Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети

Радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот
20 ное 2018 11:45,
386
Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети
Снимка: Reuters

В най-скоро време новите руски военноморски кораби ще получат свръхзвукови далекобойни ракети, с които ще могат да свалят крилати и балистични ракети на стотици километри разстояние. Ще се сдобият и с възможността да прехващат противникови палубни изтребители, още докато излитат - "още над самолетоносача", пише "Известия".

Още по темата

Източници от министерството на отбраната в Москва информират, че изпитания на новите управляеми боеприпаси за "уникалните" руски зенитни комплекси "Полимент-Редут" са насрочени за идната година. Експерти твърдят, че тези ракети радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот, по-специално в отбраната на стратегически обекти.

Точните тактико-технически данни на новите оръжия още не са огласени, но вестникът предполага, че ракетите ще могат да поразяват аеродинамични цели на разстояние до 400 км и на височина до 35 км. Така новите руски фрегати и корвети ще получат според него "дълга ръка", с която ще могат да изграждат безопасна зона с радиус няколкостотин километра около морски и сухопътни обекти. Зона, непреодолима и за крилати, и за балистични ракети, дори за дронове, изтъква изданието.

Руските въоръжени сили отделят максимално внимание на противовъздушната отбрана, отбелязва "Известия". В момента армията на Русия разполага в Крим автоматизирана система за управление, която ще свърже всички средства за ПВО и авиацията на полуострова. Под общо управление ще минат изтребителите, бомбардировачите, щурмовите самолети, бойните хеликоптери, дроновете, комплексите за ПВО и радарите, пише руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израел си бомбардира обекти в Сирия.Нищо не ги плаши.С400 изобщо не са им проблем.Не са С-400 а С-300 и вече нищо не бомардира.
96
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двигателя с въглища или с боряшник работи
95
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израел си бомбардира обекти в Сирия.Нищо не ги плаши.С400 изобщо не са им проблем.
94
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говедарите се наакаха
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честити им нови ракети. Ако запалят и излетят без да потопят коритото ще е цяло чудо : )))После пак ще реват на американците да им изкарват потъналата подводница : )
92
2
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
До До мнение 40Ами боен самолет не лети да се разхожда пилота на пикник, а да поразява цели.... да си чул нещо за нанесени удари в Сирия от израелската авиация??? Каскет...
91
4
 
7
 
! Отговори
до110 преди 5 години
ах този мост....дразни...ама много
90
3
 
8
 
! Отговори
до110 преди 5 години
чудя се защо ти цъкат минуси за кримския мост, ми там си е моста и с минуси и без тях. Факт! както казва любимия ви Антон Тодоров...
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На света му трябва един "бял лебед" като този дето изневиделица се яви над Великобритания и всичко онемя та кои какво има друго е без значениеСигурно в Кремъл е била паника. Децата им са в английски колежи на всичките, яко звънене е паднало.
88
1
 
2
 
! Отговори
:):) преди 5 години
до Зозкоблестящ отговор, тип захарен памук, лaпаш нещо гълташ нищо...хайде помисли ако има с какво и тогава отговаряй
87
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ЗозоКогато Бангладеш (или източен Пакистан) изстреля космически кораб или просто построи кораб с прилично водоизместване ела ми се обади да поспорим дали Русия е Бангладеш с Ядрени бомбиИзобщо знаеш ли къде се намира Бангладеш на картата а?
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да макарона за ф16 ще е доста крив, 8 *** година сме на 0.
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тя цялата русия ще стане скоро анимация ... пияния мужик като изтрезнее от глад, арабските революции ще изглеждат като детска приказка
84
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ЗозоДа МиГ-35 са 4 прототипа като един е за статични натоварвания но реално повече не им трябва по-голямата част от системите са пробвани на корабния МиГ-29КСу-57 са 9 прототипа с Ал-41Ф двигатели като 4 са с пълна електроника(един се запали но го ремонтираха)един прототип с новите двигатели Изделие 30 и пълна електроникаи 12 предсерийни(за 2018година) които са в пълна комплектация и се предават на авиобаза Торжок - Руския Топ Гън където ще обучават първата партида инструктори на Су-57
83
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До :):)Щото рашата е Бангладеш с ядрени бомби, за тва!
82
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе то и моста на Крим беше уж анимация пък то взе че друго излезе, е гугъл специално не актуализира района на моста но това е политика а не реалност...
81
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети ... ""...................а на магарето му е най-дълъг ... нищо, че е краставо и гладно, важното е че му е най-голям.така и братския СССР (някои го наричат Русия)
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имаше шанс да я видим през крив макарон, нямаше да ни я предлагат, след като наклонихме към Грипен.А ние наклонихме към Грипен именно защото ни предлагаха стари Ф16-ки.Тези, обаче, са и на оферта. Просто нашите им е терсене, щото явно Доналд не е склонен да дава рушвети.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американският ВПК е доста голям и иска да яде. Защо да унищожават Русия, като могат просто да я оставят на санкции - хем оръжията си вървят, хем няма реална патаклама, че да пречи на бизнеса.Ако Русия все пак се гътне - няма лошо, ще изскочи друг враг и бюджетът ще се вдигне с още стотина милиарда.
78
5
 
2
 
! Отговори
до102 преди 5 години
само дето тази версия на Ф16 ще я гледаме през крив макарон