Още една крачка към независимостта на Украйна

Църквата е готова за самостоятелно съществуване, твърди Порошенко
6 яну 2019 14:09, Нели Христова
209
Още една крачка към независимостта на Украйна
Снимка: Reuters

Томосът за автокефалията на Православната църква на Украйна (ПЦУ) е една от стъпките за укрепването на независимостта на страната, заяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Томосът е още един акт на провъзгласяване на независимостта на Украйна. Той ще укрепи религиозната свобода, междуверския мир, ще засили правата и свободите на гражданите, особено на тези, които са били извън общението с Вселенското православие, несправедливо наричано неканонично", заяви Порошенко.

Той подчерта, че след връчването на томоса от Вселенския патриарх Вартоломей ПЦУ е готова за самостоятелно съществуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
3
 
! Отговори
До 91 преди 5 години
Ами лесно, втечбява се, товари се на специални танкер наречени газовози, след което се транспортира и регазифицира, което от своя стран улеснява преноса от терминала до крайни потребител, тъй като не са нужни компресорни станции за нагнетяеане, Япония и Ю. Корея внасят по този начин над 100 мшрд куб газ годишно
89
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за всички поробени от Московията народи !Героичният украински народ е пример за тях !Амин !
88
3
 
1
 
! Отговори
май послъга преди 5 години
До Анонимен 7712 млрд. куб. метра газ били изкупени , за колко за следващите 1000 години ????И всичко ли е от САЩ , ти имаш ли идея как се транспортират 12 млрд куб метра газ ????
87
2
 
8
 
! Отговори
Крайна преди 5 години
Смешници, за една година 52 000 заразени от морбили.Евалла, ашколсум, идвате да ви лекуваме безплатно в БГ.Глад е имало в цяла Русия, ама удобно забравяш американските фирми изкупуващи продукцията на житницата в Русия. И отново САЩ ви влече на дъното.Да си затвориш собствените генерали, че не дадоха архивите на САЩ, Нюланд да ви плюе в лицето и да ви избира президента. Накрая САЩ сектант оглави църквата ви.Народът ви тъне в бедност и мизерия, дължите 72 милиарда - смешници,***!
86
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ще руснак да му господарува, освен нашия тролетариат.
85
5
 
5
 
! Отговори
Бабини, златни преди 5 години
Тия двамата от снимката що не си вземат стая, ми се радват един на друг пред публика. И после били против содомията. Мъж да не се обличал като жена. А те в шарени рокли и с коронки на главиците. Като принцески, милите, да им се не нарадваш, душички.
84
1
 
1
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До Привет от Марс 83а в САЩ по различно ли е ????
83
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами руснаците показаха, че не са им братя, а желаят да са им господари. Браво на украинците! Да късат оковите и да тръгват по собствения си път, а руснаците да го дyxaт!
82
6
 
7
 
! Отговори
99999 преди 5 години
До Запознат 76 Знаеш ли ,ч е русофобията е призната за психично разстройство ???Изразяващо се в писане на глупости и безсмислици по сайтовете !!!Ако не е в напреднал стадий , може да ти се помогне !!!!
81
9
 
11
 
! Отговори
Привет от Марс преди 5 години
До Крайна"Мизерия, мръсотия, прoститу$ция, бедни просещи!"В Русия по-различно ли е?
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крайна е няма да *** от Глодомор както бяха при руските господари 1933г-10 милиона жертви.
79
10
 
14
 
! Отговори
Крайна преди 5 години
Послушният пудел на САЩ.Мизерия, мръсотия, проститу$ция, бедни просещи!Честита Мизерия на Краинците!2018 52 000 заразени от морбили.За една година, бъкат от болести, мизерници.
78
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко са вярващите в новата УПЦ?Да не се окажат по-малко от тези признаващи каноничния митрополит верен на Маскве!Целят този цирк е да се повдигне рейтинга на шоколадовия бос!От 9,3% ще стане главозамайващите 10,01%.. !Не знам ,как мислите дали са достатачни за нов мандат?
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лукашенка усеща, че Путин е луд. Пада му рейтинга, няма заплати и пенсии. Затова може да прибегне до отчаяни действия като анексира Беларус за да нахъса мужиците. Само това работи при тях. Може да ги държиш гладни и бедни, но анексираш ли територия за тях си Отец.Успех на Украйна, хич няма да им е лесно с такъв съсед... искрено завиждам на онези които живеят далеч от мечката. Нас ни дели само един гьoл.
76
6
 
6
 
! Отговори
Лукашенко? преди 5 години
Лукашенко да види какво го чака, ако стане пудел на САЩ.Най-чистата държава в Европа е Беларус, в Минск няма една хартийка и фас.Евтини цени на ток, газ, вода, транспорт.О краина - бедност, мизерия, олигарси, нещастие, емиграция, и неонацистка олигархия.Затвор и убиване на журналисти и военни в Крайна.Бедност, мизерия, мръсотия, и диктатура на олигарсите, украинците мръзнат от студ, няма ЕС, украинките се продават за 50 долара, украинеца е на колене, защото го затварят в СБУ.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
71 Не става дума за скапания газ и такси, въпроса е в принадлежност! Германия иска от Европа солидарност за какво ли не, сега ще се съобразява и тя! Иначе Полша така или иначе вече сключи договор със САЩ за бая количества тяхна газ! Примера с терминала в Александруполис за 5.5 милиарда куб.м газ а ЗАЯВЕНИТЕ И ИЗКУПЕНИ СА ЗА НАД 12 МИЛИАРДА КУБ.М
74
11
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До Империя--67;Абе казвал ли ти е някой колко си ***? САЩ ни освободиха от руско-комунистическото робство без да ни окупират и без да им плащаме.Руската окупация след ДЕВЕТИ ни струва 140 милиарда лв. В Б--я имаше 90% собственици и от тях *** направиха 100% НАЕМНИ РАБОТНИЦИ.Русия не е дала нищо хубаво на СВЕТА. Само войни. Тя е виновна за Двете най кървави ПСВ и ВСВ. Сталин трябваше да застане в НЮРНБЕРГ до хитлеристите. Рузвелт го спаси.Той го пусна да влез в ЕВРОПА. Руазвелт го пус
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лукашенко да гледа и да се учи, как и Беларус да стане независима държава от Московията !
72
6
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
И сега в Крайна като започне един просперитет. Газ ще поевтинее, ток, храни. .крайнците ще се върнат във великата икономически просперираща Крайна.3 генерала бяха в затвора, ще попитате защо, защото не позволиха Американци да четат архивите им, само един го пуснаха под домашен арест.Забраниха 150 книги, между които на бившият външен министър, и финансов (Захарченко В., Азаров Николай)Не им дреме, че украйнският народ страда.52 000 човека за 2018 заразени с морбили, 32 000 деца. Ужас!!
71
8
 
11
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Русофренията е в траур. Путларах Акбар и неговия пророк Медведев са изпаднали в нервна криза и са дошли световно известни психоанализатори да ги успокояват със скъпи илачи срещу много денги и золото...