Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"
20 юли 2018 08:50,
319
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.

В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта, предаде БТА.

Още по темата

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.

Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".

На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.

Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.

По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е в сферата на влияние на Русия....................западняците прескочиха червената граница , като поставиха неофашисти да управляват в Киев!!!
192
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма грешка че украинците се съгласиха да си унищожат ядреното оръжие. След разпада на СССР това беше държавата на трето място по брой на ядрени глави. Сега можеха да пускат ракета след ракета по бандитите в Кремъл.
191
12
 
17
 
! Отговори
Мегаломански преди 5 години
имперски амбиции на един политически лилипут. Ново СеСеСеРе никой не иска - само Кремъл се напъва безсмислено.
190
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще плаши това бедно момче от изтока?
189
14
 
15
 
! Отговори
анони-мен преди 5 години
Путин хубаво направи мост до Крим ами да беше завършил доброто дело-да беше постави едно КПП с украински граничари :)))))))Референдум организиран от чуждестранни туристи е незаконен в която и да е държава. Все едно руските туристи закупили апартаменти във Варна и Бургас да правят референдум дали тези български градове са български или руски. Факт е че местното население на Крим е отказало да участва в този цирк
188
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия.тоя пръдльo май много си е повярвал :)
187
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбраха ли русофилите защо и Украйна иска да влезе в НАТО ?Защото е животоспасяващо точно за такива държави в непосредствена близост до империята на ЗЛОТО, не на Португалия, да речем !
186
26
 
24
 
! Отговори
рубла - капут преди 5 години
Бях воиник цели две години и два месеца и се нагледах на руски бракми нито палеха зимата нито вървяха а за разход на гориво да не говорим
185
14
 
19
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
Мерси москвич не искам и да чуя никога вече за руски бракми
184
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 179 Докторе , нямаш ли доводи да защитиш глупавота си теза , та съветваш за някакви хапчета и легло.Простотия.
183
5
 
13
 
! Отговори
Слава Украйна преди 5 години
Бракма руска москвич хо хо хо хо хо хо хо хо
182
3
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 173 Да ти кажа ако не знаеш, че Сергей Лавров каза в изблик на откровение: Целия свят мрази Русия. Защо така? За първи път ли чуваш за това негово изказване? Човека разбира за какво става въпрос и не гледа само краката на Мелония. А как му се искааа?
181
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в гугъл "база на нато в русия" да видите какво ще ви излезе. Доста интересно.Как човек разрешил база на НАТО в Русия сега говори това?
180
12
 
16
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
Където е стъпил пиян *** руснак и трева не никне
179
3
 
7
 
! Отговори
На думи не вярвайте преди 5 години
Шеломов въобще да не се прави на анти, че знаем как за пачка $ разреши на САЩ да имат база в РФ, та даже със собствено летище. Разреши не само това, а още разреши техника, войници и амуниции на НАТО да минават транзит през руска територия, да изпозва НАТО руското въздушно пространство за превоз със самолети на НАТО на войници на НАТО, на оръжие и на боеприпаси, разреши да се използват руските пътища, и руските жп пътища, през които бяха превозвани танкове на НАТО.От 25 юни 2012 г. до 2015 г.
178
12
 
14
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 5 години
Народа му живее още във катакомби той простака тръгнал НАТО да плаши
177
7
 
10
 
! Отговори
Слава Украйна преди 5 години
*** хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо
176
10
 
15
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
Най мразя продажни рубладжии *** да ми се правят на българи
175
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 175Джуджето да не реве някой ден на САЩ да му носят храна и оръжие , като Мустакатия преди него. Тя пропагандата в един момент свършва и ти лъсва голия засникк. Европа е 500 милиона и хич не е настроена добре към тях след последните 100 гпдини. Такаче да си опича акъла тоя .
174
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Слава УкрайнаСлава, какво става бе браточка, от кога не си взимаш лекарствата? ААА, ще се наказваме. Бързо, взимай хапченцата, обувай чехличките и бегом към спалното, че Наполеончо и Хитлерчо те чакат да се гушкате.