Руски експерт: Това е начинът за унищожаване на САЩ!

Предлага се създаване на ядрено оръжие хиперкалибър
24 окт 2018 14:15, Елка Василева
595
Руски експерт: Това е начинът за унищожаване на САЩ!
Снимка: архив, Reuters

Удари с ядрено оръжие хиперкалибър по опасни с геофизическите си условия зони на територията на САЩ ще доведат до гарантирано унищожаване на страната. Това пише руският военен експерт Константин Сивков, който е президент на Академията по геополитически проблеми, в материал за "Военнопромишлен куриер".

За да бъде предотвратена агресия от страна на Запада, по думите на експерта Русия не бива да върви по стъпките на Съветския съюз и да си съперничи със САЩ в ядрената надпревара количествено.

Вместо това Сивков предлага "асиметричен отговор" в технологичен аспект. Експертът посочва, че Москва разполага с технологии за създаване на ядрени боеприпаси с калибър над сто мегатона тротилов еквивалент.

Още по темата

"Създаването на 40-50 такива бойни глави за тежки междуконтинентални балистични ракети или сръхдалечни торпеда обезпечава довеждането до критически опасни по геофизическите си условия зони на територията на САЩ /например супервулкана Йелоустоун, разломите по тихоокеанското крайбрежие/. Такива удари гарантирано ще унищожат и САЩ като държава, и целия транснационален елит. Това отново прави мащабната ядрена война ирационална и свежда вероятността от възникване на такава до нула", заявява Сивков.

Според експерта такова оръжие ще принуди западните страни да седнат на масата на преговорите и да се откажат от ограничителните мерки по адрес на Русия и натиск срещу нея.

Преди дни американският президент Доналд Тръмп съобщи, че САЩ не възнамеряват да се придържат към Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, след като Москва го нарушава и ще се оттеглят от него, припомня РИА Новости. Тръмп заяви също така, че Вашингтон ще развива въоръжението си.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Москва иска да получи по-подробно разяснение от Вашингтон и добави, че провал на договора ще принуди Русия да предприема мерки за обезпечаване на сигурността си. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всяко действие в тази сфера ще бъде посрещнато от противодействие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индиянеца шуйги никой не го бръсне за слива вова гномски още по малко
381
5
 
3
 
! Отговори
Продължение преди 5 години
В статията има и други интересни неща, в едно от които експертът казва, че само един залп на АПЛ с ракети Булава ще сложи точка в развитието на САЩ на тази планета , а територията на америка няма да е годна за живот през следващите 500г.
380
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България бе член и на централните сили не е като да не набихме русия .Даже ние им издиктувахме датата за капитйлация
379
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквато държавата такъв и експерта *** и оли,гофрен
378
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Бългерия Тудей! Избихте рибата - за нещо, което отдавна е известно, опаковано с днешна дата изкарахте повече от 420 поста за някакви 5 часа! Мо-лод-цы!Никой не се бои - Путин няма да причини планетарна катастрофа! Но ако една ракета излети срещу Русия, тя ще им кикне асса! Здраво! Днес Шойгу каза, че активността на въоръжените сили на САЩ в Европа е стигнало връх! Затова и плашат!
377
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПИШЕ, ЧЕ ЦАР БОМБА ДЕЙСТВА В РАДИУС 100 КИЛОМЕТРА!ТЪЙ, ЧЕ КЪДЕТО И ДА ГРЪМНАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ ЯДРЕНА ЦАР БОМБА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕКИ ПОСЛЕДИЦИ ДА ИМА САМО ПРИ КРАЙМОРСКИТЕ ГРАДОВЕ :D
376
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислят си за данъкоплатците Путин и Тръмп. Тях не ги мислете. Вижте своята си..., да де.
375
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тепай Вова, тепай
374
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АЗ НЯМАМ ПРОБЛЕМ САЩ И РУСИЯ ДА СЕ САМОЛИКВИДИРАТ!!! :DРУСИЯ Е НА 100-ЦИ КИЛОМЕТРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!ВАЖНОТО Е КАТО ГРЪМНАТ ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ДА НЕ СЕ ГЛЕДА ПРЯКО В ТЯХ :DДАЛИ ЩЕ ИМА ЯДРЕНА ЗИМА НЕ Е ДОКАЗАНО!
373
2
 
10
 
! Отговори
ds преди 5 години
До тонкатаБългария е член на нато, вярно. България беше член на Тройния съюз. България не изстреля и един куршум срещу СССР, но изстреля много срещу Вермахта. При следващата война ще е същото!
372
7
 
5
 
! Отговори
рашка говняшка преди 5 години
Тези пак дърпат магарето за опашката. После ще се оплакват че са се отнесли с тях несправедливо.
371
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 409 - продължениеДнес Русия притежава СТАТУС, който е два пъти по-мощен от Цар бомба. Хубаво им казваш на американците, ама след два СТАТУСА, между Канада и Мексико ще има само вода.
370
8
 
6
 
! Отговори
гупости преди 5 години
Пред очите ми е едно пале което е застанало пред високоговорителя и лае.
369
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 409Когато през корейската война руснаците свалят 1001 американски самолета, загубвайки само 19 свои, американците решават, че трябва, да унищожат Русия (те никога не са казвали СССР). Правят сметка, че ще са им нужни 266 атомни бомби. Затова решават, да произведат 401 (егати капеде-то) и да атакуват. Но своевременно на 31.10.1961 г. СССР изпитва т.н. Цар бомба, ударната вълна, на която обикаля земното кълбо три пъти. Янките разбират, че започнат ли ядрена война, ще загинат.
368
6
 
9
 
! Отговори
Един преди 5 години
До Сат Имаш в предвид паметника на американските летци? Тези из*ро*ди бомбардирали София и други български населени места!
367
17
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
САЩ СА ДЛЪЖНИ ДА НАПРАВЯТ ПРЕВАНТИВЕН ЯДРЕН УДАР ПО РУСИЯ НЕ СЕ БАВЕТЕ !!!БОМБАТА НАД ХИРОШИМА Е БИЛА САМО С МОЩНОСТ 13 КИЛОТОНА НО СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА МНОГО ДОБРЕ :DНЕ Е НУЖНО ДА Е МЕГАТОНОВЕ ЕДНА БОМБА КАТО В ХИРОШИМА ДА СЕ ПУСНЕ НАД МОСКВА И ГАРАНТИРАМ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ А КАКВОТО ОСТАНЕ ЖИВО ЩЕ ПУКНЕ ДО ГОДИНИ ОТ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ!
366
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея в манипулирането на общественото мнение да бягат да си пишат молбите, хич не им се получава. Българите са Русофили, обичат бай Тошо и ги боли *** за Тръмп
365
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дано и възможно по-бързо.
364
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е само Игра. Всичко е само Театър. В един Цирк играем и номерата си ги знаем. Пък -филите и -фобите само лалат по форумите, за да поддържат драмата или защото са клакьори на някоя от двете партийни "касти". >)) Толкова четох тези дни изказвания из бг медии и форуми и едно безпристрастно и обективно мнение не прочетох. Много сме "промити". Много. Спрете да живеете в минало-бешело време и започнете да живеете СЕГА.
363
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трета и четвърта Извинявам се за грешната номерация