Опасeн път: Нагнетяване на напрежение между ядрени страни!

Предупреждението отправи руски заместник външен министър
Обновена: 5 окт 2018 09:04 | 5 окт 2018 09:00, Елка Василева
69
Опасeн път: Нагнетяване на напрежение между ядрени страни!
Сергей Рябков. Снимка: архив, Reuters

Москва предупреждава Вашингтон, че целенасоченото нагнетяване на напрежение между ядрени държави е опасен път. Това заяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от агенция ТАСС.

Рябков посочи, че в Русия са свикнали с подобни методи на САЩ, тоест антируски обвинения, които могат да станат повод за нови санкции, но отбеляза, че "целенасоченото нагнетяване на напрежение в отношенията между ядрени държави и на международната арена е опасен път".

"За това следва да се замислят и Канада, и онези европейски страни, които предано обслужват американските претенции за глобална хегемония", заяви руският заместник външен министър.

Обвинявайки Русия в кибератаки, САЩ се опитват да спасят измислицата за руска намеса в американските избори и да създадат допълнителен предлог за санкции, смята Сергей Рябков.

"Във Вашингтон с всички сили се стремят да не позволят окончателно да отшуми старата измислица за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г. Сега се опитват да я подкрепят с нови фалшификации, продължавайки да лъжат своята и световната общественост, за да създадат допълнителен предлог за санкции и други мерки за натиск върху нашата страна", посочи руският заместник-външен министър, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: САЩРусияСергей Рябков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Измежду другото в Крим има доста българска история ..а чичко Сталин на бая българи е устроил разходка до Сибир ,а други е разгонил разпръснал и претопил ,не е бил голям фен на нашите общности там..И още нещо Пан славинизма е създаден в Русия за осъществяване на имперските амбиции на руския императорски двор ,когато сме били в османско робство това ни е устройвало ,за в момента мисля ,че пречи да оставим руската историография и да търсим забравеното българско което е доста потискано от пан- слав.
34
6
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Косово всеки го знае като сръбско ,всеки е чувал за битките на ,,косово поле,, за съжаление в момента там хората не са сърби --грешка на сърбите и си я плащат ,там войната идва от вътре и завърши с намеса заради гиноцида и от едната и от другата страна ,не знам тези общтности дали ще живеят в мир ,всеки случай по-добре беше ,че се намесиха западняците защото спасиха от кланета много народ.Но това е едно а съвсем друго България да навлезе и да вземе Цариброд или Скопие....
33
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама минималната работна заплата в USA е много над 1000 долара (зависи в кой щат),практически няма безработица. А богатата на природни ресурси Русия е по-зле и отБългария. Всичко опира до качеството на хората. Не че в Америка няма шизофреници, алкохолици, престъпници ... Има, но те не биват избирани на власт; и най-простият "кравар" е по-интелигентен от поредния вожд на Русия.
32
21
 
8
 
! Отговори
Олд мен преди 5 години
Великия Рони Рейгън унищожи СССР,време е руснаците пак да бъдат натикани в сламените колиби откъдето изпълзяха.
31
7
 
7
 
! Отговори
яздещ муле в тайгата преди 5 години
Та няма истински българин дето да не се замисли и да си каже ,абе вчера Ердоган разправяше че териториите в България с компактно турско население му били много близко до сърцето..В Турция никои не знае Ердоган като се събуди какво ще направи ,щом няма де се признават договорите какво става с нас дето сме 5-6 млн.тука иполовина българския не им ероден език а от юг апетитно ни гледа големият демократ който въобще няма имперски амбиции...лапате рубли пишете глупости и хич не ви пука ,че това и нас
30
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
29
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядрена война губят. Конвенционална - още повече. Борсите ще рухнат за 2 дни, доставките ще спрат в Европа и САЩ супермаркетите ще се опразнят само за броени часове, никакъв бензим по бензиностанциите, няма ток, няма вода, кой ще ти пуска ток и вода без пари, ще почнат да мародерстват а след седмица две когато свършат запасите ще минат ка канибализъм.
28
6
 
