Мей: Обвинените в отравянето на Скрипал са от ГРУ

"Операцията със сигурност е била одобрена на високо равнище"
5 сеп 2018 21:15, Елка Василева
223
Мей: Обвинените в отравянето на Скрипал са от ГРУ
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че двамата мъже, обвинени в опита за убийство на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му са офицери от руското военно разузнаване (ГРУ), които "почти със сигурност" са действали с одобрение на високо ниво в руската държава.

"На базата на събраната при разследването информация правителството стигна до заключението, че двамата мъже, посочени от полицията и прокуратурата - Александър Петров и Руслан Боширов - са офицери от руското военно разузнаване", каза Мей пред британския парламент.

Още по темата

"Операцията почти със сигурност е била одобрена и извън ГРУ на високо равнище в руската държава," каза британският премиер.

Русия трябва да обуздае дейността на офицерите от военното си разузнаване и да поеме отговорност за извършеното от тях, подчерта Тереза Мей. "Искаме Русия да е отговорен член на международната общност. Това означава, че тя трябва да поеме отговорност за безразсъдните и възмутителни действия на ГРУ, което е част от руската държава".

Мей заяви също, че атаката срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в град Солсбъри вероятно е послание и към други руснаци, които живеят в чужбина.

"Подозирам, че те искаха да отправят послание към живеещите в чужбина руснаци, които са замесени в свързани с руската държава въпроси", каза Мей пред парламента, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
30
 
! Отговори
питам преди 5 години
Когато са пръскали с новичок бравата или каквото там решат англичаните, че е било напръскано, руснаците били ли са със скафандри или само по сако и панталон?
9
7
 
28
 
! Отговори
Мейбот преди 5 години
Добре че не съм ходил по това време в английско, че няколко снимки от летище, улици и някой бар и като нищо можеше и мен да обвинят.
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двате са магарици, не е от значение коя е по-голямата магарица, сега ако подготвят в Идлиб някой золум имат снимките на "хората" всичко е един евтин сценарий, въпроса е какво да пуснат в Идлиб за да очернят Путин. Той Путин тъй раздава свимки на хората си и дори я уведомва къде работят, зомбираните *** из цеия свят са доволни. Зреища да има за другото не е важно...
7
33
 
18
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
6
19
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
А защо тогава гадните англичани обвиняват двамата офицери, а? Нали те само са изпълнявали заповеди?! Войници, които са изпълнявали заповеди, не се обвиняват, така е според световните закони.Май се опитват да превърнат чисто криминално престъпление на двама руски граждани в политически въпрос!
5
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сами си обвиняват.Сами си доказват.Сами си разследват.Сами си говорят.
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вече не мога да реша коя е по - голямата магарица - Ангела Меркел или Тереза Мей. Абсолютни досадници са и двете. Мей захапа този случай и не го пуска. А пък на мен това ми е толкова досадно, изобщо не ме вълнува вече, абсолютно.Каквото и ще да е, когато някой като упорито магаре се опитва да ми навира нещо в лицето за да ми се доказва и да си задоволява егото на голям политик почва да ме дразни изключително много. Най - сетне обвини някого. Дано да миряса вече. Писна ми от нея.
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази бозава тетка да каже как тъй Русия ще и даде информация, Русия не участваше в разследването на Острова, тая пие ли си редовно антидепресантите.
2
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква стана тя?Руснаците отричаха, отричаха, ама накрая получиха обвиненията! Май не им стигат силите да се мерят с МИ!
1
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Петров и Руслан Боширов ги чака сега поне 30 години затвор. Някъде из островите над Шотландия...