Русия въвежда ново поколение ракетен комплекс от 2019-а

Планиран е той да е със среден обсег С-350 "Витяз"
30 дек 2018 17:00,
188
Русия въвежда ново поколение ракетен комплекс от 2019-а
Снимка: Архив, Reuters

През 2019 г. Русия ще въведе на въоръжение ново поколение зенитен ракетен комплекс със среден обсег С-350 "Витяз", предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на отбраната, отбелязвайки, че това е дълго планирана стъпка за замяна на остарелите системи за противовъздушна отбрана С-300.

Министерството обяви също, че през 2018 г. военните са разположили комплекси "Панцир-С" и С-400 на полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., а също в района на Арктика, в руския анклав Калининград на Балтийско море и в Хабаровския край в най-източната част на страната.

В последните години Русия демонстрира военна мощ в чужбина, а намесата й в сирийския конфликт и в Украйна влоши отношенията й със Запада.

Във връзка със спор около друга ракетна система, с голям обсег, Вашингтон заплаши да се оттегли от ключовия договор от 1987 г. за ликвидиране на ракетите със среден обсег, твърдейки, че нова руска ракета - "Новатор 9М729" (с натовско обозначение SSC-8) - нарушава договора.

Това възлово споразумение за контрол върху въоръженията забранява на всяка от двете страни да разполага наземно базирани ракети с малък и среден обсег в Европа. Русия отрича да нарушава договора и обвинява САЩ, че използват измислен претекст самите те да излязат от него, за да разработват нови ракети.

В сряда руският президент Владимир Путин обяви, че през 2019 г. руските въоръжени сили ще разположат първия си полк, въоръжен с хиперзвукова ракетна система, което означава, че страната му вече има нов тип стратегическо оръжие.

През март Кремъл съобщи, че в рамките на следващите пет години Русия ще сведе бюджета си за отбрана до по-малко от 3 процента от брутния си вътрешен продукт, припомня Ройтерс.

Русия планира също така до края на 2020 г. да приключи създаването на единна система за отбрана, която да обхваща всичките Курилски острови, гарантирайки защитата на стратегически важното Охотско море. Това заяви днес агенция Киодо, като се позова на документ на руските въоръжени сили, с който разполага, предаде ТАСС.

"През 2020 г. на Курилските острови трябва да бъде създадена единна система за отбрана. Необходимо е да се премахне възможността противникови кораби да минават през протоците (към Охотско море, бел. на ТАСС) и да стоварват противникови десантни войски на островите", се казва в документа.

Според Киодо се предвижда по-специално да бъде увеличен броят на бреговите ракетни комплекси "Бал" и "Бастион", разположени на архипелага. Освен това материалите сочат, че Русия смята да развива инфраструктурата на летищата за патрулни самолети за борба с подводници и на пристанищата за големи кораби на остров Парамушир.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залагам си къщата, колата, кучето и котката, че догодина сорта брент ще падне на 20 и Русия ще се срине!
97
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после нещо "ново" в руския Гулаг !Да живее Мумията !
96
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 112нефта няма на къде да пада, под 50$.."няма къде" , ли? Главата си залагам, че нефта догодине ще падне под 50 долара, а долара ще тества 85 рубли. В същото време - еврото ще бъде най-силната валута в близките години.
95
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 109Не бе, не бе, тенденцията е надолу, към 35, после към 25, после на 20 и Русия ще рухне, дааааа! Като стане 20 и Русия ще рухне.
94
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военните технологии на Русия превъзхождат американските.
93
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна заприличва на Ким, който вадеше "големите" ракети, "плашеше с унищожение и ответни мерки", за да бъде в края на краищата погален по главицата "на червеното килимче" и по този начин "признат за равен"Но бай Дончо публично издърпа ушите на малкият Мук пред цял свят (" - хулиган си, момче'"), като неглежирано отмени чрез туитче среща, подготвяна в течение на 5 месеца, 5 часа преди срещата, докато си вземаше освежаващо душче на борда Еър Форс 1
92
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да де, но за да добиват нефт в труднодостъпните райони и да е рентабилно на руснаците им трябва цена на нефта от поне $100. Даже вече започнаха някои западни фирми да изоставят тамошните залежи. Руснаците нямат пък технологии за да добиват.
91
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не ги разбирам ***.Каква военна мощ имат.Могат да затрия градове, цели народи за миг.Какво повече искат?Защо бягат,като обезумели от Рашанията.Е при нас сумати се домъкнаха.Било топло.Ама норвежци,шведи/истински де/,финландци не идват да се заселват.
90
7
 
7
 
! Отговори
до 109 преди 5 години
нефта няма на къде да пада, под 50$ щатските шисти да на загуба че и даже спират работа, така че не ги мисли рашките. 2018 бюджета им беше смятан при цена на нефта 43-46$ а той скочи до 80$ така че споко ,направили са си сметка
89
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея няма какво да ядат, но все ракети са им в главите.
88
10
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Отново ли ще свалят пътнически самолети?
87
1
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 109Що така им вгорчаваш мриите...
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я кажете сега, като падне на колко сорта "брент", и Русия ще рухне?
85
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 89 преди 5 години
И харчи (Бразилия) 25% от бюджета си за наука и образование, срещу няколко в Русия.И къде го прочете това, умнико? Ако е така, къде са им научните постижения? "Чисто новата" столица им я планира Оскар Нимайер преди повече от 60 години. Хубава и богата страна е Бразилия и за отопление не се харчат, ядат на корем банани и ананаси, ***, папая и т.н. Всичко това не расте в Сибир. Не намираш ли, че много глупаво да сравняваш несравними неща. Все едно да кажа, че във Сан-Марино няма магистрали!
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОт 136 млн. население на Русия ,по-малко от 30 млн. живеят на изток от Урал.Там вече китайците са повече.
83
3
 
2
 
! Отговори
учительница преди 5 години
До Анонимен Аз съм учителка в Москва и заплатата ми е 30 000 рубли.Сигурно говорите за заплатите на професорите от ГМИ.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 98А защо, според теб, не се загрижат за просперитета на Африканския континент? Той е едно от местата с най-много природни богатства, а най-голямата мизерия е там. Ще ти подскажа. Защото той отдавна е под техен контрол. Толкова, колкото Африка ще просперира и Сибир, ако го докопат. След след като получиха безплатен и безконтролен достъп до нашите ресурси, не виждам и ние да сме просперирали много.
81
9
 
2
 
! Отговори
слава Украина преди 5 години
До БонобоУшанка,колко Б2 са свалили татарите до сега?Самолет за 2 мрд. долара парчето ,наистина е невидим и мнооооого опасен.Нали не мислиш ,че американците са най-големите абдали на света, че да дават такива пари за самолет ,който е лесна мишена.Ще кацне пред Кремъл и няма да го видят.А това вече се е случвало при великия СССР.Един германец си направи гаргара с цялото ПВО на СССР и паркира пред ..Ленин.
80
0
 
3
 
! Отговори
:):) преди 5 години
днеС Чибурашка се е кръстил Читател та Читателю, *** в новата столица на Бразилия, само че извън ситито не излизай щото ще ти трябва един взвод да те пази от мучачсите...
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"1: Подводници от Норвеж. и Средиз. море ликвидарат чадърите в Калининград и Крим2: С Невиждан град от томахавки "Роналд Рейган" от Балт. море, довършва Калининград, а "Доналд кук" от Одеса довършва Крим и чупи моста..." Да не са ви построили психодиспансера във формата на пентагон?