Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша

Наблюдава се преминаването на фрегата "Адмирал Макаров"
22 авг 2018 15:15, Елка Василева
138
Британските ВМС следят руски военен кораб в Ламанша
Снимка: архив, Reuters

Британските ВМС съобщиха, че техен кораб наблюдава преминаването на руски военен кораб през Ламанша - четвъртият подобен случай през последните два месеца, предаде Ройтерс.

Британският миночистач "Харуърт", базиран в Портсмут, наблюдава руската фрегата "Адмирал Макаров", която преминава през Ламанша днес.

Наблюдението обикновено продължава 48 часа.

Министерството на отбраната отказа да разкрие точния брой на преминалите край Великобритания руски бойни кораби, но уточни, че през последните два месеца патрулният кораб "Мърси", разрушителят "Дайъмънд" и фрегатата "Монтроуз" са извършвали подобно наблюдение.

По данни на Ройтерс "Дайъмънд" е следил два руски кораба през август, а през януари фрегатата "Уестминстър" е била изпратена да следи два руски кораба, преминаващи близо до британски води, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууууууу голема работа са британските вмс следели кораб ! Аз си помислих ,че подводница.
60
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 55И на трите места по международен договор е имало руски войски. В Абхазия и Осетия са били миротворци - "сини каски". Когато СЕОАКАШВИЛИ започва войната Грузинските Сини Каски откриват огън по колегите си с които са патрулирали рамо до рамо години преди това за да не се случи точно това Клането на мирни жители в ЦхинвалиКогато Крим се отцепва от Украйна в страната няма ЛЕГИТИМНО УПРАВЛЕНИЕ или си на мнение че референдума проведен в Крим е НЕДЕМОКРАТИЧЕН а ВЪОРЪЖЕНИЯ ПРЕВРАТ Е?
59
5
 
5
 
! Отговори
Бонобо до Шаман преди 5 години
Извинявай,но ще ти кажа горчивата истина - извикал си грешните духове, слаб шаман си! Имаш сериозни празнини в знанията си. Къде прочете, че съм написал, че Наполеон е командвал флота си? Флота му е командвал някакъв некадърен вицеадмирал, чието име никога не ми е било нужно. На французите са им останали само два кораба, с единия от които Бонапарт е избягал, като е изоставил армията си! Това е позор! За 18 брюмер чувал ли си? А Великата армия изоставя, бягайки от Русия! И това е позор! Чети!
58
1
 
10
 
! Отговори
Арцо Ивановски преди 5 години
Заради козарите от остров Британия няма да воювам.
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американското орьжие е направено за пари а руското да вьрши работа
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАз следя руските блогери не това което дават по телевизията.Хахахаха. Следиш какво ти спускат. Хептен за *** ни взимате. Я си вършете по-съвестно работата. Ясно е, че си ***, но по-нежно го казвай. Говорит Москва - хахаха.
55
3
 
10
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А 49, никой договор подписан от янките не значи нищо , освен че в момента са по-слаби ! Справка всички договори още от времето на индианските племена! Само за година Тръмп оттегли САЩ от три световно признати договора !
54
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия се опитва да го играе сила, но са много беднички. Военният им бюджет е над 10 ПЪТИ по-малак от този на САЩ.
53
3
 
7
 
! Отговори
78304 преди 5 години
Спокойно - Путин отива да поздрави Тереза мей за годишнината от сватбата й.
52
11
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
НИКОГА не вярвай на РАША !!! Монголоидният им ген ги кара да крадат. лъжат и завладява ! Договор със тях не струва и цената на хартията .на който е написан. Станаха ГАРАНТ на Украйна - тя да си унищожи ядреното оръжие - те гарантират сигурността й и целостта ! Затова - когато кораби преминават близо до натовск страни трябва да се следят....а самолети летящи в Черно море да се прихващат ...защото ще кацнат на пистата в Враждебна ...или ще стрелят по Варна - КАКТО са го ПРАВИЛИ !
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛогикаСъвсем случайно в Крим, Приднестровието, Абхазия, Осетия се оказаха малки зелени човечета, без опознавателни знаци и говорещи руски и с руско оръжие. Отишли на разходка от поделението и забравили да се преоблекат и се изгубили. Защо нито един съсед не обича Русия и страхува от нея. Не съм чул някъде където е стъпил руски ботуш да са прокопсали.
50
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 39Аз следя руските блогери не това което дават по телевизията. А блогерите за да е интересно на техните читатели карат подред. Ако има нещо хубаво го показват ако има нещо скандално се раздухва веднага
49
2
 
7
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Относно Крим 3. На 22 февруари, когато Янукович беше лишен от властта, американската групировка навлезе през Босфора в Черно море, което е нарушение на договора от Монтрьо от 1936 г., който гласи, че Дарданелите могат да преминават само военни кораби до 45 хиляди тона. Но както съобщи турското списание Hurriyet турските власти дали разрешението за преминаването на американския флот. Именно той трябвало да заеме мястото на руския Черноморски флот на базите в Крим.
48
1
 
5
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Относно Крим 2. , напълно случайно на 13 февруари една от четирите американски морски групировки начело със самолетоносача George Bush (CSG-2) напусна морската база в Норфолк и пое курс към Егейско море. Джордж Буш тежи 102 хиляди тона и има 90 самолета и вертолета на борда. Съпровождаха го 16 военни кораба, сред които крайцерът USS Philippine Sea, есминците Truxtun и Roosevelt и три атомни подводници.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не си гледат бриксета и Барис Джонсан тия мало,умници
46
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛогикаА Русия колко харчи за да прави мръсно в България, Черна Гора, Сърбия, Молдова, Грузия, Армения, Естония, Литва, Латвия, Приднестровието, Абхазия, Осетия, опозиционните партии и псевдо новини във Франция, Австрия, Италия, Германия, САЩ и др. Тя руската мечка е най-добрата, но напоследък ***-панаирджийска.
45
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛогикаДоговор с Русия не струва колкото хартията, на която е написан.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
43
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няй-големите провокатори пак търсят внимание. Кога сте чули Натовски самолети да нарушават редовно чужди въздушни пространства. Само дето май не са си чели историята, че Хитлер с над 500 кораба и подводници глътна вода от Британската и САЩ ВМС :) Там надмощие никога няма да имат. Ако ще и да све пъкнат.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не ги удари пак, някой кораб с ***, че англичаните ще трябва да ги спасяват.