НАТО няма да разполага още ядрени оръжия в Европа

Столтенберг: Русия увеличава ракетния си потенциал!
24 окт 2018 13:15, Елка Василева
24
НАТО няма да разполага още ядрени оръжия в Европа
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не се очаква страните от Алианса да разположат още ядрени оръжия в Европа, въпреки че според тях Русия нарушава ключов договор за оръжеен контрол, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

"Страните от Северноатлантическия съюз не разглеждат възможността да разгърнат нови ядрени ракети в Европа в отговор на увеличаването на ракетния потенциал на Русия", каза Столтенберг на пресконференция.

Той отбеляза, че "всички държави от НАТО смятат Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег за много важен и смятат, че е много вероятно Русия да (го) нарушава".

"Ние също така сме уверени, че САЩ спазват клаузите на този договор, а една страна не е достатъчна, за да има договорът ефект", допълни Столтенберг.

По-рано Съединените щати обявиха, че ще се оттеглят от това двустранно споразумение за оръжеен контрол с Русия, тъй като тя не го спазва, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо важно а сега всички *** и *** на Тръмп треперете.Ние тук в Испания първо сега строим с Русия северен поток 2 второ от суперсилите ние формално уж сме в НАТО но реално играем с съюз с Китай и имаме специален договор за безвизов режим и обмен на военни технологии защото Китай САЩ не му продават авиационни двигатели д ние също не можем в НАТО сме но никой не е казал че не можем да им продадем схемите те пък в Шанхайската организация лобират пред Индия и Русия за нас.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еха велико, САЩ не го нарушават ли че те не са спирали.Нато да не се и опитва да разполага ракети защото никой не му ги ще.А в Европа вече никой няма доверие на НАТО а и как да имаш доверие на организация командвана от *** фюрер дето всеки ден става с г.ъза нагоре и не знаеш какво днес му е хрумнало.Вече в цяла Европа се говори за подобряване на отношенията с Русия тъй че не знам кой са тия всички държави дето му казват такива работи на тоя.
18
1
 
11
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Време е Европа да си спомни за Грийнъм комън и да си даде сметка дали желае да загине за интересите на САЩ.А разполагането на американски ядрени ракети в Европа води точно до това.Иначе,ако европейците се чувстват заплашени от Русия-могат да разположат СОБСТВЕНИ оръжия,не под американско командване!Ако САЩ има някакви сметки за уреждане с Русия-да се оправят САМИ!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте дърпали дявола за опашката,стига сте предизвиквали конфликти,особено в Европа,не искаме конфликти,не искме дрънчене на оръжия,не искаме страдащи хора,не искаме войни!Искаме мир,хармония,спокойствие!Писнахте ни вече с глупостите си,вървете на някое друго място да си мерите (пиш.kuтe)членовете,не в Европа!Без значение дали западна или източна Европа,писна ни да ни плашите с войни и дрънкане на оръжие.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е вече каквото ще става да става.Само да не забравят да пратят една ракета към София
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО няма да разполага още ядрени оръжия в ЕвропаМалийййй, Столтенберг направо им се изaкa в ушaнкитe :)Турили рашките ракети, ама като ги знаят, че са издялани в сесесерето никой не ги брои за заплаха!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПрочети какво е правила твоята Полша през 1936/37-*** година ?
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм първия който ще замина да се бия за Русия и свободна Европа !Ще се върна и ще търся всички тези *** които са на власт !
12
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Как тъй, бре?!? - Аз у село затуй ли цяло лято копах уран?! - И сега - за какво ги направих тия две ракети с ядрени бойни глави...
11
2
 
16
 
! Отговори
трагедия преди 5 години
До 6А САЩ са междуконтиненталната полиция, прокуратура, съдилище и изпълнение на присъдите. Само минават и демократизират дадена държава. Нали? Само питам дали съм разбрал правилно. :)
10
2
 
3
 
! Отговори
666 profesor преди 5 години
Zasrancho, ЗАПОМНИ, ЧЕ НАЙ-РЕВНОСТЕН ЕВРОАТЛАНТИК Е СЕКСУАЛНО СКОНФУЗЕНИЯ ЧЛЕН НА БКП. Името ще попълниш сам.
9
2
 
14
 
! Отговори
Do 5,6 преди 5 години
Ей от толкова напъни ще се усерете баш като рядкото *** Росенчо от паркинга.
8
4
 
11
 
! Отговори
do 6 преди 5 години
Момче ти да не си от тия със специални нужди евросифилистици, за които историята за почва или 1917 или 1939 година. Научи къде беше полската армия през 1919-20 години и кои територии открадна от Русия. Останалите ти твърдения са със същата клакьорска тежест. По живо, по здраво милениалист zasran.
7
4
 
11
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До ПрофесорНАТО ПЪЛНИ МОШЕ... НИЦИ И ДОЛНИ ЛЪ...ЖЦИОКУПАТОРИ
6
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1А би ти наред ли си, или руски ***! Убийци са само руснаците, не забравяй кой заедно с Хитлер започна втората световна война като заедно нападнаха и окупираха Полша, но руснаците избиха и хиляди полски офицери в Катинската гора, като до скоро отрича ха да са ги и избива ли /в момента отричат и за Скрипал, въпреки фактите/.Руснаците а не някой друг водят в момента война в Европа срещу Украйна и окупират чужди територии в Грузия, Молдова, Украйна.
5
26
 
6
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Единствената защита за България от руска агресия беше Президента Росен плевнелиев който със зъби и нокти защищаваше интересите на страната но за съжаление Путин успя да назначи за президент шофьора на самолет със зелени чорапи.
4
27
 
8
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Във всички държави членки на Нато да се обяви всеобща мобилизация. Само така може да се защитим от руска агресия.
3
6
 
18
 
! Отговори
МНОГО преди 5 години
ВЕРОЯТНО Е СЛЕД ПРОВОКАЦИИТЕ НА НАТО СРЕДИЗЕМНО, ЧЕРНО И БАЛТИЙСКО МОРЕ ДА СЕ СЛЕЯТ В ЕДНО, А ДОНБАС ДА ИЗЛЕЗНЕ НА АТЛАНТИКА.
2
1
 
18
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Кратко, точно и ясно:"че е много вероятно Русия да (го) нарушава"
1
5
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
изчезнете от лицето на земята убии-ци искаме да живеем в мир не ни вкарваитев конфликт с русия ние сме тук от векове за векове