От Латвия: Русия да се разпадне, за да има мир!

Това трябвало да стане по етнически състав
30 юли 2018 11:45, Елка Василева
349
От Латвия: Русия да се разпадне, за да има мир!
Снимка: архив, Reuters

На европейския континент ще настъпи пълна идилия, ако Руската федерация се разпадне на няколко по-малки страни. В това е убеден латвийският депутат Александър Кирщейнс.

„Едва когато Русия се разпадне на малки страни по етнически състав, военните конфликти ще приключат, а в Европа ще настъпи мир за дълго време“, написа Кирщейнс в Twitter.

С тези думи той реагира на поста на руския публицист Евгений Понасенков, в който той публикува химна на Съветския съюз според версията на писателя Владимир Войнович, починал преди дни. В нея се казва: „Разпадна се навеки съюзът нерушим. Стои на кръстопът великата Рус... Но дълго ли ще бъде тя неделима. Не се наемам да предскажа това...“.

 

По-рано пък евродепутатът от Латвия Мирослав Митрофанов заяви, че в Латвия ще започнат да се отнасят по-благосклонно към Русия, ако се затоплят отношенията между Русия и САЩ, пише Утро.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Русияразпаданелатвия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е вредна за българската нация. ПРАВИ БЪЛГАРИТЕ КРАДЛИВИ И СКЛОННИ КЪМ МЪРЗЕЛ, ПИЯНСТВО И ПРИМИТИВИЗЪМ.
290
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 262,310 Като гледам "прибалтийските републики",сами се оправят и без руснаците.Които без ШЕЛ и други западни компании не бяха в състояние да извличат нефт и да го преработват.Руснаците са изкопирали всичко от запада и то не от вчера,живеят в безправие,алкохолизирани,с промити мозъци.
289
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Fallschirmspringer301 Историята показва,че много по-големи държави за се разпадали,докато по-малки са ги преживяли във времето.
288
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Латвия, Естония, Украйна и Беларус са станали държави за първи път в 1918 г. и трябва да целуват зад-ника на Ленин да това.Латвия и Естония нямат бъдеще. Половината население и руснаци, другата половина са застаряващи, защото младите са в Европа като нашите.По-добре е разни дър-таци да не си развиват фантазиите, защото стават много смешни.
287
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен303 Държавите се раждат и умират,също като хората,само че в по-различни времеви измерения.
286
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме ли ние,или не,Русия един ден ще се разпадне.Никоя империя и диктатура, не може да просъществува дълго.Това е закономерен процес.
285
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войнович замина за ада заедно с химна си под мишница
284
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" От Латвия: Русия да се разпадне, за да има мир! "Латвийските *** да лапат арабски х/у/й! Иска им се на латвийските ко/ври, Русия да бъде съсипана и разделена, но това НЯМА да стане!
283
3
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Русия показа военноморска мощ.Как добре кореспондира с изказването на депутата.
282
3
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
До pipo*Това е комплекса на малките и сервилни държави
281
4
 
10
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Коя е Латвия? До вчера била в Русия, сега дава акъл на Русия.
280
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 294Алллоооуууууууууу...............моля, моля................неграмотниците ПЪРВО ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ и после се допускат на форуми да "коментират"!!! Срамота е бе, я отвори поне един учебник по история и география..... на атласите отпреди 1812 година НЯМА ДА НАМЕРИШ ДАЖЕ СПОМЕНАВАНЕ НА НЯКАКВА ТАКАВА ДЪРЖАВА "укропия"!!!! Пффуууу....сраота, неграмотници да ти дават акъл!
279
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чекист Първата Руска държава е Киевска Рус!Не е вярно,че не са имали градове и в средновековието не е имало голяма разлика м/у икраинския и руския езици!В Русия де налага като книжовен език църковно-славянския език/тоест старобългарския/,Украйна е е по -настрани от този процес,налагат се диалектите и полския език!Заради налагането на полския и католицизма Хмелницки води войни срещу Полша ,а по-късно вкарва Украйна в Русия.
278
9
 
11
 
! Отговори
чекист преди 5 години
И как така украинците сами ги взели. Украйна за първи път става държава с указ на Ленин през 21ва година. УССР със столица Харков. Украинците са конен и селски народ. Те нямат нито един построен от тях голям град-градовете им са строени от поляци и руснаци През 17ти век украинците се отделят от Полша /там дори атаманите им са крепостни/ и с три области влизат в Русия. Територията им се нарича Малорусия, а населението малоруси-украинци стават при Ленин. Според него било обидно малоруси
277
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 298 Украйна не имала никакъв шанс сега ,да е в тези голяма теририя,ако не беше в миналото част от Руската империя и СССР!Владее всички спорни територии със съседите си,до не отдавна и Крим и Донбас!Не забравяй,че в миналото украйнците на 2пъти ДОБРОВОЛНО влизат в Руската империя ,заради полския натиск!Ами ако не бяха част от Р.И.сега нямаше ,да са 40млн.,вероятно 20-тина млн. в
276
5
 
9
 
! Отговори
чекист преди 5 години
И лошо време настана-всеки пише, никой не чете. Как, така Прибалтийските републики последни са се присъединили. Вие виждали ли сте състава на първите Централни комитети-преобладават евреи и прибалтийци. Кремъл е охраняван от т наречените латишки стрелци. То левите идеи в Русия идват от там. Ленин се крие във Финландия. Истина е че след Бресткия мир те около две десетилетия са под егидата на Германците и суверенни , но в състава на Русия са от векове. Финландски генерал е пръв премиер на България
275
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в края на ВСВ руснаците щедро са раздавали на Украйна(УССР) територи-Руснаците нищо не са раздавали, украинците сами са си ги взели. Украйна в 40 млн славяни, *** е 50 млн славяни, украйна има и по-големи заслуги във ВСВ, защото нейната територия са ползвали за бойно поле, а не руската. И това е било във всички войни и затова на украинците им писна и се отделиха. Иначе Путин щеше да организира още една световна война на украинска територия.
274
8
 
9
 
! Отговори
костадин преди 5 години
Русия се не знае дали ще се разпадне.ама латвия сто процента.ПУТИН им го наби и с пристанищата като никъкъв товар за и от Русия и Белорусия нема,сложи им го и с тока.а и полвин латвия е населена с рускоговорящи.
273
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трите балтийски държавички по времето на съюза бяха най развитите и най субсидираните . И за това заслугата е на Путин, може би?Не най-развитите, а най-малко деградиралите - защото последни ги присъединяват.
272
6
 
11
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Трите балтийски държавички по времето на съюза бяха най развитите и най субсидираните . Сега са най големите русофоби руския отговор е прекратяване използването на балтийските жп линии пристанища и пътна инфраструктура а скоро и газов транзит жалкото е че когато германия ги напада ссср е водил война да ги спасява както и украйна сега руснаците мразят но за руския транзит на газ ревът. Както и при нас спряхме южен поток и белене но германия си строи два потока