Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"
20 юли 2018 08:50,
319
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.

В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта, предаде БТА.

Още по темата

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.

Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".

На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.

Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.

По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гошо 98Алллоооооууууу.................ТОВА СА ЗЕМИ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ!!! И НА БИВШИЯ СССР!!! ТОЕСТ - РУСКИ!!! И те моля да престанеш да оправдаваш "суверенни държави", които ВЪОБЩЕ СА ДЪРЖАВИ БЛАГОДАРЕНИЕ на самата Русия! И там живеят РУСНАЦИ И ГОВОРЯТ НА РУСКИ! А това че ние не се борихме за Македония и оставихме българите там да се преименуват СИ Е ЧИСТО НАШ ПРОБЛЕМ!!! Дааа.....ама Путин не е наш боко!
92
7
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тръмп призовава за завишаване на вноските, а пък Путин, предупреждава да не приемат Украйна и Грузия в НАТО!Оп, тези *** що не уточниха въпроса по между си? ЕС да рани военната промишленост на САЩ! И Украйна и Грузия не бяха ли суверенни държави?
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 97На мен пък са ми братя и руснаци и украинци!...у нас русофоби, няма и русофили.българите нямат лошо отношение към руснаците и въобще към който и да е друг народ, като обобщено понятие.у нас има фили и фоби по отношение на управляващото тяло ... а това отношение към себе си, управляващото тяло само си го предизвика, превръщайки през последните 5 години, филите във фоби
90
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кое сме братя, че през 1944 влизат 200 000 войници и окупират България в рамките на 3 години и избиват всичко живо, което им се опълчи ???:(( Какви Българи сте вие не знам, но със сигурност не сте от Левсковите Българи. Дъртации с промити мозъци.
89
10
 
20
 
! Отговори
гошо преди 5 години
Очевидно Путин смята, че е в правото си да определя външната политика на суверенни и самостоятелни държави и да ги заплашва, ако не го слушат.Той досега не тръбеше ли наляво и надясно че не се месели в чуждестранни въпроси?
88
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен пък са ми братя и руснаци и украинци!
87
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
СВОБОДА ЗА ОЛЕГ СЕНЦОВ!
86
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Св.Св Вовкин да не смята да ръси новичком масово?
85
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би украинците ще направят референдум.И ще влезнат в НАТО.
84
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу удушвашващата хватка на Кремъл от братска Украйна !
83
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна дава най много жертви през ВСВ. Води почти всички офанзиви на ужж великата руусияя. Много повече респект за украинския народ, който е тормозен вече 1 век от агресорите. Европа трябва да им помогне да се откъсне от тая прокоба, както помогна на България и Румъния.
82
18
 
20
 
! Отговори
Паци преди 5 години
Потрошенко е хиляда пъти по-нелегитимен от Асад. Той заема поста си след преврат, а Асад след избори. Въпроси? Няма. Значи точка.
81
14
 
18
 
! Отговори
а преди 5 години
Разбирам ги на украинците. И те се мъчат да се откъснат от руската мизерия 7800 рубли и бояршник. Язък им на огромната територия и менделеевата таблица на руснаците.Кой бяга от хубавото?Само с обещания за светъл комунизъм не се живее.
80
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските русофили викат Крим е руски , а сръбските русофили Македония е сръбска . Кво да правиш нашоте сънародници винаги са сред най-глупавитее на балканите.
79
0
 
12
 
! Отговори
до 68 преди 5 години
ахаа когато е изгодно референдум, когато не, депутатите решавали. Само че те са законотворци представители на избирателите в законодателната власт. Влизане в НАТО не ксто да промениш закона за движение по пътищата а стратегически избор .
78
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо никой не иска сближаване с Русия, защо всички бягат от нея като дявол от тамян!!!? Гърция която нашите Пулман русофили сочеха за пример за Дружба с Русия изгони руски шпиони и в момента не искат да видят и на снимка руснак?Македония и тя срещу Русия, Черна Гора, също изгони руснаците, Румъния не иска и да ги види, за Полша да не говорим,Молдова, Грузия всички срещу Русия и искат в НАТО??! Защо ??
77
15
 
10
 
! Отговори
Мислете с горната преди 5 години
Прав е Путин. Ония все едно да вкарат в семейството парясници....Рано или късно особено украинците ще почнат да изневеряват....То им е заложено, както и на Нас! Радой Ралин го е казал:Срещнали се на полянка,прабългарин и славянка.Цуни-гуни, вади-тури,народили чукундури.Хем ебливи, хем крадливи,но най-вече завистливи.Тепърва ще има геополитически преразпределения и разбира се нашата глава ще бъда галена от поредният класен ръководител..... :-)
76
21
 
18
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Никой не е питал българския народ иска ли да членува в нато. Къде е демокрацията господа джендъре. Путин поне прави референдуми. Това е истинският демократ.
75
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо много го е надървил тоя, ама рижавата кукла, с която се срещаха в понеделник, явно му е дошла като виагра, обещавайки му нещо! ясно е за всички, че куклата е шпионин! )
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така и Кастро е бил реално заплашен от САЩ и е поискал ракетите на негова територия..Хайде, хайде, не на нас тия. Не Кастро е искал ракетите там. И защо после спря да ги иска след като НАТО изтегли ракетите от Турция? Изведнъж по-малко заплашен ли се почувства?