Руски експерт: Това е начинът за унищожаване на САЩ!

Предлага се създаване на ядрено оръжие хиперкалибър
24 окт 2018 14:15, Елка Василева
595
Руски експерт: Това е начинът за унищожаване на САЩ!
Снимка: архив, Reuters

Удари с ядрено оръжие хиперкалибър по опасни с геофизическите си условия зони на територията на САЩ ще доведат до гарантирано унищожаване на страната. Това пише руският военен експерт Константин Сивков, който е президент на Академията по геополитически проблеми, в материал за "Военнопромишлен куриер".

За да бъде предотвратена агресия от страна на Запада, по думите на експерта Русия не бива да върви по стъпките на Съветския съюз и да си съперничи със САЩ в ядрената надпревара количествено.

Вместо това Сивков предлага "асиметричен отговор" в технологичен аспект. Експертът посочва, че Москва разполага с технологии за създаване на ядрени боеприпаси с калибър над сто мегатона тротилов еквивалент.

Още по темата

"Създаването на 40-50 такива бойни глави за тежки междуконтинентални балистични ракети или сръхдалечни торпеда обезпечава довеждането до критически опасни по геофизическите си условия зони на територията на САЩ /например супервулкана Йелоустоун, разломите по тихоокеанското крайбрежие/. Такива удари гарантирано ще унищожат и САЩ като държава, и целия транснационален елит. Това отново прави мащабната ядрена война ирационална и свежда вероятността от възникване на такава до нула", заявява Сивков.

Според експерта такова оръжие ще принуди западните страни да седнат на масата на преговорите и да се откажат от ограничителните мерки по адрес на Русия и натиск срещу нея.

Преди дни американският президент Доналд Тръмп съобщи, че САЩ не възнамеряват да се придържат към Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, след като Москва го нарушава и ще се оттеглят от него, припомня РИА Новости. Тръмп заяви също така, че Вашингтон ще развива въоръжението си.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Москва иска да получи по-подробно разяснение от Вашингтон и добави, че провал на договора ще принуди Русия да предприема мерки за обезпечаване на сигурността си. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всяко действие в тази сфера ще бъде посрещнато от противодействие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
42
 
24
 
! Отговори
1 преди 5 години
*** и агресивни комунисти има 3 милиона руснаци в САЩ избягали от рая
1
42
 
31
 
! Отговори
хахахахах преди 5 години
Ще има да си мечтаят мужиците. Тоя експерт е поне на едно шише Бояришник!