Терминатори в действие, но не на кино!

Екипират руските войници с 8-килограмов екзоскелет
28 авг 2018 07:22,
31
Терминатори в действие, но не на кино!
Снимка: "Монитор"

Нова военна екипировка е на път да облекат руските войници. Прогнозите са, че в близко бъдеще те ще се превърнат в истински терминатори, които ще съчетават свръх възможности и издръжливост, информират местните агенции.

Учените вече са тествали супер съвременен екзоскелет, който ще позволи на военните да стрелят с една ръка и далеч по-ефективно да изпълняват бойните си задачи, похвали се главният конструктор на Института за точно машиностроене Олег Фаустов, цитиран от ТАСС.

Авторите на новата екипировка допълниха, че благодарение на екзоскелета бойците ще носят повече бойно снаряжение и оръжие, а също така ще им помогне да се движат по-бързо.

Фаустов обясни, че на този етап основната пречка пред създателите на високотехнологичната екипировка е отсъствието на акумулатор, притежаващ определени характеристики, но учените вече работят върху разработката му.

Екзоскелетът е конструиран от шарнирно-лостови елементи, които повтарят ставите на човешкия скелет. Тежи около 8 кг и позволява на войника да носи багаж до 50 кг.

Експерименталният екземпляр беше представен в рамките на форума "Армия-2018", който се провежда край Москва. Очаква се към 2025 г. новото устройство да стане част от екипировката на войниците трето поколение "Ратник-3", обяви председателят на военно-научния комитет на Съхопътните войски Александър Романюта.

Индустриалният директор на клъстера "Ростех" Сергей Абрамов заяви, че прототипът на екзоскелета вече е изпитан в реални бойни действия, като в момента конструкторите работят върху усъвършенстването му.

По време на форума "Армия-2018" бяха презентирани и характеристиките на зенитно управляемата ракета с дълъг обхват 40Н6, предназначена за комплексите С-400 и С-500.

Максималната височина на поражение на целите се равнява на 30 км, а максималната далечина – на 380 км. Ракетата, чиято стартова маса е 1893 кг, лети със средна скорост от 1190 метра в секунда, пише "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Kr преди 5 години
Браво Русия!
1
11
 
6
 
! Отговори
Йо-хо-хо преди 5 години
Какви са пак тези пластмасови играчки, хохохохохо, този път поне не е на анимация а са излязли лего в човешки ръст хохохохохо..