Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00,
235
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Рапорт даден, рапорт приет. Украйна стана Полска кошония. Кой назначи Туск. Не аз всеки случай. Всички знаят кой.
35
16
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
РУСИЯ --НИКОГА НЕ НИ Е ОСВОБОЖДАВАЛА !!ПРОСТО Е РАЗДЕЛИЛА БЪЛГАРИЯ НА 2-ЧАСТИ ПРЕЗ РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА!!!НА ТУРСКА АВТОНОМИНА И РУСКА ОКУПАЦИОННА ЗОНА!ЧЕТИ ИСТОРИЯТА И НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ....!!!
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Проблема е че не правиш разлика между поробване и освобождение. За теб нещата стоят така щом е Русия значи освобождава щом не е Русия значи поробва. Всичките русофили сте такива кухи ***.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полски русофоб
32
2
 
15
 
! Отговори
Отрепка е преди 5 години
На този дядо му е бил на служба при фашистите в окупирана Полша явно и той е прихванал от Либерал Фашизма.
31
2
 
4
 
! Отговори
ГОРДЕЙ СЕ ,БЕ... преди 5 години
НАЛИ СИ "ХОМОСОЦИАЛИСТ" , И СЕ ЦЕЛУВАТЕ ВСЕ ..."УСТА -В УСТА" ....КАТО ТАТО и БРЕЖНЕВ!!!
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ."Ако слушате западна музика, пускате дълги коси и не си запасвате тениските- вие сте анархист и враг на идеологията. Да, тези партийни мантри вече сме ги чували.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туск ко стана с ябълките ,ве?Заради санкциите срещу Русия изхвърляхте вашите ябълки,губихте пари,правихте ябълките на ракия или ги продавахте в България, подбивайки и съсипвайки българските производители?Пииииииип!И още много пиииииип за теб!Обаче украинските фашистчета добре се изгавриха и с поляците и ги подпукаха, забраняват им да говорят и на полски,хаха!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе съсипаха Европа, връщане няма. Меркел го каза: те са вече тук. От прoстотия, в рамките на няколко десетилетия, чрез либерален мазохизъм, самобичуване и прием на всякакви орди африканци и азиатци за да се доказвате пред САЩ и света, че не сте расисти... затрихте континент с цивилизация на 5000г.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не знам чий , го дири окраинският *** там.Пък затова ,че не сме християндемократи може само да се гордеем.
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Откога поробителката на България Русия стана асвабадителка? Асвабадителка е само за празните кратуни. Русия в момента е поробила 110 народа но въпреки това за празноглавците тя продължава да е асвабадителка.
25
2
 
15
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Либералните цености?! точно те докараха света до катастрофа и превърнаха Европа в гето...
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае Туск, що в Полша никой не те диша жив???? Ни у лево, ни у десно. М?
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Свободата" в ЕС, Санчо, се изразява дотам да имаш правото да гласуваш кой да те управлява, след което никаквец като тоя на снимката,дето не е избиран от населението почва да му набива канчето и да го разпъва на кръст, ако не му слугува.
22
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Пич бягай при Путин там ще си съхраниш ценните гени. Ще се омешиш с блатните хора мокшите и ще спасиш белия човек.
21
1
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
до 17Закона за миграцията на ООН е това, не е гласуван още но ще бъде някъде в първата половина на декември, ние от нашите медии няма да го чуем това, но е важно да се знае.Тази декларация е над национална и задължава държавите да осигуряват социален статус на мигранти. Текстовете са плашещи намират се лесно в нета, естествено не на български...
20
13
 
4
 
! Отговори
РУСИЯ Е АГРЕСОР! преди 5 години
ДОЛУ !!!!!!!
19
16
 
6
 
! Отговори
БРАВО НА ТУСК! преди 5 години
ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ЦЯЛА СВОБОДНА ЕВРОПА!СЛАВА НА ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския колхоз никой не го обича, даже и полшевика Туск. През 2010 година господин Туск помогна на Путин да потули руския терористичен акт над полския правителствен самолет в който загина големия руски враг президента Качински, даже радостно потриваше ръчички пред Путин. Днес господин Туск изведнъж стана голям християндемократ.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора,вече пробутаха плана за унищожение на белия европеец и белия човек,аз не съм расист и никога няма да бъда,но нещата наистина са сериозни,неотдавна вече са прекарали закон чрез ООН,който разрешава на всеки да си ходи и настанява където си пожелае,край с границите,това е самата истина,просто си отиваме и да искате и да не искате.Не знам какви хора управляват и защо искат унищожението на определена група хора чрез асимилация,ужас!