Путин и Меркел обсъдили газ, санкции, крупни проекти

Срещата им продължила 3 часа, била полезна
Обновена: 19 авг 2018 08:33 | 19 авг 2018 08:30, Александър Попов
148
Путин и Меркел обсъдили газ, санкции, крупни проекти
Снимка: Reuters

Преговорите на президента на Русия Владимир Путин с германския канцлер Ангела Меркел, продължили около три часа в събота вечерта, са били полезни и обстоятелствени. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков след приключване на срещата, предаде ТАСС.

Той каза, че Путин и Меркел са се съгласили, че политизирането на темата за Северен поток 2 е неправилно.

"На срещата се обсъждаха такива крупни проекти като Северен поток 2. Беше подчертан изключително търговският характер и конкурентното преимущество на този проект. И Путин, и Меркел се съгласиха, че е абсолютно неправилно по какъвто и да е начин да се политизира този проект," заяви Песков.

Той каза, че двамата лидери са засегнали и въпроса за възможни санкции от САЩ срещу компании, участващи в реализацията на Северен поток 2.

Песков каза, че е необходимо да се вземат мерки, за да бъде предпазен проектът от възможни неконкурентни и незаконни нападки от страна на трети страни.

За Сирия Песков каза, че Путин и Меркел са се договорили да продължат диалога във формат Русия-Германия-Франция-Турция. Диалогът в този формат ще бъде продължен на експертно ниво. На въпрос дали ще има и среща на върха в такъв формат, Песков каза, че засега това не е съгласувано, но той не изключи възможността за такава среща.

Песков каза, че Путин е призовал ЕС да положи усилия за връщане на сирийските бежанци у дома.

По въпроса за Украйна Песков каза, че Путин и Меркел са изразили съжаление заради това, че прилагането на минските договорености не напредва.

Говорителят допълни, че е било изразено и безпокойство във връзка с неясните перспективи за удължаване на изтичащия закон за особения статут на Донбас, който се явява доста важен елемент от минските договорености.

По думите му Путин и Меркел са говорили и за перспективите за удължаване на газовия транзит през територията на Украйна.

Путин е потвърдил заинтересоваността на Русия от разширяването на присъствието на германски компании на руския пазар.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЪНКИЯТ НАМЕК НА ПУТИН:- Днес ви водя 10 казака, ама утре може да са повече. И тогава не се знае...
74
2
 
3
 
! Отговори
Otgovor преди 5 години
До Да попитамНемските наглеци имат избор, скъп газ от САЩ и респективно неконкурентно способни стоки или евтин газ от Русия и по ниска себестойност на продукцията. Та въпроса ти се свежда доДа бъда или да не бъдаДа има ли немска икономика или не.
73
1
 
1
 
! Отговори
До: Попитам преди 5 години
Докато имат икономика.Те и чехите опитаха с американски втечнен, но САЩ го продава с 20% под себестойността си.На места американския втечнен е двойно по-скъп.За каква конкуренция и свободен пазар говорим?
72
4
 
3
 
! Отговори
Да попитам преди 5 години
И докога ще се позволява на немските наглеци да пълнят руските гуши.
71
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора май направихме огромна грешка,без Меркел сме загубени,нека оставим ГЕРБ на власт!Единствената,която ни дава рамо и ни крепи е Меркел,отиде ли си Бойко(Меркел),това ще е края на държавата ни!Нека останат ГЕРБ на власт!Ако не останат на власт,ще има голяма кървава баня и никой няма да спечели от това,ще загубим много хора! И без това останаха малко хора в тази държава,върнете ГЕРБ на власт!Не сменяйте ГЕРБ!
70
11
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
И Путин и Ердоган "голям" го вадиха пред Меркел ама сега взеха да тупат опашки като ги нарита Тръмпела.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Придурки, хер вам, а не евтин газ
68
1
 
3
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
до питам 89Е, и двамата са интелигентни.Какво да обсъждат?ПОДАРЪКА ЛИ ?Хора ли, състоящ се от 10 казака.Ами, я си представи една сотня казаци със саби.Какво може да се каже на една младоженка, външен министър, сега председателства ЕС.,член на 2 влиятелни световни фондации с прочие адмирации.Все пак не забравяй, че до 1955г. Австрия е била под руско ,,освобождение.,,Така,че подаръка е перфектен.Много, ама много е готин.
67
4
 
4
 
! Отговори
Питам преди 5 години
А сватбата на австрийската стара мома не са ли обсъждали?
66
2
 
7
 
! Отговори
До Ха преди 5 години
Ми то от нас не зависи.Никой не ни е питал дали искаме във "Варшавският Договор", никой не ни попита дали искаме в "НАТО", никой не ни попита искаме ли 4-ри бази на САЩ, никой не ни попита искаме ли учения в "Черно море".Никой не ни попита да подарим ли ЮП на Ердоган.Политиците си счупиха гърба и при Сталин, и при Рейгън, плащат им милиарди за слугинаж.За народа бомбите, за тях без визи в САЩ.За нас ядрена опасност от Козлудуй, за тях пари от износ на евтин ток.Не виждам нищо смешно, ТЪЖНО
65
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На който му се живее,ще се наложи да преговаря с Путин(Русия).А който му се мре-нека остане верен слуга на Америка,негова си работа.Има доста такива кандидати за (посмъртна) слава,ама напоследък нещо охладняват.
64
2
 
14
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
всички държави и политици гледат собственият си интерес ! само българите обратното - слуги до шия на чужди интереси ....жалко за БГ но с такъв про***ст и робски народ нищо хубаво няма да стане ...
63
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но ако се съди по снимката Меркел е попарена,а Путин силно раздразнен!Не съм убеден,че това е заради датата и Хитлер!?Ако се съди по снимката, Меркел изразява досада, а Путин е кръгъл и дьот, който не може да си скрива емоциите и прави май мунски физиономии.Прилича на двойкаджия, който се влачи след даскалицата, за да му пише тройка. Определението на Обама още след първата им среща беше брилянтно - бокл учето от последния чин.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И бе да ни се казва, знаем за какво са си говорили. Не знаем обаче какво са си казали и какво точно са решили. Те всички политици, особено Тръмп, след срещите казват че са били много ползотворни и хвалят другата страна, обаче не след дълго правят нещо съвсем различно на очакванията и обратно на хвалебствените приказки.
61
7
 
3
 
! Отговори
идва ли Хитлер!? преди 5 години
Както ни подсказва знаещият НА ТОЗИ ДЕН Хитлер става канцлер на Германия-по демократичен начин!?Интересно е Меркел и Путин дали са се досетили в навечерието на какво събитие се срещат!Но ако се съди по снимката Меркел е попарена,а Путин силно раздразнен!Не съм убеден,че това е заради датата и Хитлер!?
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южен поток отиде в историята, за да може сега да дойде северен поток. Браво на бг, че се отказа, пък Германия ,като иска да участва.
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са надежди, а суровата (за Путин) реалност.
58
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен Меркел, в Европа има Холандия, Дания, Швеция, Норвегия, Полша.Там НИКОГА няма да има проруска власт. И Меркел ще се съобразява с това. И с генералите на Бундесвера, които имат да си връщат на ***.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия си знае интересите, не е като България, на която, навремето , като и скръбната със зъби и се отказа всякакви потоци.
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има никакъв Северен поток.Или ще го има на такава цена, че ще фалира строителите си. Газът ще тече през Украйна и НАТО ЩЕ ДЪРЖИ КРАНА.Сега колендрисват Путин да построи и СП за своя сметка, както стана с Турския поток и тогава вече руснаците ще го разкъсат от глад.