Русия прати боен кораб към Азовско море

Великобритания – също, за да покаже, че Украйна не е сама
21 дек 2018 18:11,
90
Русия прати боен кораб към Азовско море
Снимка: Reuters, архив

Руска ракетна фрегата плава от Крим към Азовско море, предаде Ройтерс, цитирайки очевидец.

Фрегатата е видяна на 1,5 морска миля от бреговете на Крим в района на град Феодосия. На борда й е имало хеликоптер.

Положението в този район е напрегнато, след като на 25 ноември Русия задържа три украински военни кораба и екипажите им в Керченския проток. 

Още по темата

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън посети днес Украйна и каза на украинския си колега, че Черно море не принадлежи на Русия, предаде Ройтерс.

Уилямсън също така заяви, че Великобритания е изпратила военен кораб в Черно море, за да покаже, че Украйна не е сама.

Обстановката в региона остава напрегната, след като миналия месец Русия задържа три украински военни кораба и техните екипажи в Керченския проток, свързващ Черно с Азовско море, и ги обвини, че незаконно са влезли в нейни териториални води. Украйна отхвърли обвиненията. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С развитието на технологиите, откриването на подводниците не е никакъв проблем за който и да е. Особено за САЩ и Русия. И това е така поне от 15 години. Британските подводници са добре следени от руснаците, а унищожението им с ракети би било изключително бързо и неизбежно. А Китай тази седмица е тествал С 400 с ракета, движеща се със скорост 4,5 километра в секунда и теста е бил успешен на разстояние над 250 километра. Ракети за С400 се използват и в С300... Ще е интересен мач. С тъжен край.
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете картата. По - голямата част от Европа е руска територия. Неруската част от Европа + Англия могат да бъдат унищожени на 80% от ЕДНА руска подводница или 10 ТУ 160 в рамките на 30 минути. Англия е на 2 ракети живот, Германия няма ударни сили, Франция е на ракета и половина. Италия и без това е зле... Обединена Европа не е никаква заплаха за Русия от военна гледна точка. Още повече, Русия има нужда от пазарите и. И Европа го знае това.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В интерес на истината, поне 80% от русанците се надяват Украйна да им обяви война и да предприемат военни действия. Украинците тролят руснаците поне 25 години и те са повече от готови за това. Те просто се надяват на това за да им дадат болка. Красива и сериозна болка. И да си вземат териториите. Поляците ще откачат от яд, че руснаците са ги изпреварили... Пак... ;)-
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и 200 натовски кораба да пратят в Черно море, при евентуална критична ситуация очакваната продължителност на живота им е не повече от 15 минути. В рамките на 15 минути кримските батареи ще изпразнят по един комплект боеприпаси и бомбардировачите от краснодарския и кримския регион по един кит ракети. Руските кораби дори няма да се наложи да излизат от базите си. Цялата работа с троленето от страна на НАТО е смешна и те го знаят. Разчитат на това, че руснаците не са агресивни.
47
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Православието празнува на 6-ти януари. И гърци и сърби и руснаци. И ние до преди 20-30 години така празнувахме. Откъде решиха да празнуваме с католиците - не знам. Тъпотия.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ГойкоПрав си. Смешно е. Но за тях, явно, е напълно достатъчно. С висока степен на вероятност и т.н.
45
3
 
13
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Аааха ха ха хааахх, со ро сня та е в траур
44
1
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Руска ракетна фрегата плава от Крим към Азовско море, предаде Ройтерс, цитирайки очевидец."
43
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обръщам се към червените ***-фанатици.Преди втората световна война икономическото развитие и стандарта на живот в България и Гърция е съпоставим.През 1989г. гледахме на гърците като на богаташи.Доходите им бяха десетина пъти над нашите.Същата работа с източна и западна германия.Причината да сме най-бедни и най-зле в Европа е,че всичко тук изградено на принципа на руския олигархично-мафиотски модел.Колкото по-далече от това влияние,толкова по-добре
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя Украйна ако беще добре нямаше да търси Запада за помощ. Сета е късно за рев..
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До45. И българи празнуват като католиците. Научи историята. .
40
7
 
6
 
! Отговори
ЦИРК преди 5 години
Междувременно, както обяви Путин на годишната си пресконференция, с режисирани въпроси-отговори, взаимната търговия с Украина е пораснала, по-голяма е от миналата година и всяка година расте по отношение на предишната. Търгуват с всичко даже и с оръжия. На Порошенко заводите в Русия също процъфтяват...Само дето *** хора и от двете страни, нищо че, "ихтамнет". За кого ли разчистват територии? За когото и да е - господарят им очевидно е един - и на двамата "лидери"!
39
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да пратят и няколко подводници с ракети ,които могат да достигнат всеки руски град !"Малко сложно, щото градовете в Рассия са повече отколкото ракети имат великите британци... Това е малко като СК дето се звери на САЩ, та и британците нещо се зверят на Рассия, ама... смех да има!Само да питам, при една война, африканците и индийците(половината население на великата британия) ще се бият или просто ще имигрират още един път?
38
10
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
До Анонимен 25 .... Православието празнува на 6 януари бе ***... сега празнуват католиците и сектантите...
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме Кузя, искаме Кузя, Кузя - оле.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фрегатата е видяна на 1,5 морска миля от бреговете на Крим в района на град Феодосия. На борда й е имало хеликоптер."Ами фрегатата е била на котва бе...(най вероятно)Как ще я видите след като Феодосия е най-вътрешният гаван по пътя Севастопол - Керч поне 15 мили на *** Феодосия и наоколо даже няма и големи пристанищя по-големи от Балчик , да не говорим за бази.
35
3
 
37
 
! Отговори
V преди 5 години
Русия трябва да изпрати кораб по време на преговорите за северна Ирландия за да покаже че Ирландия не е сама ;)
34
0
 
6
 
! Отговори
Влад преди 5 години
Най-после и второто вино стана . Колебах се да правя ракия, ама виното си е вино. До края на годината трябва да стигне.
33
2
 
28
 
! Отговори
х преди 5 години
До Анонимен 37Пич, на западното и особено на Британското приятелство винаги може да се разчита ... питай Полша ако не вярваш, как хубаво я защитиха и през 1-вата и праз 2-рата световна война ... да-а ....Стандарта на живот в Украйна сега е под нивото на повечето Африкански държави - ето така помага запада !
32
5
 
31
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
"Фрегата била видяна на 1,5 миля от бреговете на Крим". Тези от Ройтерс още не могат да проумеят, че Крим е руски. Все едно да напишат, че "Български военен Кораб е видян на 1,5 миля от Варненското крайбрежие".