Путин и Меркел обсъдили газ, санкции, крупни проекти

Срещата им продължила 3 часа, била полезна
Обновена: 19 авг 2018 08:33 | 19 авг 2018 08:30, Александър Попов
148
Путин и Меркел обсъдили газ, санкции, крупни проекти
Снимка: Reuters

Преговорите на президента на Русия Владимир Путин с германския канцлер Ангела Меркел, продължили около три часа в събота вечерта, са били полезни и обстоятелствени. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков след приключване на срещата, предаде ТАСС.

Той каза, че Путин и Меркел са се съгласили, че политизирането на темата за Северен поток 2 е неправилно.

"На срещата се обсъждаха такива крупни проекти като Северен поток 2. Беше подчертан изключително търговският характер и конкурентното преимущество на този проект. И Путин, и Меркел се съгласиха, че е абсолютно неправилно по какъвто и да е начин да се политизира този проект," заяви Песков.

Той каза, че двамата лидери са засегнали и въпроса за възможни санкции от САЩ срещу компании, участващи в реализацията на Северен поток 2.

Песков каза, че е необходимо да се вземат мерки, за да бъде предпазен проектът от възможни неконкурентни и незаконни нападки от страна на трети страни.

За Сирия Песков каза, че Путин и Меркел са се договорили да продължат диалога във формат Русия-Германия-Франция-Турция. Диалогът в този формат ще бъде продължен на експертно ниво. На въпрос дали ще има и среща на върха в такъв формат, Песков каза, че засега това не е съгласувано, но той не изключи възможността за такава среща.

Песков каза, че Путин е призовал ЕС да положи усилия за връщане на сирийските бежанци у дома.

По въпроса за Украйна Песков каза, че Путин и Меркел са изразили съжаление заради това, че прилагането на минските договорености не напредва.

Говорителят допълни, че е било изразено и безпокойство във връзка с неясните перспективи за удължаване на изтичащия закон за особения статут на Донбас, който се явява доста важен елемент от минските договорености.

По думите му Путин и Меркел са говорили и за перспективите за удължаване на газовия транзит през територията на Украйна.

Путин е потвърдил заинтересоваността на Русия от разширяването на присъствието на германски компании на руския пазар.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Скоро чакам момента в който бабката ще признае Крим и немското двуличие съвсем ще лъсне.
94
1
 
3
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Да отговоряГермания да се омитала от Европа според некакъв си балкански субект, чиято държава беше асоциирана с турско клекало... от добрите му приятели.Май дрогата ти идва прекалено много...
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига с тези глупости,Хитлер е искал да разруши запада,а не да върви на изток,но е бил успешно манипулиран да тръгне на изток,за да се отърват от него,да е по-далеч немската армия от държавите им.Така с един куршум застреляха два заека и Германия и Русия са се самоизбивали взаимно.Едно от първите неща което е направил Хитлер е да унищожи банките,да вземе парите и затвори банкерите в затвора.
92
4
 
1
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До АнонименНека Германия като иска на руския пазар да го замени с американският и да се омитат от Европа в посока Сибирь и по бързо ако може.
91
6
 
2
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До АнонименДруг път в науката като статии публикации и така нататък немците са бая назад от Китай дори да не говорим за САЩ.няма нова технология която да е дошла от Германия в последните 70 години.Никъде не са лидери а в много индустриални и технически отрасли изобщо ги няма.На едно от последните места по иновации са.Европа ще полети ако Германия пропадне понеже те задушават другите държави.
90
0
 
5
 
! Отговори
haha преди 5 години
немците са мотора в тази насока,голяма грешка ще е някой да спъва това развитие,то е полезно за света.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Ако Германия пропадне тогава и Европа си отива... Какво ще правите тогава а? Баце и една магистрала няма да може да открие... Кой ще ви дава макар и стотинки???
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е потвърдил заинтересоваността на Русия от разширяването на присъствието на германски компании на руския пазар..................Ей това най-много е зарадвало Мути, сега ще мисли как да заобиколи санкциите.А Тереза Мей е пропикала новичок (собствено производство, Англия не внася нищо от Русия).
88
2
 
