Обвинените за отравянето на Скрипал – командоси, но...

Русия твърди, че са обикновени граждани. Така ли е?
28 сеп 2018 08:20, Петя Славова
163

Двамата руснаци, обвинени от Великобритания в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал, са членове на руското военно разузнаване.

От Москва твърдят, че двамата мъже, сочени от Лондон, са обикновени руски граждани, предаде Bulgaria ON AIR.

Руслан Боширов и Александър Петров – така се представиха преди две седмици двамата мъже пред руската държавна телевизия.

Още по темата

Според двете онлайн медии обаче, истинското име на Руслан Боширов е Анатолий Чепига – полковник от руското военно разузнаване. Той е завършил елитна военна академия на руско-китайската граница.

Участвал е в редица мисии на руските служби в Чечня и Украйна. Отличен е с 20 награди, сред които и "Герой на Руската федерация", медал, връчван лично от руския президент.

Според журналистическото разследване полковник Чепига е преместен в Москва през 2009 година. Тогава му е измислена новата самоличност и му е издаден нов паспорт.

В документите му в руските бази данни е изписан телефон, който след проверка се оказва номер на военното разузнаване в Министерството на отбраната. На хартия Александър Петров като че ли се "ражда" през 2009 година.

Паспортите и на двамата мъже са издадени от московско управление, което обикновено обслужва видни фигури и лица със засекретена биография.

Досиетата им са непълни и отбелязани със съкращението "строго секретно". А международните им паспорти завършват на съседни номера.

Всичко това не доказва, че двамата руснаци са отровили семейство Скрипал. Но поставя под съмнение твърдението на Кремъл, че са обикновени руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от Лондонистан са цъфнали и вързали, тръгнали с Русия да се занимават.
8
31
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Хайде, още един разбирач...и виден конспиратор.Не схващаш ли, че идеята не е да го гътнат без никой да разберр, а точно обратното...да е ясно на всички, че точно руснаците и кгб са го убили...и да дадат знак на останалите избягали на Запад.Умряла ти англия да измисля подобни глупости срещу любимата ти рашка.Той Путин и сам настройва света срещу него.
7
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин не стига, че е дребен лъжец, ами е и *** :)
6
36
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните лъжи от Русия...Тия са като ромите - хванеш го в лъжа, а той вика:-Не бях аз бе бате ;)
5
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска им са да са командоси ама не са, Путин им разката фамилията само със двама обикновенни граждани смеееех, нека хленчененто на джендърите почне сега.
4
32
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Кремъл не трябва да се вярва Никога.И само още нови санкции за управляващата клика.
3
39
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Също както при свалянето на малайзийския самолет Москва се оплете в собствените си лъжи.
2
36
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Че то никой не е очаквал че от Москва казват истината.Бжезински най точно определя Рясия като империя на злото.И е така.
1
22
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колкото може човек да се позове на медиите ..Трябва да си командос да намажеш дръжката на врата с някъв прах ?Или да хвърлиш тоя прах върху човек до теб пак трябва да си командос Аз лично вярвам че това го скалъпиха британците като повод да намерят комуникация със Запада заради брекзита Путин можеше да убие тоя скрипал по милион начини ,защо би го правил толкова видно