Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша

Наблюдава се преминаването на фрегата "Адмирал Макаров"
22 авг 2018 15:15, Елка Василева
138
Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша
Снимка: архив, Reuters

Британските ВМС съобщиха, че техен кораб наблюдава преминаването на руски военен кораб през Ламанша - четвъртият подобен случай през последните два месеца, предаде Ройтерс.

Британският миночистач "Харуърт", базиран в Портсмут, наблюдава руската фрегата "Адмирал Макаров", която преминава през Ламанша днес.

Наблюдението обикновено продължава 48 часа.

Министерството на отбраната отказа да разкрие точния брой на преминалите край Великобритания руски бойни кораби, но уточни, че през последните два месеца патрулният кораб "Мърси", разрушителят "Дайъмънд" и фрегатата "Монтроуз" са извършвали подобно наблюдение.

По данни на Ройтерс "Дайъмънд" е следил два руски кораба през август, а през януари фрегатата "Уестминстър" е била изпратена да следи два руски кораба, преминаващи близо до британски води, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски изтребители са били много близо до нашето въздушно пространство!ТОВА НА ВСИЧКИ ЕЗИЦИ НА ДИПЛОМАЦИЯТА СЕ НАРИЧА ПРОВОКАЦИЯ!!!!За последните години случаите са зачестили три кратно!Не че не можем да ги свалим на мига,просто няма смисъл!За това и Борисов преди време каза че не би издал заповед за сваляне на руски изтребител навлязъл опасно близо защото това само по себе си нищо не значи,но отправи заплаха че ако се наложи ще се случи!Иначе руснаците са нагли ***!
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Сигурно и президента Плевнелиев лъжеше,че единствените ни изправни военни самолети са постоянно ангажирани с руски провокации по източната граница.
39
5
 
11
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Относно Крим 1. Помощник държавният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд призна, че Вашингтон е изхарчил от 1991 година до сега(1993.г) 5 милиарда долара, за да постави на власт в Украйна силно, демократично правителство. Това тя заяви в интервю за Си Ен Ен.
38
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите ни горките наистина са психично болни..
37
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22На какво да се учат по-точно? :))) Как се прави парен самолетоносач ли? Той от дима не може се види от самолетите...
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиТи кога беше последно в Крим, че повечето руски туристи са в Турция, България, Гърция. Като пишеш глупости, поне да са достоверни. Какви ви избират там не знам, ама хич ви няма. Работете по-съвестно другари. Ти, логиката, хи-хи-хи сте като копия. Партийна пропаганда в стил 60-те години.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37Това са напълно нормални действия. Прави го всяка държава дори Русия. Русия като сам много отворени защо не свалят или потапят ами пак си гледат? Смешници сте всичките.
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само могат да наблюдават и да констатират. Това не е Аржентина, а Русия. Ще гледат.
33
3
 
16
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А19, отвори малко книжки ! Карибска криза . САЩ са разположили ракети на турска територия с цели в СССР . Който съответно транспортира аналог към Куба . Мирът е запазен защото СССР обещава и ВРЪЩА своите , като САЩ обещава да изтегли , НО НЕ ИЗТЕГЛЯ , своите от Т-я !!!
32
3
 
16
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До хи-хи-хиЕхх ЕКСПЕРТИИИВоенните кораби се следят едни други с точно определена цел - Така да се каже сваля се цифров подпис на кораба под формата на запис на шума от двигателите и винтовете, на какви честоти работят радарите и комуникационното оборудване. Кои са горещите точки по корпуса, колко горещи са изгорелите газове излизащи от комина и Прочие и прочие и прочиеТози "подпис" позволява да се идентифицира кораба при нужда.
31
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Черно море е и руско море. Всички навляци трябва да спазват Договора от Монтрьо, който определя времето (21 дни) и сумарния тонаж на съдовете им. Американците не спазват често буквата на договора. Постоянно вършат провокации. И силно пищят, когато някой руски самолет "хулиганства". Руски самолети НИКОГА не са навлизали нерегламентирано в нашето въздушно пространство! Ти лъжеш! За мен ти си непочтен човек! Ще променя казаното и ще се извиня, ако ми дадеш линк към съобщение на МО!
30
2
 
15
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А 19, На 10 февруари 1990 г. се състоя срещата между Кол и Горбачов, на която Кол получи принципното съгласие на СССР за обединение на Германия в рамките на НАТО при условие неразширението на НАТО на Изток. През септември 1990 г. договорът беше официално подписан. Бейкър, който се срещна с Геншер, в навечерието на преговорите със СССР на 9 февруари 1990 г., при срещата си с министъра на външните работи на СССР Шеварднадзе, дословно повтори формулировката на Геншер. Повтори я: "нито педя на Изток
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Да ти припомня ли колко често руски изтребители навлизат в нашето и румънското въздушно пространство,ей така профилактично."Ти лично колко такива руски самолети "нарушители" си "видял" в българското въздушно пространство...
28
8
 
19
 
! Отговори
Причина-следствие преди 5 години
Защо премълчават фактите , че при приближаването на руски военни кораби до острова , се наблюдава явлението: "масово изпускане в гащите" , от страна на английските моряци а също и от страна на американските им колеги , намиращи се в близост ?Само по себе си , това явление е нормално за англо-езичните , но в случая с преминаващите руски кораби , започва да взема обезпокоителни масови размери и да обхваща и голяма част от управляващия елит !
27
4
 
16
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 19Грешите колега пак и отновои Крим и Осетия и Абхазия са се отделили от Украйна и Грузия след като властите са направили все едно и също - забрана на месния език и отказ за даване на автономни права на самите зониКрим в момента е пълен с Усмихнати Туристи ако не бяха се отделили от Украйна в момента в Крим щеше да има по-кръвопролитни боеве от колкото в Донбас ПП Руски самолети не навлизат в Българското въздушно пространство(на 12 морски мили от брега) но летят много близо
26
4
 
22
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А 19, ти явно си научил наизуст и речта :"Русия вече е до границата на НАТО ..." ! Без някой да ти покаже как НАТО от Германия дойде до руските граници , въпреки обещанието " Разрушете берлинската стена, а НАТО няма да се премести нито педя на изток!"
25
3
 
9
 
! Отговори
Шаман преди 5 години
До БонобоКъв позор бе Наполеон Бонапард е генерал не адмирал той в морски битки никога не е участвал или ръковеодел.Все едно да кажеш че Жуков е ръководел битките у Атлантика качен на подводница.
24
1
 
5
 
! Отговори
до Авторката-крадла преди 5 години
пише БТА..............открадна Текста от сайта на БТА и си сложи името отдолу , не те ли е срам да крадеш?
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко че не мога да пусна картинка за коментар - един голям праз.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека гледат, нека се учат!