Меркел иска: Свобода на корабоплаването в Азовско море!

Берлин и Париж се опитват да посредничат между Москва и Киев
107
Меркел иска: Свобода на корабоплаването в Азовско море!
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел изрази пред руския президент Владимир Путин безпокойство по повод инцидента в Керченския проток в края на миналата седмица, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на нейния говорител Щефен Зайберт.

Още по темата
На среща с Путин в кулоарите на форума на Г-20 в Буенос Айрес Меркел призовала за "свобода на корабоплаването" в Азовско море.

В неделя Русия задържа три украински кораба и техните екипажи край Крим, докато се опитваха да влязат в Азовско море през Керченския проток.

Германският канцлер и руският президент се съгласили, че е необходимо Русия, Украйна, Германия и Франция да проведат нови разговори на "равнище съветници".

Берлин и Париж се опитват да посредничат между Москва и Киев, допълва БТА.

Меркел и Путин обсъдили също ситуацията в Сирия. Те се обединили около мнението, че са необходими повече усилия с цел прилагане на договореностите, постигнати от Германия, Русия, Турция и Франция в Истанбул през октомври.

Говорителят на Меркел публикува снимка, на която тя и Путин си стискат ръцете пред началото на срещата, съобщи ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия не може нищо да изисква защото над Райхстага се вя руско знаме. Колко ядрени оръжия има Германия да изисква каквото и да било? Немска арогантност без покритие.Крим е руски, Азовско море е руско, Кьонигсберг, Гданск, Силезия и Померания ка полски, судетите са чешки, , Елзас и Лоран са френски. Австрия е независима.Въпроса е приключен.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То тръгне ли свободно движение в тая част. От населението на острова няма да останат работоспособни хора. На острова ще останат само пенсионери и военни.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да има свобода на корабоплаването в Азовско море. Украйна заплашва вече няколко години Крим. А от самото начало заплашва с терористични актове Кримския Мост. Би било самоубийствено да има свобода за корабите им там. Това е като да дадеш пълна свобода на придвижване в Германия на всеки, запасал самоубийствен пояс с взривни материали. Защо никой не предприе мерки срещу украйна когато изгоруиха хората в Одеса? Това е Меркел и ЕС!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво да се срещат? Тия приказки не са спрели и са едни и същи от тогава.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РасияГaдeн провокатор си, нали? Виждам, че някои ти се вързват.
17
3
 
17
 
! Отговори
Расия преди 5 години
Тая бабка не е фактор вече, жалко че не можахме да завземем цяла европа след 2-рата Световна Война! Сега всеки щеше да си знае мястото в Руската Федерация и никой нямаше да циври тук и там и да се прави на интересен пред майка Расия!
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркелица нека пита кyчеtо си Пороженко,как така изведнъж военните решиха ,да не спазват режима на преминаване през Керченския пролив!Информират руснаците най-малко 48часа преди преминаването си ,и по установения маршрут!За Босфора и Дарданелитее нужно ,да се информира Турция и не може да се отклоняват от международното трасе!
15
2
 
29
 
! Отговори
референдум преди 5 години
Скоро в Украйна ще има референдум за присъединяване към Крим!
14
2
 
26
 
! Отговори
Гадняр преди 5 години
Това си е семеен спор между Русия и Украйна. Предлагам да не се месим.
13
4
 
16
 
! Отговори
Расия преди 5 години
Не знам защо Путина не влиза да ги мачка тез украйнци, те са руснаси, тази земя е наша руска, време е да се върне цялата заедно с Беларус и Прибалтика, ако Полша много циври и лае да се анексира и тя към Руската Федерация! Трябва да си знаят фашистите какво ги чака!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах чии говорител публикува снимка, на която ясно се вижда как бай Дончо преминава пред Владимир Путин и го поглежда в очакване на поздрав, а Государят гледа през него като че ли е празно място, игнорира го и не му подава ръка. Снимката стана много популярна в нета.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркелица е останала с грешни впечатления не може гол *** да нарежда на баба меца.
10
4
 
3
 
! Отговори
Живеещ там преди 5 години
Ха.....Какви глупости си написал за Гибралтар....
9
6
 
4
 
! Отговори
Azi преди 5 години
Все едно резака да реши да затвори Босфора.
8
1
 
19
 
! Отговори
РККА преди 5 години
И на дъртия вещер му предстоят избори скоро като на дядя Петя Порошенко,явно е голям хит сред потъващите политици чакам да видя скоро и наш Боко с ултиматум към Путин..
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако исканията не бъдат изпълнени до 3 дни Меркел ще анексира Русия.
6
3
 
31
 
! Отговори
х преди 5 години
Цялата работа е в моста който Русия построй над Керченския проток !Укро-Фашиските терористи са се опитали да блуснат корабчетата си в моста !а това гадно еврейско бабе да си носи бурката !
5
2
 
36
 
! Отговори
h преди 5 години
Керченския проток принадлежи на Русия така както Гибралрат принадлежи на АнглияКакто Англия може да решава кого да пусне през Гибралтар така и Русия има право да решава кой може да преминава през Керченския Проток аман от ешенгенско лицемерие и двойни стандарти !!!
4
2
 
26
 
! Отговори
ясно преди 5 години
Снимката казва всичко,ето такъв ми го наби Путин,каза Меркел след срещата...
3
4
 
36
 
! Отговори
двойни стандарти преди 5 години
А защо Франция и Германия и ЕС си затварят очите за гражданската война в Донбас където загиват мирни граждани и фашистките отряди който маршируват по улиците на Украйна?!