От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа

Това ставало с лъжлива информация и икономически мерки
14 юли 2018 12:44, Александър Попов
235
От САЩ: Русия дестабилизира Югоизточна Европа
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че действията на Русия в Югоизточна Европа имат дестабилизиращ характер, предаде ТАСС.

"Действията на Русия в Югоизточна Европа са дестабилизиращ фактор. Те подкопават демократическата структура на страните от този регион чрез разпространяване на лъжлива информация, икономически мерки и вмешателство", е казал Матис в разговор с журналисти на път от Хърватия за Норвегия, съобщи пресслужбата на Пентагона.

В Загреб Матис се срещна с министрите на отбраната на страните от Адриатическата харта. Обединението е създадено през 2003 г. от Албания, Македония и Хърватия за улесняване на влизането на тези страни в НАТО. През 2008 г. към тях се присъединиха Черна Гора и Босна и Херцеговина.

Матис заяви, че на тази среща е подчертал подкрепата, която САЩ оказват на Югоизточна Европа.

"Срещата беше много продуктивна. Обсъдихме как да напредваме по въпросите за обезпечаване на сигурността в региона. От петте страни в това обединение три вече са членки на НАТО, а още една - Македония, е в началото на пътя към влизане в алианса", заяви Матис.

На 11 и 12 юли Матис придружаваше президента Доналд Тръмп на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Днес в Осло той ще се срещне с министрите на външните работи и на отбраната на Норвегия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
4
 
! Отговори
числата преди 5 години
До На световното...Средната продължителност на живота в БГ е с 10 години повече отколкото в русия.Е, путин е издал заповед руската да се вдигне.България - 1.5/100000 убийстваРусия - 9/100000Факти.
106
7
 
12
 
! Отговори
до 95 преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове-Хората в "нормалния" свят само говорят за полети в космоса. Единствената държава в света, която може да изстрелва космонавти е Русия.Жалка и неграмотна ти е джендърската пропаганда.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом се чува интензивно мучене от телчарника значи нещо хубаво се случва.
104
1
 
3
 
! Отговори
хм преди 5 години
До Немска пропагандаА сега де?Хем най-ниска раждаемост, хем 3 деца я чакали.Това Алина никак не ми звучи българско, и *** не е.Да не е рускинче?
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 104Значи, по твоята категоризация ти си русофил...
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хахаАма *** рускиня ли е?Е, надали, рускините са красиви и миришат хубаво, не на лук и немита с месеци ...
101
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре беден в ЕС отколкото мужик в руския Гулаг !
100
10
 
7
 
! Отговори
До 104 преди 5 години
Според друг репортаж, 90 % от русофилите в България са с лека до средна умствена изостаналост и IQ под 90.
99
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилски слуги на петата колона и хибридната война против цивилизацията. МЛЪК!
98
10
 
6
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До Анонимен104Случайно съм ходил в публичен дом в германия.60+% от проститутките са черни или азиатки.Така, че няма как 90% да са българки.Ето това твоето е ЖИВ ПРИМЕР за хибридна руска пропаганда.За това говорим в тази тема.Иначе на СЛЪНЧАКА 90% от проститутките са рускини.
97
3
 
4
 
! Отговори
путин преди 5 години
Вместо да идат в Москва, те в мюнхен отишли глупаците.
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, джендермени! Добре, че е Русия да има с кого да плашите такива *** като нас от ЕС да даваме повече пари на оръжейния бизнес! Аз на мястото на Тръмп не 4, а 15% щях да ги заставя да плащат!
95
1
 
1
 
! Отговори
стратег преди 5 години
До Хмтака е. не се решава в София.Ама откъдето и да го погледнеш България не е интересна от стратегическа и тактическа гледна точка ни за Русия, ни за НАТО.Та тези искендери по БГ са само в руската пропаганда с цел повдигане духa на местните селски русофили.
94
2
 
1
 
! Отговори
кьолн париж преди 5 години
До БългаринБългарин просяк няма. *** ще да са. Не, че няма мързеливи и некадърни българи. напротив. Много са даже такива. Ама предпочитат да лежат вкъщи на пенсиите на мама и тате вместо да просят или да свършат нещо.
93
3
 
7
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До стратегТова дали България ще е плацдарм на някой си не се решава в София....
92
11
 
7
 
! Отговори
Различни светове ... преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
91
4
 
14
 
! Отговори
Факт преди 5 години
А как САЩ "стабилизираха" Балканите?Като създадоха и/или насърчаваха ислямски кочини-Босна,Косово,скоро и С.Македония,Албания си е такава отпреди.Всички тия държави са развъдници на престъпност,наркотрафик и ислямски тероризъм на ползу САЩ.Естествено че американците ще бранят у.родите работещи за тях!Представете си Сърбия да си върне Косово и Сръбска(Босна),Македония да се очисти от шиптърите-това би било поражение за САЩ.
90
14
 
4
 
! Отговори
стратег преди 5 години
Това, че България щяла е плацдарм на НАТО е една от опорните точки на лъжливата руска пропаганда за сплашване на българите.Пълни глупости.България няма граница с Русия. Има-няма 500 чужди натовски войници и 10000 свои. Никой не ни вярва, съответно не ни дава оръжие, а собствено не можем да си купим.Та в случай на бъдеща война, България е най-безопасното място в Европата.Не, че смятам че ще има война де.Русия е прекалено слабичка, друго освен хибридна война не може да си позволи.
89
2
 
1
 
! Отговори
79 преди 5 години
Приемам. Дори ми е в репертоара да акомпанирам клиентите с балалайка, която, не знам защо ги кара да се изпускат?
88
2
 
1
 
! Отговори
79 преди 5 години
Приемам. Дори ми е в репертоара да акомпанирам клиентите с балалайка, която, не знам защо ги кара да се изпускат?