Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"
20 юли 2018 08:50,
319
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.

В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта, предаде БТА.

Още по темата

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.

Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".

На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.

Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.

По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изритани от Източна Европа, изритани от Афганистан, изритани от СССР, Русия все повече се свива до азиатската си същност.
112
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се заблуждавайте, официална Русия винаги ни е мразила и е предпочитала Сърбия пред нас. Дори когато ни е оснобождавала го е правила с цел да не зароби. И успя! С украинците сме братя по съдба. Вечно жертви на политиките на Русия
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общо взето Путин и Тръмп май са се разбрали коя държава в чия орбита ще е.Въпросът е нас българите къде са ни сложили.
110
7
 
10
 
! Отговори
тъпи укри преди 5 години
Украйна за нищо не става, на Путин не му трябват откачалките, трябват му само хората, симпатизиращи на Русия - затова дава гражданство на украинци за 1 месец. Това е половината, а другата бега да бачка в Полша, така в това недоразумение ще останат само ченгета, чиновници и пенсионери с 50 евро пенсия. А за да не влезе в НАТО е проблема с Донбас, докато не се реши няма влизане. Колко българи са готови да умрат за териториалната цялост на Украйна в НАТО ако стане пълномащабна война с Русия ?
109
6
 
7
 
! Отговори
Ех мечти, мечтиии... преди 5 години
Какво НАТО, ми то Украйна дори асоцииран член на ЕС не можа да стане, дори обещаните визи за свободно придвижване в ЕС не получиха украинците, по зле са и от българите горките...
108
7
 
13
 
! Отговори
Хасан Чавуш преди 5 години
Берекет, че се отьрвахме от проруския ботуш!Демек, с Европа е по добре! Иначе щяхме да ядеме ботуши вместо агнешко на скара!
107
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантическите пендилчета малко се поразглезиха последните месеци и взеха да надигат празните си крътуни,но Световното свърши,а с това и временният им рахатлък.Сега чичко им Вова пак ще си ги натика по дупките.
106
8
 
13
 
! Отговори
*/* преди 5 години
Прочети малко преди да пишеш глупости.Малко ,че да не ти рукне кръв от носа.Малко за шистов газ,малко за Джо Байдън,малко за грузински снайперисти на майдана,малко за милиардера Порошенко,малко за изгорените живи в Одеса,малко за Степан Бандера,малко за източно-православните и говорещи руски и малко за католиците от западна Украина,говорещи някаква странна смесица от полски,руски,словенски ит.н.
105
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 98: Според теб ние и такива като нас,натикани от националните предатели в терористичната организация НАТО,разпростряла пипалата си из цял свят,"суверенни държави" ли сме?Я кажи,какво правят американските бази в "суверенната" ти държава,в които даже и президентът ти не може да влезе,ако не е под американски конвой?Можеш ли да посочиш,дали "съверенното" ти правителство въобще осъществява някакъв контрол на територията на тези бази?А по време на социализма бази на СССР в България нямаше
104
15
 
12
 
! Отговори
Биг дик преди 5 години
Тоя пък лилипуткин кой го пита ,въшкари азиатски.
103
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да ти иска препоръките? Анексира Крим и разпали войната в Донбас за да превърнеш Украйна в Сомалия, та да не може да влезе в НАТО дори и да иска. Пиеш от кръвчицата на уж "блатски народ". Вампир!
102
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82 но за сметка на това Китай, Индия, Бразилия, Венецуела, Иран, Сирия, Северна Корея, Куба, Беларус, Казахстан, Таджикистан, Сърбия.... са им неотлъчни съюзници. НАТО е като детска градина атомна електроцентрала.
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Истината 108Хи-хи-хи...........само че КОГАТО ВЛАДИМИР Е КРЪСТИЛ КИЕВСКА РУС, ТАМ НИКАКВИ укропи не е имало!!!!!!!! Хи-хи..............това е все едно да кажеш, че хамериканците са построили империята на ацтеките!!! Така де, нали сега там живеят "хамериканци".............ха-ха-ха
100
15
 
9
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Украйна е истинската, древна Русия! Сегашната руска федерация е един тюрлюгювеч, като щатите. Украйна е сърцевината, корена на Русия.
99
7
 
10
 
! Отговори
Патилан Препатков преди 5 години
Между английски джентълмени:- Според мен, единствените свестни неща, които идват от Украйна, са прос*итутките и боксьорите...- Как смееш! Жена ми е от Киев!- О, така ли?! И в коя категория се боксира?!
98
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дребния, злобен диктатор пак е оцапал кълките от страх!
97
5
 
2
 
! Отговори
до 100 преди 5 години
А цяла южна и средна Европа са Римска империя, и Османска империя до Виена....ти явно не си в ред......
96
10
 
16
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Очевидно Путин смята, че е в правото си да определя външната политика на суверенни и самостоятелни държаТой може да окупира суверенни държави, а те не трябва да се защитават!?*** той щом казва това, значи има още аспирации към Украйна, още иска да къса!
95
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна не принадлежи на Русия защото съветския империализъм свърши. Колкото Ирландия принадлежи на Великобритания, толкова и Украйна на Русия. Оставете украинските славяни намира, прoклети москали!
94
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 101 Така ли се успокоявате руснаците :))) браво браво големи герои . Все забравяме, че всичко е вашоо извинявайте.