Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!

Борисов полага усилия да не се стигне до ескалация на напрежението
7 дек 2018 14:00,
294
Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!
Снимка: БТА

Към момента не е отправяно искане към България военни кораби да бъдат изпратени в Черно море. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в коментар на информацията на Си Ен Ен, че Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море.

Медията се позовава на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

Още по темата

"Изключително съм тревожен, тъй като това не е напрежение. Завземат се кораби и се арестуват моряци. Това не е случаен инцидент. Когато се разрешава влизането на военна техника на територията на страната, това става с решение на Министерския съвет. Такова няма. И аз прочетох тази публикация", обясни Борисов.

Той добави, че полага всички усилия и се надява държавата и институциите да бъдат консолидирани и да не се стигне до ескалация на напрежение в Черно море.

"Винаги съм смятал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи... Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски флот от другата страна, ще доведе до голяма криза. Най-добрите туристически курорти в Черно море са в България. Това пряко ще ни засегне", каза Борисов.

"Полагам всички усилия, не искам публично да казвам какво съм сторил по темата с колегите в чужбина, Украйна. Надявам се да се вложи здрав разум и една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми да не водят до ескалация в Черно море. Знам и че Черно море е много прекрасна територия за водене на военни действия, тука сигурно е 1 % от БВП на Европа - сиреч нищо. Ако мислят, че не разгадаваме тези планове, грешат", отсече премиерът.

Той добави и че ако се стигне до искане за разполагане на военни кораби в Черно море, се надява отказът на България за това да окаже влияние.

"Провел съм много разговори по тази тема", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Както винаги Баце разглежда всяко събитие(международно или местно) през призмата на собственото си оцеляване във властта.Но пък е нормално за него-падне ли трайно от власт-животът му губи стойност.Заради стари дружки от мутренските години.
151
0
 
9
 
! Отговори
МАЙСТОРИ НА ПЛЮНКИТЕ преди 5 години
сте всичките ами ...тоя човек оправи Б-я и света -даже в Мароко беше ,ако трябва и сам Русия ще изгони от Крим още се чуди--оставете го да си помисли и---гледайте...
150
5
 
4
 
! Отговори
ай сифон преди 5 години
както се очертава след края на ерата Меркел нито Турски нито Северен поток няма да има така че гръцката палачинка Ципрас малко е позакъснял
149
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко бе!Янките са наясно.че ще докладваме на ватенкитетутакси движението на корабите и всичко за тях.Тук е фул от рубладжии.Няма да пратят нито 1 кораб.
148
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да питам войнолюбците, абе вие сигурни ли сте, че желаете война или си чешете смрадливите езици. И вобще давате ли си сметка, какво означава да има натовски флот в Черно море?
147
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
А междувременно Алексис Ципрас е в Москва за да уговори Путин Турски поток да мине през Гърция, а не през България. И сигурно е обещал, че Гърция в замяна няма да приеме американски ракети със среден обсег, насочени срещу Русия. А ние?
146
2
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Еманация на българската тъпота и андрешковщина ...върти дупето на там от дето се зададе големия...... важното е да е в секса няма значение от коя страна....
145
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този го хванала параноята. Те да не са луди да се бият заради украйна-майна и крим-мрим. Нищо няма да стане. Украйна ще ддуха супата и ще яде бой едновременно от Европа, САЩ и Русия. На България колко територии и взеха и никой не ги върна.
144
20
 
4
 
! Отговори
искаме НАТО преди 5 години
Бойко не ставай смешен точно тогава ще се оправим като изгоним руския ботуш от региона
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само "НАЧАЛНИКА" е по голям от БОЙКО!
142
1
 
1
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Не съм Тръмп, а съм дядо Коледа във черно море хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо
141
1
 
3
 
! Отговори
Тръмп !!!!!! преди 5 години
Ами сега ко праим бойко не ни пуска във черно море хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо хо
140
4
 
5
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 5 години
Бойко много те мразим ама повече мразим мене си и джуджето
139
4
 
3
 
! Отговори
дедо Спас преди 5 години
и аз искам у чърно море да дойде най-големио американски самолето носач и сметам да се цаним за бръснар на него и заедно с колегите АНТИ путинисто и *** за путин да ги тепаме ***
138
7
 
8
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 5 години
Бойко много като тебе вече плакаха от дружбата си със джуджето диктатор
137
1
 
4
 
! Отговори
питам Анти путиниста преди 5 години
Бойко не беше ли върл антикомунист и АНТИ путинист, заедно с харема си? Защо изведнъжго намразихте това слънце над пустинята?
136
2
 
3
 
! Отговори
АНТИ путинист преди 5 години
И АЗ ЩЕ ОЦЕЛЕЯ ЗАЩОТО И АЗ СЪМ ХЛБЕБАРКА Тик так тик так тик так тик так тик так бум
135
4
 
4
 
! Отговори
КУР за путин !!!! преди 5 години
ДА АМА НИЕ АНТИПУТИНИСТИТЕ И *** ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ СЛЕД ЯДРЕНАТА ВОЙНА! Тик так тик так тик так тик так тик так бум
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 20 години кризата беше от запад, сега искат от изток.... Незнам американците какво ще се опитат да покажат на Русия с някакви военни кораби, колко ли лесна цел са?! Най вероятно провокация и предлог за още руски санкции и още и още милитеризация на черно море...
133
3
 
10
 
! Отговори
АНТИ путинист преди 5 години
Дали ако му звъне Тръмп бойко няма да е *** от страх