Руснаците търсят спасение от студа... в България

Страната ни e лидер по закупени недвижими имоти от руснаци
28 дек 2018 11:15, Елка Василева
167
Руснаците търсят спасение от студа... в България
Снимка: архив, Булфото

Най-популярната страна сред руснаците за закупуване на недвижими имоти е България. Следват я Испания, Турция, Кипър и Черна гора.

Мнозинството от реалните и потенциалните купувачи на недвижими имоти извън Русия живеят в Москва, Санкт Петербург, Сочи, Владивосток и Перм. Този извод правят от Финансовия университет към Правителството на Русия. Социологическото проучване е проведено в 78 града на Русия с население над 250 000 души.

Главният редактор на Prian.ru Филип Березин каза пред Газетой.Ru, че България беше особено популярна до 2014 година, но в момента испанският пазар догонва българския. Става дума за това, че в България се отбелязва ежегоден ръст на цените – над 5%. Тази ситуация продължава вече четири години, като най-голямо е поскъпването в София и другите големи градове. Цените на жилищата по морето остават стабилни. И до момента има предлагане на жилища за 15-20 хиляди евро. За тези пари може да се купят апартамент или студио, но не на първата линия. Подобни евтини предложения в другите страни с излаз на море просто няма.

Преди 10 години делът на купувачите от Русия и Украйна в сегмента български курортни недвижими имоти съставляваше 70%, казва Березин. Сега по думите му става дума за максимум 20%.

Ръстът на интереса на руснаците към недвижими имоти в страната е неравномерен по страни на потенциални сделки. Така търсенето на недвижими имоти в Турция през последните две години е нараснал практически четири пъти, в България – 2,5 пъти, в Германия, Чехия, Кипър и Черна гора – около два пъти.

От друга страна ръстът на търсенето на недвижими имоти в Испания се оказва много по-нисък от средния (20%), а търсенето на недвижими имоти във Франция, Гърция, Великобритания и много други страни в Северна и Западна Европа остава на нивото отпреди две години или дори е намаляло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
4
 
! Отговори
АРМАГЕДОН преди 5 години
До Анонимен"...Путин каза, че всички които не си продадат недвижимостите извън РФ, ще им бъдат отнети в полза на Сечин и Шойгу..." Дрън-дрън... СПАМ!
47
0
 
4
 
! Отговори
АРМАГЕДОН преди 5 години
До АнонименНаучи се да пишеш, брат! Крим, не Крем.
46
5
 
4
 
! Отговори
Мехмедчо Стратега преди 5 години
Рускинчетата да идват в Анадoла като не ги искате! Всичките са добре дошли! Вие нали сте демократи, при вас може да дойде някоя друга баба-англичатка или германка!
45
1
 
3
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
То хубаво...ама....Техни строители им продават скъпи апартаменти с голяма такса обслужване(150лв.на мес.) и направо си ги заробват ...Те нямат работа ,условия(комплексите са отдалечени и няма нищо в тях)и след 2м.вече съжаляват и осъзнават че е тяхно до край.
44
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин каза, че всички които не си продадат недвижимостите извън РФ, ще им бъдат отнети в полза на Сечин и Шойгу. Във форумите на руските бабульки в Бг. в момента цари истинска паника.
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не вървят в Крем наш! И там е топло! Може би искат да са далеч от вожда?!
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека писъците на комунисти,турци и *** продължат!
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Страната ни e лидер по закупени недвижими имоти от руснаци ... "".......................Там където руснаци купуват , белите хора избягват като чума. Скоро ще се повдигне въпроса чия е България ... всичко е така както трябва да бъде
40
10
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Те *** има от какво да се спасяват, но това не е студа а путинизЪма им ... !!!
39
1
 
12
 
! Отговори
морски преди 5 години
Руснаците бяха излъгани, за приходите от отдаване под наем на апартаментите.Високи такси обслужване/подръжка + ремонт на некачествените апартаменти = продажба на жилищата.Идват хитри руски евреи, които купуват, след безкрайни пазарлъци + задължително обзавеждането.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 К.алъ.фчо - просякне се притеснявайте моля....
37
1
 
1
 
! Отговори
хахахахааааа.... преди 5 години
До *** - просякне се притеснявайте моля....
36
8
 
13
 
! Отговори
мечтател преди 5 години
До (*_*) "мизерията в русия е по-голяма отколкото в България"ХАХАХАХХАХАХХАХАХХАХХАХАААААААААААААААААА........
35
13
 
16
 
! Отговори
Калъфчо преди 5 години
Скоро като дойдат и у нас зелени човечета да защитават рускоговорящите в Задунайската си губерния, искам да ги видя русофилите. Като ги знам колко са неуки и бездарни, друг избор освен да целуват саята на руския ботуш няма да имам. Е, тогава да ги питам колко е велика Русия и колко големи братя са ни!
34
3
 
1
 
! Отговори
хахахахааааа.... преди 5 години
мечти.....мечти.....мечти.......................................
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да купува българите са бедни и нямат пари, докато общините търсят пари от нивите за да ги продават за строежи. Застрояването ще се засили.
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ще да е от студа, май от режима на Владо Путткатта ама айде...
31
8
 
7
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Терсенето 40Явно уменията ти за търсене в интернет резонират с тези на хамстер с дислексия.Външният дълг на русия в края на 2018 е 467 мириарда долара - който е направо смешен сравнен с този на САЩ или Германия , но за размерите на руската икономика не е толкова малко.
30
12
 
13
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Не може да бъде!Православните крепители на морала и традиционните ценности да идват в 'eврoгeйска' България? Пподчинените на НАТО и САЩ ??От русия където стандартът на живот е в пъти по-добър? Да емигрират в икономически 'заробената' от ЕС България?Да не вземе да се окаже ,че мизерията в русия е по-голяма отколкото в България?
29
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи пък каква поддръжка искаш да ти плащат,като не присъстват в страната?Това само в България го има - да плащаш за тръби,без да имаш радиатор и без да ползваш парно например или за метачка,без да ползваш жилището с години и без да замърсяваш.