Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"
20 юли 2018 08:50,
319
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.

В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта, предаде БТА.

Още по темата

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.

Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".

На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.

Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.

По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
8
 
! Отговори
заблудиха народа преди 5 години
До бануна за бабуна, бо, при нас русофили и комунисти извършиха прехода затова имаш това впечатление...
152
13
 
17
 
! Отговори
Много упорит преди 5 години
Жужето много се пеняви. Това не е 30 г. назад по времео на СССР. Жужето няма поддръжка от НИТО една бивша соц. държава. Руско- съветският империализъм бавно и сигурно умира.
151
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Поручик РжевскиУкрайна сама избира с кой да се сближава и с кой не. Хората не искат руски вмирисан ботуш-това престъпление ли е?Ти като искаш.....куфар,гара,сибир. Няма да тъжим за теб.
150
3
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 150: "Не мога да толерирам кражба на земя от държава през 2018"? Сигурно ще можеш, ако не се отнася за Русия. Историята е пълна с такива примери. Преди приблизително 150 години САЩ отнемат след война с Мексико територията на днешния щат Тексас. През 1975г. Турция окупира половината от остров Кипър и създава Севернокипърска турска република. При разпадането на СССР Армения зае Нагорни Карабах, който Азербайджан счита за част от своята територия. И така нататък, примери много.
149
9
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Последствията от сближаването на Украйна с НАТО са вече видими и катастрофални. Мисля, че и САЩ ще реагират много бурно, ако Мексико влезне във военен съюз с Русия.Всички си спомняме карибската криза, когато САЩ откачиха защото в Куба инсталираха руски ядрени ракети. Така че маса хора в този форум се прават на леберали - всеки да си прави каквото иска, обаче мога да ви кажа едно - наивни сте като шестгодишни деца.
148
12
 
13
 
! Отговори
Свободна Европа преди 5 години
Кат Русия няма друга,тъй коварна на света!!!!!!
147
8
 
7
 
! Отговори
светли бъднини преди 5 години
Внесоха ви банани, ще ви внесат и палми с маймунки. То на маймунките основната храна са бананите. И вашите прадядовци ката ден сал банани са ручали
146
13
 
10
 
! Отговори
На тяхно място преди 5 години
4113 на компютъра цъкат ли цъкат директивите на Сорос и на централите на Чичо Сам.Важно е да е на далавера!И Свободна Европа щала да почне да излъчва отново начело с Коритаров и Иво Инджев-все активни борци!!!?
145
13
 
20
 
! Отговори
братски съвет преди 5 години
Братушки, съобразявайте се все пак, като фалирате следващия път пак до САЩ ще опрете! Не разчитайте на Китай, щото те ще ви вземат азиатската територия - прочетете китайската история - те вече се настаняват в пограничните ви области...
144
5
 
21
 
! Отговори
руски терористи преди 5 години
Руският милиардер Иван Савиди, който е бивш депутат в Държавната Дума в Москва и от години живее в Гърция, където е собственик на футболния отбор ПАОК, е превел стотици хиляди евро на структури в Македония, които се борят с промяната на името на страната. Сред получателите са и футболни хулигани, които неотдавна предизвикаха безредици по улиците на Скопие.
143
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немога да толерирам кражба на земя от държава през 2018. Мислех че света е израснал вече малко , но заради хора като руснаците явно неможем да мръднем. И на всипко отгоре това е страна най-близка до русия. Транзетират им газа десетилетия евтино , дават милиони жертви ВСВ заради интереса на Русия ....каквото и да кажем е малко ...срамна история. Не знам как някой се гордеетее с това.
142
7
 
4
 
! Отговори
Екзарх Антим Първи преди 5 години
до 132 - плачи си за зеленото парцалче, друго не ти остава
141
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той да си гледа икономиката, да не търчи наследника му като Елцин на 4 крака за заеми във Вашингтон... както е тръгнало...
140
8
 
21
 
! Отговори
РИТОРИЧЕН ВЪПРОС преди 5 години
БЕ КЪВ Е ТОЯ ДА КАЗВА КОЙ ЩЕ ВЛИЗА И ИЗЛИЗА?
139
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямото наказание е да сикомшия на тази кочинаа наречена Русия. Какъе си ти бе, че да казваш кой къде да се присъединява? Тези държави могат да вземат сами решения за бъдещето си! Не разбра ли, че вечене са ти васали? Имзеет!
138
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АА , ЕТО ДНЕС КЪДЕ СТЕ ЗАЛОЖИЛИ АМБРАЗУРАТА НА ПУДЕЛИТЕ! СПОКО, РЕБЯТА, ЩЕ ВИ ИЗЧАКАМЕ ПЪРВО ДА ФАЛИРАТЕ С ВОЕННИ ПРЕРАЗХОДИ - ТРЪМП ВЕЧЕ ВИ ПОЧНА, НИЩО ЧЕ МУ СЕ ПРИСМИВАТЕ, ТЪКМО ВИ И ЗАБЛУЖДАВА ДЕ, КАКТО ПРЕЗ 1989. СЛЕД ТВА МОЖЕ И ВИЕ ДА КАНДИДАТСТВАТЕ ЗА НАТО И ЕС))): ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК? НИЕ НЕ ВЯРВАХМЕ И ЧЕ СВЕТЛИЯ ВИ КОМУНИЗЪМ ТАКА СКОРОПОСТИЖНО ИЖАЛКО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ,А ***...
137
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
белоглавия орел и мечката стръвница вече са ясни на всички, че си бъркат по дупките и единия действа по въздух, другия - по суша. един отбор са!по-интересен вече ми е дракона - могъщо, древно и митично животно... по интересно е "старата госпожа" и дракона ше намерят ли общ език и допирни точки, като контрапункт на дуета на белоглавия орел и мечката стръвница
136
13
 
20
 
! Отговори
смърт на путефашизма преди 5 години
Хитлер направи световното 1939г,анексира Австрия,нападна Полша....Путев същото без разлика.Иска лесно да окупира малки държави....А забрави бе джудже,забрави за тези мераци. Европа си е научила урока ....
135
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички поклонници на ***:Възхищавате се на един комплексиран лилиПутин с амбиции за хегемон. Защо не приемете фактите!? Руската икономика е колкото на Италия, жизнения стандарт на населението е сравнително нисък, емигрират все повече хора и се стремят към западен начин на живот, инфраструктура слабо развита/вижте колко магистрали имат/, но припадате по това какво бил казал ***. Приказки за масите. Мислете и работете да БЪЛГАРИЯ!!!
134
5
 
9
 
! Отговори
goso преди 5 години
До Анонимен 112Отместването на темата към това дали ние (Бърлагия) сме суверенна държава е неадекватно и без връчка с факта че любимият ти Чуждестранен вожд заплашва и се меси в други държави.Сигурен съм че не можеж да посочиш дори ЕДНА американска база в България. Адрес, местоположение, контакти вебсайт? Къде е тази американска база, дето не влизало бг правителство????