Русия, Турция: Дестабилизират ли се Балканите?

Какво са намислили Владимир Путин и Реджеп Ердоган?
Обновена: 29 авг 2018 21:47 | 29 авг 2018 21:09, Петя Славова
76

Австрийски политолог прикова вниманието на Европейския съюз с твърдението, че Русия и Турция ще дестабилизират Балканите. Какво са намислили Путин и Ердоган и може ли да се говори за колаборация между двамата лидери?
Още по темата

"И Русия, и Турция имат сериозни интереси на Балканите, различни от тези на ЕС. Те биха използвали всяко забавяне в Съюза. Това го видяхме в Македония. Те имат общи интереси, но не са общи на Балканите. Преди всичко става дума за икономика и геополитика. Може да очакваме някакво противопоставяне между тези 2 сили, отколкото сътрудничество", отбеляза историкът и анализатор доц. Александър Сивилов.

Гостът на "Денят ON AIR" припомни, че и двете държави разполагат с различна религиозна основа, с която могат да повлияят.

"В Русия не е правена пенсионна реформа от 1999 година. Това, което бе създадено по времето на Борис Елцин – това е. Възрастта за пенсиониране се вдигна с 8 години и хората оправдано реагираха много остро. През последните години икономиката на Русия никак не е розова. Въпреки това, започнаха да се съвземат от санкциите. Започнаха да произвеждат технологии, самолети. Същевременно има изоставане в много важни технологични сектори като ракетната индустрия", посочи доц. Сивилов пред Bulgaria ON AIR.

През изминалото европредседателство на България, правителството ни засегна редица въпроси, като част от тях бе темата със Западните Балкани.

"Действията на правителството ни бяха по-скоро пожелателни. Държавите, за които ставаше въпрос, все още нямат икономическите устои да влязат в ЕС", смята анализаторът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕРДОГАН НЯМА ДА ПОСМЕЕ ДА ИЗПОЛЗВА ЕДИНСТВЕНАТА СИ ЗЛАТНА КАРТА ИМИГРАНТИТЕ И ДА ГИ ПУСНЕ НАСАМ ЩОТО БАБА МЕРКЕЛ ЩЕ ГО ИЗЕДЕ ЖИВ!И В МОМЕНТА БАБА МЕРКЕЛ СА Я ПОДГОНИЛИ ЗАРАДИ ИМИГРАНТИТЕ ТА СТОЛА И СЕ КЛАТИ!!!БАБА МЕРКЕЛ Е МНОГО ПО-ЗЛОБНА И СИЛНА ОТ ТРЪМП ФИНАНСОВО И АКО ЕРДО И СТОРИ ЗЛО КАТО ПУСНЕ ЕМИГРАНТИТЕ ТЯ ЗА МЕСЕЦИ ЩЕ СРИНЕ ТУРЦИЯ ФИНАНСОВО НЕ СЕ ШЕГУВА!
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужасно ни уплашихте с тия 2 милиона мигранти. Само преди два дена Ердо пак рева за поредно как иска в ЕС. Не стига, че не си е изпълнил критериите за влизане в ЕС, ами и мигранти ще пуска. Колко им е закрепил икономиката турците си знаят, но като дипломат е кръгла нула.А в Германия му изхвърлиха златната статуя.
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес Путин си направи сепуко с пенсионната реформа !Кара бабите да раждат на 56 години за да се пенсионират, а мъжете, ако преживеят Груз 200 трябва да работят 42 години или ако оцелеят от Боришник'а ще ги пенсионира на 65 години !
24
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАМИСЛИЛИ СА ВСЕ ЛОШИ НЕЩА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!НИЩО ХУБАВО НЕ Е ВИДЯЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ПУТИН И ЕРДОГАН!
23
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До много мразим САЩДъщерите на Путин са си в Русия ,глу пако.Стига вече с вашите *** лъжи,те вървят само сред джендърските *** и национални предатели.Докато се давите от злоба ,прочетете какво точно е залегнало в пенсионната реформа на Русия.Ще видите ,че пак сме най назад от света.Един съвет:Престанете със скотската злоба към Русия,гледайте си *** .
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя от хамерика за българия ли е, или от отровено общество? Само там се лъже така грубо.
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакъв си *** дрънка лъжи... Голема работа.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Разделяй и владей"
19
17
 
13
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Накрая чичко Тръмп,ще им го сложи и на двамата,без вазелин.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До започна се - Сръбските медии, особено в последните дни проглушиха ушите на населението си, че шопите били сърби!?Щом така става, да започнем да наричаме Сърбия Шопска и сърбите шопи!
17
6
 
13
 
! Отговори
HawkTheOttomanWhore преди 5 години
Кюрдистан кога ще обяви независимост?
16
16
 
26
 
! Отговори
факт преди 5 години
Не Русия и Турция правят проблемите на Балканите,а държавата терорист САЩ,това всички го знаем......
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждате ли на видеото как си личат "нашите хора" платени доценти. Нещо мънка нещо приказва което няма нищо общо с действителността или поне се опитва да я представи като нещо друго. Изобщо няма абсолютно никакъв вид и поведение на учен. Все едно са го хванали от фитнеса и са го довлекли в студиото да дърдори глупости.
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости,точно Австрия е плътно зад Русия а за турците си знаем за дъгата която няма как да стане само с едно мижаво Косово.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога австрийците започнаха да разбират от балканска политика? Те както и всички останали В ЕС да започнат най - после да мислят за Балканите като част от този съюз и ако мислят че има подобен проблем да се заемат сериозно с него. Стига само са дрънкали време е да започнат да действат. Имам предвид да спрат кранчето на Ердоган. А за сърбите не ми говорете - те са уникалните *** на Балканите. Не че гърците падат по - долу.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експерта ако може да ми обясни защо вдигането на пенсионната възраст за България е добро, а за Русия е лошо ще му купя сладолед на клечка.
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независимите турски експерти говорят, че Русия видя колко струват тези от ислямистката партия и вече не им вярват на нито една дума. Правят бизнес с тях и толкова. Русия вече е опарена от дейстията на ислямистите.
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не я мислете, тя е най-богатата на природни ресурси страна в света.Турция какво има?Няма нищо, само се хвали с икономиката си, но тази икономика е силно зависима от ЕС и Запада.Делът на Русия в Турската икономика е 4 %. С тях и без тях. А делът само на страните от ЕС в турската икономика е 60 %.Сега се заговори за арабските страни, Катар щял да отпусне $15 млрд., което е малко вероятно. Катарските инвестиции в Турция са $5 млрд. А само малка Холандия има $22 млрд. инвестиции в Турция.
9
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е велик, а Ердоган е неговия лакей, който прави това, което нареди г-н Путин.
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Австрийския политолог да обясни поведението на представителите на собственото си правителство.За другото ние на балканите сами ще се ориентираме.