Опасeн път: Нагнетяване на напрежение между ядрени страни!

Предупреждението отправи руски заместник външен министър
Обновена: 5 окт 2018 09:04 | 5 окт 2018 09:00, Елка Василева
69
Опасeн път: Нагнетяване на напрежение между ядрени страни!
Сергей Рябков. Снимка: архив, Reuters

Москва предупреждава Вашингтон, че целенасоченото нагнетяване на напрежение между ядрени държави е опасен път. Това заяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от агенция ТАСС.

Рябков посочи, че в Русия са свикнали с подобни методи на САЩ, тоест антируски обвинения, които могат да станат повод за нови санкции, но отбеляза, че "целенасоченото нагнетяване на напрежение в отношенията между ядрени държави и на международната арена е опасен път".

"За това следва да се замислят и Канада, и онези европейски страни, които предано обслужват американските претенции за глобална хегемония", заяви руският заместник външен министър.

Обвинявайки Русия в кибератаки, САЩ се опитват да спасят измислицата за руска намеса в американските избори и да създадат допълнителен предлог за санкции, смята Сергей Рябков.

"Във Вашингтон с всички сили се стремят да не позволят окончателно да отшуми старата измислица за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г. Сега се опитват да я подкрепят с нови фалшификации, продължавайки да лъжат своята и световната общественост, за да създадат допълнителен предлог за санкции и други мерки за натиск върху нашата страна", посочи руският заместник-външен министър, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: САЩРусияСергей Рябков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
36
 
! Отговори
ей преди 5 години
Явно промитите мозъци забравиха че преди ден посланика на САЩ в НАТО заплаши Русия,а помните ли....
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мислете че е само Русия и тя и всички суперсили с това си пазят авторитета като периодично заплашват да унищожат света с ядрено оръжие прави го и Русия и САЩ,Франция,Великобритания,Индия,Китай ,Северна Корея и Пакистан.Искате ли това световно рекетьорство да спре трябва другите държави да си сътрудничим и да развием два вида технологии първата за премахване на радиационна зараза и втората за неатомно оръжие със сходен разрушителен потенциал звуково или неутронно например.
13
6
 
35
 
! Отговори
321 преди 5 години
САЩ ги е страх от големите и силни страни,и само лаят глупости и лъжи.
12
30
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЕДНО МАЛКО ИКОНОМИЧЕСКО ЕМБАРГО И СЕВЕРНА КОРЕЯ КЛЕКНА!!!РУСИЯ Е ЖИВА САМО, ЗАЩОТО СИ ПРОДАВА ГАЗА НА ЕС ОТ КОЕТО Е И 75% ОТ ПРИХОДИТЕ НА СТРАНАТА А МОЖЕ И ПОВЕЧЕ!
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пак плашене на света....Ставате смешни...
10
7
 
32
 
! Отговори
ехо нло преди 5 години
До АнонимеН 2Ти от къде падаш явно не си живял на земята поне последните 30г. сащ потопиха света в войни и кръв и постоянно заплашват страните който не им се подчиняват.
9
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХахахаххаТоя ми оправи настроението. Пак ще слушаме квичене откъм изток.
8
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали е толкова опасно за нас имам предвид.Ако Русия и САЩ взайно се унищожат Европа само би спечелила от това защото тогава се очертава един нов свят в който Европа е суперсила с конкуренция само в лицето на Китай Индия Бразилия и Саудитска Арабия.А в този клуб на суперсили е хубаво.Единствения проблем е да не допуснем радиацията от глупостта им да стигне до нас което обаче може би дори веле имаме технологии с който да го спрем а ако не е добре бързо да ги разработим.
7
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен да плашат с масово унищожаване света, нищо друго не могат съвецките боклуции :) Безсилието им става все видимо и това ги изнервя. А че ще има санкции няма мърдане. Те им хващат шпионската измеет по цял свят те отричат :) Смешниции :)
6
35
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДОКАТО РУСИЯ НЕ БЪДЕ ПОСТАВЕНА ПОД ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ЕМБАРГО НА ЗЕМЯТА МИР НЯМА ДА ИМА И ЩЕ Е ПОД ПОСТОЯННА ЗАПЛАХА ЯДРЕНА ОТ РУСИЯ ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКО ЗЛО ОТ АТЕИСТИ БЕЗ ГРАМ СКРУПУЛИ, МОРАЛ И СЪВЕСТ!
5
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия въобще не трябва да отговаря на постоянните краварски провокации.Нека си лаят отвъдокеанските ***.Просто нищо друго не им е останало.Както се казва,убий глупакъ с мълчание.
4
9
 
31
 
! Отговори
дааа преди 5 години
САЩ са държава вампир те не могат да съществуват без войни и убийства това ги храни,настанели мир на земята САЩ ще се разпадне и загине,затова търсят постоянно конфликти,те са опасни за човечеството.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя беше заместник на Чуркин!
2
27
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РУСИЯ ПАК ЗАПЛАШВА СВЕТА С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ!!!ДА СТЕ ЧУЛИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ САЩ ДА ПЛАШИ С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ!!!!! ДОРИ КОГАТО БЯХА ПОД ЗАПЛАХА ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ ГО СТОРИХА!!! ТЕ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ДРУГИ ОРЪЖИЯ!!
1
0
 
15
 
! Отговори
суьо преди 5 години
А у нас ядерная кнобка!...