14
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Я да чуем, Косово на коя карта след ВСВ е самостоятелна държава???Ама от *** по-*** ви избират от Козяк.
27
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По голям агресор от САЩ,и пионката Израел не съществува..
26
4
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Какво стана с границите на Сърбия?
25
20
 
5
 
! Отговори
яздещ муле в тайгата преди 5 години
Най важният договор след 2-св война е за ненарушимост на границите Всяка от държавите се съгласява с територията която и е определена тогава ,кое на кой е било няма значение и къде какви малцинствени групи има .Югославия се разпадна ,но тя беше федеративна република СССР също се разпадна ,но той беше съюз от държави А Крим беше част от Украина също като Донецк и Луганск ,това е военно нападение със завземане на територия на др държава чрез сила--така плашат навсякъде държавите който имат малцинс
24
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западните еврогеюве не могат да се примирят,че Русия притежава цялата менделеева таблица и не им играе по свирката,както векове наред са го правели техните туземни колонии по света,които вече са напълно опоскани.Отгоре на всичко пред чичко Вова не вървят добре познатите майдани от умни и красиви проституиращи наркоманчета.Там играе гумената палка,която върши чудесна работа.За военна намеса пък да не говорим.Дори и западните *** имат инстинкт за самосъхранение.Руският атом е респектиращ.
23
5
 
18
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
НЯКОЙ или НЯКОИ имат далавера от такова "нагнетяване". НЕЩАТА в Световен мащаб се командват от НЕ много хора ... Уолстрийт , Банки , Фармацевтични и военни консорциуми , две доста известни Еврейски фамилии ..........
22
22
 
10
 
! Отговори
ники преди 5 години
Хванаха ви некадърните шпеонини, успокойте се и стига сте плашили с тия ядрени глупости. На всички им е ясно, че това е само мереше на атрибути.Стойте си в *** наречена Русия и не поглеждайте към западния свят - еволюционно нямате място там.
21
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгнал *** да воюва срещу Русия ...
20
20
 
9
 
! Отговори
яздещ муле в тайгата преди 5 години
Дайте да се разбереме --тука някой играе по нотите на пан-славинизма ,но нещата са различни има значение от руснаци до управление на русия по диктаторски и по имперски нека не забравяме ,че там режима не прощава друго мнение освен своето бият яко по площадите скача се от етажите затворите са пълни с приятели на Путин избягалите от неговия режим и говорещи против него биват преследвани от гереуто ,анексира Крим нападна Грузия отиде да помага на диктатор в Сирия на др диктатори в Африка е какво
19
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин си прави каквото си поиска,а говедата само мучат и истерясват.Безсилната злоба е отвратителна работа.
18
15
 
8
 
! Отговори
А Путин, преди 5 години
който се произнася за РБългария в ЕС,не нАГНЕТЯВА ли като "клюкарка',ИЗВЪН дипломатическия протокол,с преценки пред трети лица,които не са негова работа и не сме искали мнението му.ВПРОЧЕМ,на ПУТИН това е любимият "стил";да забърка някакви кащи и преценки за държава( която не му е угодна)пред ТРЕТА страна:ВСИЧКИ си СПОМНЯМЕ изказването на П.пред ЕРДОГАН някакво гостуване в Турция:"ОМРЪЗНА ми от тези БЪЛГАРИ!Ще построим ТУРСКИ ПОТОК".И обидно,и пренебрежително:след това близо година- нито извест
17
3
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
май си пропуснал момента с ядрените копчета и на кого му е по-голямо!
16
2
 
25
 
! Отговори
Однако преди 5 години
"Русия въобще не трябва да отговаря на постоянните краварски провокации."---------------------------Ще си позволя да не се съглася. Подобна риторика от страна на РФ е продиктувана от настъпилата промяна в международните отношения. Русия вече не е единствен адресат на пиндостанските санкции. Получи ги и ядреният Китай. КНР отговори и с това страшно разгневи Пиндостан, който напълно спря износа си на петрол за Китай. Си Джин Пин готви съкрушителен отговор. Хегемонът получава удари от вс страни.