Над 50% от янките: Тръмп сгафи на срещата с Путин

Американците обаче вярват, че Русия е повлияла на вота в САЩ
18 юли 2018 09:15, Петя Славова
27
Над 50% от янките: Тръмп сгафи на срещата с Путин
Снимка: БТА

Над половината американци не одобряват действията на президента Доналд Тръмп в отношенията с Русия, показва допитване на Ройтерс/ Ипсос, извършено след предизвикалите полемика среща и обща пресконференция на Тръмп и руския президент Владимир Путин.

Още по темата

При все това, представянето му на срещата в Хелзинки, на която Тръмп отказа да осъди руския лидер за намеса в американските избори през 2016 г. и изрази съмнение в заключенията на американските разузнавателни служби, изглежда не се е отразило на цялостното одобрение за него, предаде Ройтерс.

Четиридесет и два процента от запитаните казват, че одобряват работата му на поста, при средна дневна стойност между 40 до 44 процента досега през юли.

Според допитването 55 процента от анкетиранте не одобряват, а 37 процента одобряват действията му в отношенията с Русия.

При републиканците делът на хората, които одобряват подхода на президента към Русия, е 71 процента, а при демократите - 14 на сто.

Тръмп все още се ползва с широка подкрепа сред избирателите републиканци, въпреки критиките от страна на партийните лидери за изказванията и действията му на пресконференцията с Путин.

Тръмп изненада и собствените си поддръжници, когато похвали руския лидер за "силното и мощно" отричане на такава намеса.

Мнозинството регистрирани избиратели (59 процента) са съгласни с изводите на американските разузнавателни служби, че Русия се е опитала да повлияе на американските избори, но само 32 процента от републиканците смятат това за вярно, при 84 процента сред демократите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудно, колкото американци познавам - всичките са на 100% зад Тръмп. Най-важното е, че никой от тях не смята Русия за враг, все пак тва са образовани хора - не измeт от гетата, свикнала всичко на готово
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А има ли среща , поне една на която Тръмп да не е сгафил ?
24
1
 
11
 
! Отговори
mhm преди 5 години
Фалшиви новини. Световните лидери прекратяват голямата вражда на СССР и САЩ, която изкуствено е създадена от 2 световна война и най много изнася на тъмните интереси и корпорациите за оръжие, защото хората иначе искат мир.Разбраха се лидерите, а корпорациите, които държат и масовите медии злобно оплюват Тръмп, защото схемата им приключи.Тръмп не е политик и няма как да му въздействат, затова само плюят...
23
0
 
4
 
! Отговори
СС преди 5 години
Аз пък отдавна си мисля, че зад подкрепата за Тръмп стоят Еврейте, които в Русия също не са малко и според мен те са организирали всичко, а Русия се явява само прокси на цялата операция.Това в голяма степен обяснява поведението на Тръмп. Той знае, че не са руснаците и го казва, само, че няма как да каже за еврейте защото се притеснява от скандала който ще последва и от последствията за най - добрите му приятели в момента.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направят филм кат 24 часа щот изборите за туй место с предварителната нагласа по сядане на местата зад машинките,бюрата,масите с изборните урни и последните заключителни часове за определяне на изборните резултати с възможноста при 50 процента установена гласоподаваемост в наличието на социологически прогнозни агенции заедно с броенето на гласовете да извеждат данни за избрани кат водещи кандидати заведени,сведени до информационни агенции от ЦИК и щабове,комисии,първозаинтересовани трае 24 ч.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно ми е да повярвам на достоверността на това проучване. Тръмп беше избран отчасти да затопли отношенията с Русия и да стабилизира световния ред, за разлика от Хилъри, която щеше да започне войни с Путин и Ким, така че дори и американците да не са толкова интелигенти, все пак и не аа толкова проsти, че да си мислят, че сприетеляването с Путин е гаф. На мен тази статия ми намирисва на манипулация.
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перчема разсъждава , като повечето квартални бекове, които нямат грам идея от световни проблеми и политика. Връща света там където беше преди 40 години. Затворени граници и никаква икономика. За мен слаб президент. Не случайно джуджевв се пери ...Като вижда момент.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юдейските банкерчета и либерали плюят като бесни по Тръмп, защото ги настъпа яко. Личи си кои български медии са с тях.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свободата на словото естигнала до там че повтарятедна и съща лъжа от сутриндо вечер и твърдят че товае нормално , което не е .
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейк нюз. Платено проучване. Америка обича Тръмп, само разни брадати негрри с топирани и розови коси и лелки с членове, го мразят.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9За щастие един от сменените уродии беше нашия пълен проводник. God blase America :) Айде върви си лягай старшинаа вече няма ядене и власт на корем.
15
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До до ФактСлед като в закона е записано,че могат да гласуват* САМО граждани на страната-редно е да се спазва!Впрочем,в UK има закон,забраняващ гласуването и на граждани живеещи над 12г извън Кралството!Подобен закон би решил у нас проблема с гласуването в Турция радикално и при това необоримо в Страсбург.*На избори за национален парламент и президент.За местна власт има различни практики.
14
3
 
14
 
! Отговори
тъпчо преди 5 години
Снощи слушах един високопоставен янки да говори, че Русия им е враг, защото не подкрепяла американските интереси и ценности?!Наглосаксите са убедени и вярват, че всички други живеят, за да им служат! И когато някой защитава собствените си интереси става враг. Ако е малък и слаб, се свалят правителства, ако не стане -революцийка, а в краен случай война.Ние защитихме американските интереси, като спряхме ЮП и др. проекти, но нашите интереси къде са и кой ги защитава!?
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Килари мисли само къде да създаде нов конфликт, нова война.
12
3
 
3
 
! Отговори
До Сара преди 5 години
Същото се отнася и за руснаците. Това е резултат от дългогодишно съревнование между двата народа, налагане на стереотипи чрез пропаганда и елементарна глупост.
11
2
 
5
 
! Отговори
до Факт преди 5 години
Привидно звучи глупаво, че могат да гласуват дори не-поданици на държавата, но от собствен опит като емигрант мога да кажа че не е толкова лишено от логика.Например в началото бах живял 5 год в Германия с български документи. Че аз си плащам данъците в тая държава, живея в нея дълго време, защо да не ми се чуе гласа. Обратното аз не съм в БГ, не съм си планирал там бъдещето, защо ми е да глсувам, че да ме плюят, що съм им гласувал, като не живея там.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно.Реват на Хиларито хората.А батко Арни се изходи по въпроса като юрдек сред мегдана.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ смениха стотици и десетки лидери по света едни свои избори няма да натаманят както им се иска. Hещо са cгафили при хакването тоя път и са отнели гласове от Клинтъница вмест плюс са турили минус някъде и ей го Тръмп президент.
8
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Американските избори са по-манипулирани дори от нашите!И не е от вчера!Малък пример:Може да се гласува дори със шофьорска книжка,а милиони имигранти БЕЗ гражданство притежават такъв документ!И гласуват,та пушек се вдига!Сещате се за кого.Направо не повярвах на тоя материал,като го прочетох,но наш близък живеещ в Маями го потвърди напълно!А ние сме недоволни,че изселниците в Турция гласуват...Че то в САЩ е по-зле-гласуват дори без гражданство!
7
4
 
26
 
! Отговори
факт преди 5 години
Не ви ли е странно че САЩ който се мешат в вътрешните работи и изборите на всички странни,правят преврати и революции,обвиняват други в това!?това е лудост...