3
 
! Отговори
haha преди 5 години
Русия и Германия са вечните съюзници. Така беше и в началото на ВСВ когато си поделиха Полша.***********************************************************************А Полша се опита да подели Русия с Германия преди това. Дори си взе парче от Чехия, докато Германия си взимаше Судетите ама малко го знаят това.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спъването на немската промишленост,ще е най-голямата грешка на всеки,който се опита да го направи.Те не само имат качествено производство,но и много лаборатории,наука,идеи,които са добре развити,както в никоя друга страна и се хвърлят много пари за това,немците са мотора в тази насока,голяма грешка ще е някой да спъва това развитие,то е полезно за света.
86
4
 
1
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До АнонименПрав си че Русия е Германия са логичните съюзници.Германците са западните *** пияни(от две бири) нагли и про.ти и задължително мошеници.Затова и толкова си се харесват.Доколкото има още германци де че в Германия си има едно 5-6 милиона ***.
85
2
 
5
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
До hahaБрей да се зачуди човек как па тая "едва" дишаща американска промишленост изпраща сонди до Марс Масачузетс е топ университет в Света а още никой друг не е произвел самолет 5-то поколение и то 20 години след американският.Странна работа.
84
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и Германия са вечните съюзници. Така беше и в началото на ВСВ когато си поделиха Полша.
83
3
 
4
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Да попитамНиско качество това е проблема на американската промишленост доколкото я има. За това всеки уважаващ себе си човек драпа за германска кола...
82
5
 
2
 
! Отговори
Да попитам преди 5 години
До hahaЕ кое му е трактора на един Кадилак или Линкълн и с кво една Ес-класа па е толкова специална.Че Теслата отвява Мерцедес и Ауди и БМВ е факт!
81
2
 
2
 
! Отговори
haha преди 5 години
До Да отговоряИ после германците заедно с чебурашките да си пият петрола и да си ядат танковете.***************************************************************************За сега поне петрола е доста изгоден като стока, амерканците знаят това добре. За това и има петро долар. А колкото до колите ами ако иска американския елит да кара трактори, никой не ги спира. Германските коли са луксозни и не са за всеки освен ако не последват примера на БГ да си купуват 2ра употреба. хахахах
80
3
 
3
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 5 години
ЗНАЧИ ГЕРБ ВЪРВИ С МЕРКЕЛ. КАТО СИ ТРЪГНЕ МЕРКЕЛ (което ще стане скоро) - ТРЪГВА СИ И ГЕРБ.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите много пречат на немската икономика. Защото те имат огромно производство, а нямат пазари. А руският пазар може да поеме всичко. Така Украйна се явява пречка за развитието на Германия и рано или късно ще я натирят.
78
2
 
2
 
! Отговори
haha преди 5 години
До До: ПопитамНемските политици още не са станали майцепродавци като българските си колеги. Те немските политици все още мислят и за германските гласоподаватели и как да им създадат поне поносими условия за живот. Ако беше баце и свитата му досега всичко щеше да бъде на Американски Газ внасян с авиоцистерни... Баце и Герб и по малко Цецолоу...
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИН ГОВОРИ НЕМСКИ, КАНЦЛЕРИНАТА ГОВОРИ РУСКИ, ТАКА ЧЕ НАИСТИНА РАЗГОВОРЪТ Е НА ЧЕТИРИ ОЧИ - БЕЗ ПРЕВОДАЧИ.Така се правят важните договорки, а отвън пред микрофоните се казват други неща, обикновено глупостите за Украйна и пр.А при нас, когато Боко говори на четири очи, там има още четири . на двете преводачки. И после едната докладва в американското посолство, другата - в руското.
76
5
 
1
 
! Отговори
Да отговоря преди 5 години
Ми тогава американците да ги накарат първо да дават много пари за отбрана.Второ да ги изритат от американският пазар за автомобили да им друснат санкции на компаниите като Сименс доставящи турбини за Крим и така нататък.И после германците заедно с чебурашките да си пият петрола и да си ядат танковете.