тръмп – кой от тях ще спечели повече? Вече е ясно!

Руският президент ще действа вероятно като лидера на КНДР
29 юни 2018 20:42, Елка Василева
185
Путин или Тръмп – кой от тях ще спечели повече? Вече е ясно!
Доналд Тръмп и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

За какво му е на Тръмп тази среща с Путин? Никак не е трудно да се отгатне още отсега, пише кореспондентът на Дойче веле в САЩ Миодраг Сорич. Ето аргументите му.

Какво може да постигне Доналд Тръмп на срещата си с Владимир Путин? Малко. Русия няма да се изтегли от Крим, ще продължи да подкрепя бунтовниците в Източна Украйна, както и президента Асад и иранските войски в Сирия. Тръмп така и няма да успее да промени Путиновото "Russia first".

Затова пък шефът на Кремъл може да очаква доста повече от срещата си с Тръмп. Ако двамата съвместно обсъдят ядреното разоръжаване, това би показало на целия свят двама политици, които разговарят като равен с равен. А това ще е точка в полза на Путин, независимо дали ще постигнат някакъв резултат или не.

В същото време подобна среща на върха, проведена точно в сегашния момент, би помогнала на Путин да внесе допълнителен разкол в западния лагер. Целта на Великобритания да доведе Русия до международно изолация след аферата „Скрипал“ би се оказала провалена не от кого да е, а тъкмо от "Големия брат" отвъд Атлантика. Украинците също ще се почувстват излъгани, ако не и направо предадени от САЩ.

Още по темата

А Киев ще е принуден да си признае, че Вашингтон винаги го е подкрепял със силни думи, но много рядко с пари. Путин може и да се съгласи на някакви отстъпки по отношение на конфликта в Украйна, но само ако в замяна на това американците прекратят съпротивата си срещу изграждането на газопровода "Северен поток-2".

Какви ще са последствията?

САЩ несъмнено ще запазят санкциите си срещу Русия и след срещата на двамата лидери. По чисто процедурни причини американският Конгрес не може да ги отмени от днес за утре. А на конгресмените в момента им липсва и нужната за това политическа воля.

Защо му е тогава на Тръмп тази среща с Путин? От една страна той иска да изпълни предизборните си обещания, сред които фигурираше и подобряването на отношенията с Русия. От друга страна Тръмп явно се нуждае от подобни политически инсценировки, с които да напомпа допълнително личното си его. Подобно себелюбие автократите винаги използват в своя полза. Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун, например, де факто не направи никакви отстъпки пред американците, но Тръмп се постара да представи срещата си с него като исторически успех. Путин със сигурност е регистрирал това и ще действа по същия начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Правилно - лидерите на най-силните във военно отношение държави трябва да разговарят, за да има шанс да избегнем 3СВ.Сега европейските пудели с интерес ще гледат как ще се разберат двата мечока и както виждате в момента не смеят да лаят, защото не знаят как ще се развие мача :)))
118
7
 
24
 
! Отговори
ЕДНА ЖЕНА преди 5 години
СРЕЩА НА ЕДИН ИСТИНСКИ МЪЖ С ЕДНА АМЕРИКАНСКА ОТК.АЧАЛКА ИЗЛЯЗЛА ОТ ПСИХИАТРИЧНА КЛИНИКА !
117
4
 
18
 
! Отговори
ИМПЕРАТОРА преди 5 години
Е , ще го приема Дони , ще го изслушам ,ще го потупам по гърба и .... ще му забия един голям руски ботуш в гъ*за !!! Може да пийне и по водка ;) ;) ;)
116
41
 
