Грузия в НАТО? Може да означава страшен конфликт!

Предупреждението отправи руският премиер Медведев
6 авг 2018 16:30, Елка Василева
138
Грузия в НАТО? Може да означава страшен конфликт!
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Евентуално влизане на Грузия в НАТО "може да провокира страшен конфликт, не се знае защо е нужно това", заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Медведев говори в интервю за радио "Комерсант ФМ", излъчило днес откъс от него.

Руският министър-председател отбеляза също, че въоръженият конфликт между Грузия и отцепническа Южна Осетия през 2008 г., в който се намеси и Русия, е можело да бъде предотвратен. "Нямаше никаква неизбежност", подчерта Медведев.

Петдневната война от 2008 г. доведе до признаването на независимостта на Абхазия и Южна Осетия от страна на Москва. Десет години след военната си агресия срещу Грузия Русия трябва да прекрати незаконната окупация на грузинските територии Абхазия и Южна Осетия и напълно да зачете териториалната цялост на кавказката страна, заяви през юни т. г. в резолюция Европейският парламент.

На 12 юли т. г. генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за пореден път потвърди намерението на пакта да приеме за член Грузия, но не уточни кога може да се случи това. Преди 10 години държавните лидери от алианса обещаха на среща в Букурещ Украйна и Грузия да станат след време негови членки.

Руският президент Владимир Путин е заявявал преди, че Русия би посрещнала "крайно отрицателно" евентуално включване на Грузия и Украйна, водещо до ново разширяване на НАТО, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грузия в НАТО ,,,..неизбежно е ......а този изказващия се дребосък , като вожда си е пълен камплексар , какво друго да каже,....а тук пак се фъргат атомни бомби.....бузлужанци фъргат ли фъргат атомни бомби ....брейййййй........
46
5
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
дреме му на Медведя, Грузия му е слабост, да не се врат там НАТО че кораби с памперси пак ще идват до бреговете на Грузия. Те си научиха урока даже онзи шут Саакашвили си го издирват да го съдят. Що ли...
45
3
 
7
 
! Отговори
ERIC преди 5 години
До да*Нали вече разбрахте ,че заклинания ,клетви ,вудо магии не вършат работа.Така ,че не се тръшкайте напразно
44
11
 
5
 
! Отговори
иванов. преди 5 години
До АнонименИ ние преди костовизацията почнахме да правим и компютри, и коли, и мотокари и мноого други неща , но не би.... Та и Русия ги пави сите тез работи, но не са в масово производство засега. ВНЕСЕНОТО ОТ ВЪН ИМ ИЗЛИЗА ПО- ЕВТИНО ... дА СТЕ ЧУЛИ, ЧЕ НАЙ- БЪРЗИЯТ КОМПЮТЪР В СВЕТА Е РУСКИ. правят това, което не могат да внесат по- евтино. ПРАВЯТ ВСИЧКО НА МАЛКИ СЕРИИ ЗА ТЯХНА ЛИЧНА УПОТРЕБА ЗА СЕГА.
43
9
 
15
 
! Отговори
ERIC преди 5 години
Най-лошото е, че ние сме под крушата и като знам какво e дереджето на страната ще е повече от ужасно.Няма как де се отрече че НАТО не изпълнява и едно от споразуменията в Малта.Все още си въобразяват ,че насреща си имат предателя Горбачов и може да му мажат ските с вакса както си пожелаят.Да ама не.Вият като настъпено по опашката куче за Крим защото много се надяваха да изхвърлят по баламски начин русия от Черно море,ама подличкия им ход не мина ,та затова е плачат и то с прихлипване
42
13
 
13
 
! Отговори
да преди 5 години
И УКРАЙНА В НАТО , А *** В СЕВ.КОРЕЯ И ВЕНВЦУЕЛА ...
41
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38Кажи го това на Медведев и Путин...те нали затова създават конфликти с всичките си съседи !
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашистите немогат да си позволят "страшен конфликт"
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За НАТО Грузия не е стратегически важна ,а без Ю.Осетия и Абхазия си е направо излишна за НАТО!Плюс това фактически тя и сега си е в НАТО!Военното министерство и територия са под контрола на САЩ,които даже и предоставиха безвъзмезно оръжия и военни инструктури за армията им!
38
5
 
5
 
! Отговори
иванов преди 5 години
До АнонименНАТО без САЩ е 0. А сащ нямат никакво намерение да воюват за Грузия, па и за когото щеш. Само биха воювали, ако са заплашени директно самите те, тяхното съществуване като държава и народ. Другото е приказки на ***. НИКОЙ НЯМА, НЕ Е ГЛУПАВ ТОЛКОЗ, ЧЕ БЕЗ ДА Е СЕРИОЗНО ЗАСТРАШЕН, ДА АТАКУВА РУСИЯ, ЗА ДА ИЗПИТА СИЛАТА НА ЯДРЕНИЯТ РУСКИ КОНТРАУДАР ...
37
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако случайно избухне война между нато и русия заради някоя ***....ска държавица ще стане страшно. От европейските държави няма да бъдат ликвидирани германия, Италия, Австрия, Унгария, Словения, Сърбия,Северна България плюс Варна, Бургас, Турция. Останалите държави ще бъдат превърнати в лунен пейзаж
36
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, не са ли тези наследниците на предателите на България, които узурпираха властта с помоща на руския окупатор, дето наскоро пируваха на Бузлуджа ?
35
15
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Спомням си как руснаците навлязоха в Грузия в петдневната война и как победиха и плениха тоалетни чинии , велосипеди и пр. вражески оръжия и победоносто ги изнесоха върху танковете си.
34
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как КОЙ? руските граждани тарабата и коларов, дето преди това избягаха най-позорно през сърбистан за масковските блата и оставиха лековерните селяни от северозападнала България да оберат парсата.
33
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, кой покани болшевишката армия да окупира България през 1944 година !?
32
12
 
13
 
! Отговори
VIDA преди 5 години
До иванов Ти само парада в Москва ли гледаш бе? Там показват само КАМОФЛАЖНИ ЛАМАРИНИ за повдигане самочувствието на пияния руснак!
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо прогресивните сили в света държат пабеда, след пабеда. Ето и другаря мЪдуро устоя на соросоидно-юдейско-масонско-рептилско-фашистките империалисти и отново кара автобуса....така де исках да кажа, води към нови върхове другарите от венесуела.....на първо време върхове в хиперинфлацията, а после и друго. :)))
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе Московците точно с това ставате смешни, защото Сталин е бил грузинец, а в момента грузинците не искат и да чуят за Московията!Дори името на държавата си сте откраднали от Киевска Рус, само там е имало руснаци, а това което в момента се нарича Русия се е наричало Московията, а останалото е било Волжска България!
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бунтовниците-терористи в Сирия са смазани, САЩ ще се изнесат сами, като предадат кюрдите за пореден път, самите кюрди го знаят, затова преговарят с Асад От друга страна Турция никога няма да допусне кюрдски държава или някакво автономно образувание до границите си!
28
13
 
13
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Като чуят, че някой има желание да влиза в НАТО, Медведев и Путин се изприщват от страх! Побъркват се и започват със заплахи и глупави лъжи на които се хващат промитите мозъци на социалистите " По света и у нас"!