САЩ към Армения: Откажете се от дружба с Москва

"Това са исторически клишета. Купувайте американско оръжие"
29 окт 2018 22:03,
124
САЩ към Армения: Откажете се от дружба с Москва
Снимка: Reuters

Министерството на вътрешните работи на Русия определи като "безцеремонни" думите на съветника на американския президент по националната сигурност Джон Болтън, изказани по време на визитата му в Ереван.

Политикът призова Армения да се откаже от дружбата с Москва и направи реклама на американското оръжие, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

От ведомството сравниха думите на Болтън с по-ранното изказване на американския посланик в Ереван Ричард Милс, в което дипломатът разказа за продължителната и целенасочена подкрепа на Вашингтон за определени групи в Армения. Той също обеща да предостави на страната 26 милиона долара за "укрепване на гражданското общество и медиите".

"Изглеждаше, че по-голяма безцеремонност, неотличима от директна намеса във вътрешните работи, не може да има. Оказа се, че това не е така", подчертават от външното ведомство на Русия.

От там отбелязват още, че Болтън е "поискал Армения да се откаже от "историческите клишета" в своите международни отношения", без да скрива особено, че става дума за традиционната дружба с Русия.

"Той също заяви, че очаква от Пашинян инициативни ходове за разрешаване на нагорно-карабахския проблем след парламентарните избори. Естествено, той не забрави да направи реклама на американското оръжие, което Армения е длъжна да купува вместо руското", добавят от министерството.

Болтън беше на визита в Ереван миналата седмица. Коментирайки конфликта около Нагорни Карабах политикът заяви, че американското "оръжие при всички случаи е по-добро от руското".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.Vidish li amerikanski "diplomat" (kakavto I da e zapaden sashto ) ...shamar da mu zabiesh I ako te pita zashto ?!? Oshte edi vednaga ! Vinagi ima zashto !!! ...Tova razbira se ako uspeesh predi da se zakopchali ...no bi bilo hubavo chovek da pomechtae za spravedlivost !!!
67
14
 
7
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
66
4
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Леле колко са нагли и жалки тия от САЩ! Те ще определят кой с кого да дружи и от кого да купува оръжие! Че и самореклама си правят...
65
2
 
31
 
! Отговори
патил преди 5 години
"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - Бисмарк.Ние, българите, знаем това най-добре - от бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но днес, след 30г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава.
64
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБоби, ти по никкъв начин не доказа, че руските оръжия са по-добри.
63
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 70По какво съдиш че Американското оръжие е по-добро?1. Концепция - Поставя се задача да се създаде оръжейна система - поставя се рамка мин ТТХ и ценаРусия и Китай ползват най-ЕВТИНАТА и МАСОВА технология удовлетворяваща изискванията - Евтини, прости, надеждни и МАСОВИ оръжияСАЩ и Запада ползват най-скъпите и защитени технологии за да се контролира оръжието - СКЪПИ, Комплексни, НАДЕЖДНИ, НО КОНТРОЛИРАНИ ОТ САЩ/запада оръжияЕ Войната в Сирия Идил кое ползваше Абрамси или Т-62/72?
62
42
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем и 2 и 200. Били сме се и с руснаци и с американци гарантирано можем да заявим 1 Американското. оръжие е по добро от руското ( то всяко друго е по добро от руското де ) 2 американците са хора от цял свят и като войници варират -от +до а руснаците са общо взето слаба славянска из,мет тук там има някок с повечко викингски или монголски ген дето става .И разбирасе с много ама много *** генерали.ФАКТИ
61
1
 
26
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Е да де ама като се видя какво стана с украйна ,ис тях самите преди години,едва ли ще се вслушат.
60
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Съгласен съм ,че Сащ няма да пратят войници ако не е в техен интерес но да пратят войници срещу руската армия също не в техен интерес.САЩ не могат да воюват с ъс силни държави и това е исторически доказан факт.Просто са слаби войници.Техника имат(която винаги е по добра от останата особено във филмите им ,доста спорно впрочем) да но само с техника не става.
59
3
 
30
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименВярно е последната империя тази на САЩ с удоволствие ще те приеме в своите обятия, а след това ще оглозга всичко на твоя територия за да станеш поредната икономическа зона ползваща продуктите на световните мултинационалки.
58
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братушкането с империята на злото е равносилно на самоубийство !
57
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин предай се !....Американците са пред портала на Кремъл !
56
3
 
25
 
! Отговори
13 преди 5 години
И да продължа. Бретон е френска провинция. През 1940-та година Великобритания изпраща 650 000 войника в Бретон в помощ на съюзника си Франция. Ако Хитлер я нападне, да дадат отпор. Да, ама не, изпраща ги, само да плашат. Когато Хитлер напада Франция, британците се изнасят на пожар през Ла Манш, като дори не си прибират тежките оръжия. Германците си ги присвояват без бой.
55
2
 
29
 
! Отговори
13 преди 5 години
До Анонимен 82То Грузия вече я видяхме. Какво ли са им казали през 2008 г. американците "нападате руските военни (с мандат на сини каски) в Северна Осетия и Абхазия, ние идваме на помощ". И Саакашвили с мечти да стане велик, се вързал. Свещена глупост! САЩ ще прати американци да загиват ЕДИНСТВЕНО за американски интереси. Няма да ги прати нито за защита на български интерсеи, нито за защита на грузински, арменски, полски или литовски. Дори няма да ги прати за защита на британски интереси.
54
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мисля, че Армения и Грузия ще просперитар ако са с Америка. Щом Америка им предлага дружба, то такава " дружба" ще бъде за сметка на самите арменци и грузинци. Където стъпи американския ботуш, там има демокрация, демокрация, която носи парите на даден народ за самите американци, а на народа- нещастия, беднотия, войни. Русия е помогнала на Грузия да оцлее като държава и народност, иначе грузинците щяха да изпитат какво означава турско иго. Армения и Грузия са на губещата страна с Америка.
53
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин . Мерзавцитеги чака дебело дърво .Большая ядерная .
52
4
 
32
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Дали 26 милиона долара ще са достатъчни, за да бъдат купени от американците достатъчно политици в Армения? За България, по думите на бившата американска посланичка у нас Нанси Макълдауни,"за укрепване на демокрацията" са били необходими цели 8 милиарда. В чии ли джобове са отишли.
51
13
 
37
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Америланския дявол все повече се приближава до границите на Русия и предсказанията на някои за трета световна воина изглежда ще се сбъднат. Държавите в съюз с империята на злото на територията на които има воени бази са непосредсъвени мишени за Руснаците.
50
12
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Познавам няколко амренци, всички са мошеници и дребни души - алчни! Смятат се за велики, а са смешни просто! Абе аман от ***!!!
49
52
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Украйна ,Грузия и Армения ще бие шута на руснаците.В скоро време Беларус и Казахстан.Никой не ше руснаците.