8
 
! Отговори
се се се ре - умре преди 5 години
Слава на САЩ че ни освободи от пияната ***
115
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЦЕЛИЯ СВЯТ,А ЩЕ ЗАГУБЯТ ЕДИНСТВЕНО НЕО-ЛИБЕРАСТКИТЕ ТРИПОЛОВИ ЛГБТ-
114
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От среща на двама ......нищо няма да излезе
113
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швабската ВЪлна като еманация на "швабския дух" за пореден път иска да ни напомни, че швабите са тези, които 2 (два) пъти в историята на света докараха човечествто до невъобразима катастрофа с реки от кръв и материални разрушения, които то не можеше да оправи с десетилетия. А сега тази сатанинска нация се опитва при третия си, фатален, опит да го довърши.
112
12
 
57
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Вижте подхода на противопоставяне на сатанинското Дойче веле !Те не пишат положително за тази среща между лидерите на двете най-могъщи във военно отношение държави. Те не виждат в тази среща шанс за човечеството да заживее в дългогодишен мир и разбирателство.Те търсят конфликт, разпалват го, подклаждат го ...И докато руският народ посреща с усмивка и гостоприемство целия свят на световното в Русия, онези отвъд Берлинската стена му точат брадвата.Сега осъзнавате ли кои са добрите и кои лошите
111
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп и Путин са величковци други въпроси?
110
10
 
8
 
! Отговори
защо руснаците преди 5 години
вече няколко пъти отказват на Германия да направи ДНК изследване на тялото на Хитлер ?! Руснаците твърдят , че Хитлер уж се е самоубил ,а руснаците пренесли тялото му в Русия ! Но някои немски историци твърдят ,че това е двойник на Хитлер , а Хитлер е избягал в Аржентина и там е починал от естествена смърт през 90-те години на миналия век !
109
4
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До турчин от ГерманияТи си имал допир с "Москвич",колкото аз с "Ламборгини".Бягай да се ...интегрираш завинаги в Германия.
108
3
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Ккаво стана с Турски поток,ще има ли разклонение към България,хъбче-мъбче,мм?Или за това ще пишете,когато мине едновременното увеличение на цените на парно,ток,и т.н?ГЕРБ-OFF!ГЕРБ-OUT!
107
33
 
10
 
! Отговори
Русия е сама преди 5 години
И северно корейците напускат съюза с Русия. Остава им само Куба, засега...
106
10
 
33
 
! Отговори
ко каза ??? преди 5 години
До турчин от Германия 108 И аз мога да ти покажа клипове за живота в САщ , ама не този от филмите , ами истинския . Как хора биват вадени от домовете си точно на Коледа , защото Форд закрива заводи Какви опашки има пред приютите за бездомни Не знам , защо вие майкопродавците , все се кефите на това ,ч е в Русия живеели "много зле " . САЩ и Запада ограбват целия свят и пак не мога да изплуват икономически ,в се повече се увеличва броят на бедните хора Ама в главите все - руснаците зле
105
9
 
33
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До Анонимен 120Путин в изолация ????Затова всички лидери на западни , източни държави / от всички земни посоки / се надпреварваха да му ходят на крака в Русия Интерсно как ви плащат за подобни безсмислени коментари като твоите
104
30
 
7
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Тръм е велик водач както всеки друг негов американски предшественик ! Тръм организира срещи дори с диктатори и военно престъпници и се стреми да постигне решение в интерес на демокрацията ! А товариш Путин няма интерес от това ! Той иска да има диктатори ,които са под международно ембарго и да им пробутва некачествените руски оръжия и москвичи !
103
32
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
102
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо му е тогава на Тръмп тази среща с Путин?....... можеби,ще обсъждат как дружно да наритат европейските со ро со ид и,които са,както срещу Путин,така и срещу Тръмп.
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо му е тогава на Тръмп тази среща с Путин?....... можеби,ще обсъждат как дружно да наритат европейските ***,които са,както срещу Путин,така и срещу Тръмп.
100
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До турчин от ГерманияБраво на теб !С този клип ти затвори устата на всички рубладжии в България ! Дори рубладжиите не са в състояние да оспорят фактите от клипа !