Чехите категорични: Русия е все по-агресивна

Томаш Петържичек: Москва е опасност и за ЕС!
25 ное 2018 08:38, Нели Христова
271
Чехите категорични: Русия е все по-агресивна
Снимкa: Reuters, архив

Властта в още една държава определи Русия като заплаха. Новият чешки външен министър Томаш Петържичек бе категоричен, че Москва представлява опасност не само за страната му, но и за целия Европейски съюз, предаде ТАСС, цитирайки чешкия новинарски сайт irozhlas.

"Според мен Русия представлява опасност", казва Петържичек в публикуваното вчера изявление, посочвайки като пример за заплахи "разпространението на дезинформация и прилагането на различни хибридни заплахи".

Още по темата


"Ситуацията няма да се реши с някакво по-нататъшно изгонване на руски дипломати. Трябва да укрепваме стратегическата комуникация и способността си да се борим с дезинформация, при това в рамките на целия Европейски съюз", подчерта чешкият първи дипломат.

Той се позова на данни на чешкото контраразузнаване за засилване на руската активност на чешка територия. Ръководителят на контраразузнаването Михал Коуделка неотдавна заяви, че "целта на руските специални служби е унищожаването на НАТО и на ЕС", припомня ТАСС.

Русия "се държи все по-агресивно, трябва да приемаме сериозно получената от контраразузнаването информация", категоричен бе чешкият външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от Северозапада - то и ние нямаме обща граница с Русия , но все едно че са ни окупирали
139
14
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Нещо не мога да си спомня, имаха ли Чехия и Русия обща граница, или не? И защо ги тресе параноята яко чехите? Какво, Русия се кани да ги окупира ли? Ами, техния да отива да им бие шамарчета и да ги респектира, както правеше до скоро един бивш президент, какво му е сложното? Да и м откажат няколко проекта, да си затворят АЕЦ -а, и да минат на американски втечнен газ, какво се чудят още?
138
9
 
8
 
! Отговори
космоса преди 5 години
До Разбрахте лиумиране има - отърване от русия няма!!
137
10
 
16
 
! Отговори
Ехо преди 5 години
Още един чешки папагал изпаднал в параноя.
136
4
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До анонимен 189,Не знам колко цените на недвижимите имоти във Варна надвишават тези в София, ама една панелка в София от 55-60квадрата, даже и в по-непрестижните квартали е 60 000, ама не лева, ами евро!
135
6
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
обстоятелства имаха положително влияние върху държавата, понеже спомагаха за балансирана населеност на същата! Днес за да получава един българин споменатата заплата от 1500лв, то трябва да работи и живее в София! Само че погледнете цените на недвижимите имоти в София и кажете какъв процент от тези 1500лв. трябва да даваш за покриване на ипотечен заем на банката, като се има в предвид, че цената на сносно жилище в София днес стартира от 200хил.лв.
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чехите считали Русия за заплаха! Ако мнението на техния външен министър съвпада по случая с народното така, както това става в България...
133
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При социализма нямаше тоалетна хартия и банани а при демокрацията и евроатлантизма имаме тоалетна хартия и банани.
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на българина е, че гледа само в настоящето и в лошите перстпективи за бъдещето. Българите трябва да престанат да гледат напред в бъдещето и в настящето а трябва да се обърнат да гледат назад в миналото колко лошо беше при социализма, за да не повтарят никога грешките от социализма. "Народ който не помни грешките от миналото е осъден да ги повтаря" - Джордж Вашингтон.
131
5
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
То да сравняваме две съвсем различни системи е меко казано неуместно! Навремето ти даваха работа, пари, че и жилище за да отидеш да живееш на екологично чисти метса с прекрасна природа като Странджа-Сакар и Родопите! Нямаше толкова наплив на хора в големите градове, понеже там заплатите не бяха много по-различни от тези в малките такива! Същевременно обаче и цените на недвижимите имоти в големите градове също не бяха много по-различни от тези в малките такива! Обективно погледнато тези...
130
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А88 имаше в Чехия и Германия. Тука беше 86. Супер беше А93. А91 се появи по-късно, преди 93Н.
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Слава РасияАм че то няма и една стотинка бе. Като лъжете лъжете по убедително.
128
5
 
7
 
! Отговори
За 173 преди 5 години
И лосион за миене на баня, който се купува от улични автоматиИ се пие вместо да се мие Русия е велика ....*** :))
127
2
 
4
 
! Отговори
За 169 преди 5 години
Наври рассията Отзаде, руский...Тук не си у вас...
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата кола която купих през живота си със заеми от 5 роднини беше през 1981 г и я заредих още първия път с бензин А93 на цена 0.80 лева, тука един колега е цитирал 0.70 лв това беше цената на нискокачествения руски бензин А76 който ставаше само за руските ЗИЛ и американските Мoлотовки произведени в СССР сега известни като ГАЗ.
125
1
 
3
 
! Отговори
Преди седмица преди 5 години
*** им сложи АКЦИЗ на месото. Не знам дали осъзнавате какво ще рече това. Рассия е тръгнала по пътя на СССР....аминНе че ще ни липсва де.
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1984 заплати 250 вземаха директорите, партийните секретари и шофьорите на Кинтекс. Инженер беше 120-140. Аз бях със 180, защото работех в елитен институт за военните. Бензинът ми беше без пари. После, обаче почнаха да го боядисват. Ходех на къмпинг, който също никога не плащах.
123
5
 
1
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
Докато ЕС се ежи на Русия и САЩ нищо няма да се постигне.... ЕС сам се пре,цака, като пусна тия от близкия изток...
122
3
 
6
 
! Отговори
Различни светове ... преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
121
1
 
3
 
! Отговори
За 151 преди 5 години
И как ще превземе България?През 1944 когато ни окупира червивата армия дойдоха на американски камиони и джипове Сега кой ще им ги даде?Терорашка е заплаха само за малките си съседи с които има сухоземна граница. Ние слава Богу сме далеч от ***!