Лондон иска от Москва двама заподозрени за Скрипал

Руската конституция обаче забранява екстрадиране на руснаци
7 авг 2018 08:50, Елка Василева
45
Лондон иска от Москва двама заподозрени за Скрипал
Снимка: архив, Reuters

Великобритания се готви да поиска от Русия да екстрадира двама мъже, които са заподозрени в извършването на нападението с нервнопаралитично вещество над бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри в началото на март. Това съобщи в. "Гардиън" който се позовава на източници от правителството и службите за сигурност, предаде Ройтерс.

Още по темата

Според вестника прокуратурата е изготвила молбата за екстрадиция и тя е готова за връчване. Руското посолство в Лондон заяви, че не е получавало такава официална молба от Лондон.

Говорител на британското вътрешно министерство отказа да потвърди или отрече информацията на "Гардиън", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Руската конституция забранява екстрадиране на руски граждани в друга държава. Молбата за екстрадиция вероятно ще се отхвърли от Русия, което може допълнително да обтегне отношенията между Лондон и Москва, които и в момента са в най-тежкото си състояние от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Лондон ерген поиска,Москва мома прие.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Че кога пък се сетиха да представят доказателства? След като се *** тотално, мислейки хората за овце. Защо не го направиха още с обвинението си, ами чак сега, след като това се дискредитира и обезмисли? И сега сега ще се мъчат да ми вадят от сто кладенеца вода. Късно е, либе... Аз вече тотално изгубих интерес към това нещо и нищо не може да ме накара да се заинтересувам отново. Ако ще не знам откъде и какви доказателства да си изфабрикуват.
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жиб. Тъпо.
37
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 5 години
Искала ли е Москва СКРИПИ МЕН да бъде ЕКСТРАДИРАН в Русия ??????
36
2
 
11
 
! Отговори
чекист преди 5 години
А не беше ли обратното? Не беше ли ги заврял Хитлер в мазетата "гордите островияни" откъдето ги измъкнаха янки и руснаци
35
3
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Дааа: те се присмиват на Москва по най-странния възможен начин!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните винаги са имали странно чувство за хумор.
33
6
 
4
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Треперете Путинци,громете ги англичани!
32
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ингилизите много сериозно се гневят на "медведя" , но да не забравят 4е този ,същия, "медвед" през 1942 г беше хвърлен на 4атала готов за...дране , а те отидоха и го оттърваха.
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Tози призив от Англия сатира ли е ??!
30
4
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
И аз искам Ел.ка да започне да дава по-вярна информация, ама не става...
29
5
 
22
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Кола натоварване няма и английската наглост край няма.Ти му викаш "бре Иване" то гледа за у...да те хване!
28
5
 
21
 
! Отговори
непълен обзор преди 5 години
До такаПравилно! Путин не обръща никакво внимание на бездоказателни предположения и измислици, фабрикувани от лъжци и празнодумци. Той поздравява своите учени, проектанти и инженери, сътворили поредното технологическо чудо - активна зона за атомен реактор с ресурс за целия жизнен цикъл на новите АПЛ. Разработената и вече изпитана активна зона не се нуждае от презареждане с ядрено гориво през целия жизнен цикъл на подводниците.
27
2
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Някой се готвел да поиска нещо - ето ти новина.
26
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да де ама много други не толкова зависими като биби от северна нигерия изгониха внедрени шпиони - стотици.Ясно е че доказателствата са неопровержими, но не всеки има интерес да е обективен.
25
3
 
21
 
! Отговори
ББББ преди 5 години
А бе наш Бойко не е съгласен с версията на англичаните, поради липса на доказателства, те по вестникарска информация екстрадиция искат.....смешници
24
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказателствата са предадени на който трябва, ако си въобразявате че биха ги пуснали в нета за да може платените руски *** да се информирате - забравете. Те и да ги представят пак бихте отрекли истината - за друго ви се плаща.
23
0
 
11
 
! Отговори
До Ми преди 5 години
Абе вие добре ли сте,?Нали половин Русия работи за тайните служби,другите са в армията и часните армии!Ако дойдат ще останат само корейците да бачкат!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MI-6...
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните са нагли............нямат доказателства........Скрипал е двоен агент.........отклоняват вниманието от Брекзита!!