Меркел иска: Свобода на корабоплаването в Азовско море!

Берлин и Париж се опитват да посредничат между Москва и Киев
107
Меркел иска: Свобода на корабоплаването в Азовско море!
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел изрази пред руския президент Владимир Путин безпокойство по повод инцидента в Керченския проток в края на миналата седмица, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на нейния говорител Щефен Зайберт.

Още по темата
На среща с Путин в кулоарите на форума на Г-20 в Буенос Айрес Меркел призовала за "свобода на корабоплаването" в Азовско море.

В неделя Русия задържа три украински кораба и техните екипажи край Крим, докато се опитваха да влязат в Азовско море през Керченския проток.

Германският канцлер и руският президент се съгласили, че е необходимо Русия, Украйна, Германия и Франция да проведат нови разговори на "равнище съветници".

Берлин и Париж се опитват да посредничат между Москва и Киев, допълва БТА.

Меркел и Путин обсъдили също ситуацията в Сирия. Те се обединили около мнението, че са необходими повече усилия с цел прилагане на договореностите, постигнати от Германия, Русия, Турция и Франция в Истанбул през октомври.

Говорителят на Меркел публикува снимка, на която тя и Путин си стискат ръцете пред началото на срещата, съобщи ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
23
 
8
 
! Отговори
Дъртата тьотка е преди 5 години
Изкукала! С парите от северен паток 2 *** ще финансира нова война в Европа.
61
4
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Меркел...Минало свършено!
60
25
 
4
 
! Отговори
Кремълският педераст преди 5 години
Разбира само езика на санкциите Забранете на корабите му да влизат във вашите пристанища
59
5
 
12
 
! Отговори
Туркие преди 5 години
Европейски диваци шериата ви зове скоро всички неверници от континента ште паднете под полумесеца а вие се карайте помежду си, ахахах диваци грух грух 2023 идва *** идвааат
58
2
 
24
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Булдога да си се радва на мигрантите и да не гледа в паницата на Русия,щото да не ядат пак пердах!
57
10
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
за терора на БКП съм съгласен, но на СССР е спорно, твърде бързо се оттеглат от страната ни, после БКП действа от тяхно име да тежест!
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нека си иска до припадък, на руснаците не им дреме какво иска тая лелка.
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВободно, да влизат всякакви болни от спин, чу-*** и антракс и лаймска болест едра шарка и свински грип, айде бе, туй да не е разбрицаната *** ЕС.
54
2
 
35
 
! Отговори
Я каква бърборана! преди 5 години
Германците ли претендират да плуват в Азовско море ***, лельо? Някой пречи ли точно на немски плавателни съдове да минават през това море? Ако никой не ви пречи и не ви гони от Азовско море, тогава защо вдигаш гюрултия?!
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Ще те допълня, ако разрешиш. Активната членка на FDJ, за по-младите - ГДР-ейския комсомол, е била по тези места на специализация в КГБ. Виждал съм снимка, как тича голичка по плажа край Днепропетровск със съветски дружки. Разбира се, голотиите бяха размазани, но е невъзможно да сбъркаш сексапилните й дълги бедра!
52
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел да тръгва и да почва да плава, нали Русия е под санкции никой не може да плава там, Русия спазва наложените санкции тия моряци са пренасяли незаконно оръжия през санкционираните води.
51
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корабоплаването не е спирано, но навлизане с военни кораби е съвсем друг филм!
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете да заграбвате чужди територии и да създавате конфликти,писна ни от интригите ви!Колониализма отдавна умря,защо си играете на колонии?Азовско море е било на Русия,на СССР.А Украинците да престанат с провокациите си!Ако някой дойде във вашата държава и каже,че Шварцвалд или Париж са руски и трябва да се махнете от там,как ще реагирате?
49
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази *** продължава да закопава Гермаяния!
48
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България във ВСВ няма жертви. Жертвите са след подписване на края на войната. При тихия терор на СССР и БКП./ 1944- 1958Г./
47
2
 
24
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Меркел видно като политик не я бива. Само глупости приказва. Мисля, че е крайно време да остане в къщи и да си яде пенсията.
46
4
 
27
 
! Отговори
матрос преди 5 години
Азовско море е Руско. Въпросът е приключен.
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - големия проблем на Българите е, че са безкритични към идеите, които им се представят. А причината за това е, че не мислим. Ако мислехме щеше да осъзнаем, че вместо да купим на Паси мерцедес и да му заменим трабантчето, трябваше да го запали жив. Защо толкова брутално? Ами не ли брутално да няма лекарства за майките и бащите ни? Да няма пари за лечение на децата ни? А Паси е символ на цяла класа деца и внуци на активни борци. Срещу тях трябва да се бием! Тях да погребваме! И фемнистките!
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
37, Меркел със сигурност знае къде е Крим"Загубите на 17-та армия възлизат на близо 100 000 войници (от тях 62 000 пленници), отнети са цялостното тежко въоръжение и съоръжения. Според данни, предоставени от германците, между 3-ти и 13 май в Черно море се удавят 42 000 души, след като корабите им са потопени от Червената армия, военноморските сили и съветските самолети. Загубите за съветската армия възлизат на 85 000 души (от тях 18 000 мъртви), 500 оръдия, 170 танка и 180 самолета. "Уикипедия
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За годините, през които Крим се върна в състава на Русия, прогреса им е към 4 - 5 ПЪТИ по - голям от този на България за последните 30 евроатлантически години. Причината е, че не само има инвестиции, но и всички криминални елементи бяха отстранени от бизнеса и политиката, а у нас там останаха само криминалния контингент. Ако напварим честно сравнение, политиците в Крим са родолюбци, а нашите ни продават за правото да изнасят лекции на запад като народа ги изгони от властта...