Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Срещна се в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко
8 ное 2018 22:00, Павел Гълъбов
235
Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство.

Той направи това изказване днес на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки, предаде ТАСС.

Още по темата

"Никой няма право, поне не в нашето политическо семейство, да посяга на либералната демокрация и нейните основи", каза Туск и добави: "Позволете ми да ви кажа откровено: ако заставате срещу върховенството на закона и независимите съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, ако толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте държавата или нацията срещу или над свободата и достойнството на отделната личност - вие не сте християндемократ".

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който "иска конфликт и разделение в глобален план и вътре в Европейския съюз". След това той втвърди тона.

"Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, ако подкрепяте агресора и заставате срещу жертвата - вие не сте християндемократ", отбеляза Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от стремежа "да се замени западния модел на либерална демокрация с източния модел на авторитарна демокрация".

По-рано днес Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА ТУСК! преди 6 месеца
ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ЦЯЛА СВОБОДНА ЕВРОПА!
СЛАВА НА ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руския колхоз никой не го обича, даже и полшевика Туск. През 2010 година господин Туск помогна на Путин да потули руския терористичен акт над полския правителствен самолет в който загина големия руски враг президента Качински, даже радостно потриваше ръчички пред Путин. Днес господин Туск изведнъж стана голям християндемократ.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хора,вече пробутаха плана за унищожение на белия европеец и белия човек,аз не съм расист и никога няма да бъда,но нещата наистина са сериозни,неотдавна вече са прекарали закон чрез ООН,който разрешава на всеки да си ходи и настанява където си пожелае,край с границите,това е самата истина,просто си отиваме и да искате и да не искате.
Не знам какви хора управляват и защо искат унищожението на определена група хора чрез асимилация,ужас!
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Искам да попитам, избран ли е демократично този председател на европейския съвет? Ами оня пияндурник Юнкер, той избран ли е?"

Ами там е работата, че Туск и Юнкер са избрани с таен вот на закрито заседание от една шепа хора и тези "избраници" си позволяват да осъждат действията на държавни ръководители, избрани от милиони жители на ЕС, че и да си налагат волята над всички. Това си е чиста проба диктатура.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дони, мойто момче, осъждането на всяко мнение различно от твоето не е демокрация. Ти май забрави на какво си президент полски палячо.
14
1
 
30
 
! Отговори
Victimized преди 6 месеца
Искам да попитам, избран ли е демократично този председател на европейския съвет? Ами оня пияндурник Юнкер, той избран ли е?
С мандат даден от кого налагат политики на цял континент?
13
3
 
18
 
! Отговори
Ал Кохол преди 6 месеца
И кои са тия европейски ценности, за които само се говори, но май никой не е съвсем наясно кои са.
А либерастията е пагубна за Европа, за бялата християнска Европа. Колко по-скоро го разберат тия там горе, толкова по-добре за тях, а и за нас.
12
2
 
26
 
! Отговори
h преди 6 месеца
тоя жалък полски фъфльо - Туск, пак е надминал себе си,
господарите му или "големите началници" по наше му , ще му бутнат някой и друг шекел за коледа
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности"

Тоест осъжда тези, които са против гей браковете, джендър идеологията, масовата ислямизация на съюза и бездействието при последвалите масови кланета? Същите ценности, които задължават граничните държави като нашата да се превръщат в буферни зони и гета, задържащи на териториите си пълзящият към запад ислям?
10
2
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 месеца
Такава дивотия си позволяваха само селските партийни секретари!
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредните глупости и клишета на търкалета.
Тоя който ни сравняваше с робите на Спартак,загубили битката си за свобода,
.....тук следва пииииип.
8
3
 
17
 
! Отговори
Koko преди 6 месеца
Още едно недуразумение се изказва като гаменче. Бог и Алах са велики и всички които са срещу Русия, ще са в пъклото.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Туск, ти си идеалист, делиш света на добро и зло, а това е характерно за наивните хора. Това ви е проблема на вас прогресивните интелектуалци. Всеки несъгласен е враг. Бялата раса е загубена, виждам го в очите на политиците. "Смесванено" ще продължи под различни форми докато не се превърнем в нещо различно от сегашното. Въобще не ми пука за САЩ и за Русия, не съм расист, интересува ме белия човек да оцелее през следващите векове. Единствената раса, която е застрашена от изчезване е бялата!
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И още ако не сте джедър, Вие не сте истински либерал демократ
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Налагането на единно мислене в даден съюз и осъждането на инакомислещите май беше характерно за тоталитарните режими.
4
3
 
30
 
! Отговори
Б преди 6 месеца
Този за *** ли ни взема? Какъв агресор му се видя Русия? Фашистите с помощта на ЦРУ взеха властта в Украйна и решиха да наложат фашизма в източните райони. Резултатът е Крим се върна към Русия, а не Русия го е взела с военна сила-не лъжете хората! Мои приятели в Крим потвърдиха това! Донбас не допуснаха фашистите при тях, така че Туск да не бърка понятията! Тълпата може и да му повярва, истинските българи не сме тълпа!
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Доналд Туск отправи критики към политиците, противопоставящи се на европейските ценности или подкрепящи Русия и нейното ръководство."

Че какво лошо има да си против "европейските ценности"? Първо това не са общоприети ценности от жителите на цяла Европа, а са щафета, предаваща се от пионка на пионка в брюкселската мафия и второ- човек се ражда свободен и не може да бъде обременен от евродирективи как да диша, как да мисли и как да действа.
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Туск, що така ве? Нали знаеш че си никой?
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС е тоталитарно-бюрократична диктатура.