Порошенко: Турция ще ни достави 12 безпилотни самолета

Украинската армия се снабдява с техника по натовски стандарти
12 яну 2019 18:00,
229
Порошенко: Турция ще ни достави 12 безпилотни самолета

Турция и Украйна са подписали споразумение за доставката на Украйна на безпилотни самолети турско производство. Споразумението предвижда доставка на 12 броя турски безпилотни самолети от типа Байрактар ТВ12, предава БТА.

Още по темата

Новината бе огласена от президента на Украйна Петро Порошенко, който написа следното във Фейсбук:

"С турския президент Реджеп Тайип Ердоган подписахме споразумение за доставката на 12 броя турски безпилотни самолети за Украйна. Турските безпилотни летателни машини се отличават с високи технологични качества и освен това позволяват да бъдат съоръжавани с модерни свръхчувствителни ракети, предназначени за поразяване на цели в морето."

Договорът е бил сключен между държавната агенция на Украйна Укрспецпроект и турската фирма Байкар макина.
Порошенко посочва още, че ще продължи съоръжаването на украинската армия с нова военна техника според стандартите на НАТО. Договорът с Турция за доставката на безпилотните самолети е част от военно-техническото сътрудничество между Украйна и Турция.

Информацията за доставката на турски безпилотни самолети на Украйна е била отразена широко и в руските медии, информират турските източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
3
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
приятелю убитите са 200 общо от колона от 600 тръгнала да превзема рафинерия. От тия 600, 80 са вагнеровци останалото е войска на Асад. Да 20 са избити от вагнер макар че са били предупредени. И никакви дронове, американски ф16 блок50.
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пак до 62Отново долавям нагъл прочит на историята. Ян Собиески спира османците при градчето Виена. Но наглите западняци до ден днешен маргинализират заслугите на Ян Собиески и на Кан Тервел. Но така или иначе Османската Империя се е разпростирала на три континента, притежавала е Божи Гроб, Мека и Медина, Антиохия, Александрия и Константинопол. Най-свещенните места в християнството, исляма и юдаизма. А Виена и тогава и сега е градче с размерите на София. Истанбул е колкото два Лондона.
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82не е нужно да го четеш,==така си и знаех - никъде не го пише , а пише , че е украински !извод: санкции до дупка !
77
3
 
2
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
не е нужно да го четеш, а и във вестник Работническо дело пишеше многи неща ама не бяха верни. *** и виж са казали руснаците.
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 79Крим е руски!--къде го пише това , че да го прочетем ?
75
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА.Хероям САЛО САЛО САЛО, а Крим е руски! Жив и здрав да си.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е прекрасно, че имаме такъв добър съсед който ни спасява от чужди агресии. А от филипинска агресия ще ни спаси ли Турция? Просто питам.--- e ay stiga de nie druga rabota nyamame li malko i vie se spasete :)))))
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bayraktar TB2 SIHABALGARIQ VMSETO DA KUPI F 16 MOJE6E ZA TIQ PARI DA SI KUPI 10 BEZPILOTNI VMESTO EDIN F16 V TUBETO GO IMA V REALNA VOYNA
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още 1529 османлийте са отблъснати и спрени при Виена.Първата обсада на Виена от страна на Османската империя, предвождана от султан Сюлейман Великолепни и Ибрахим паша.Още от тогава е първата доставка на Виенско кафе за Европа.
71
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето по Тошево време имаше огромни стачки от страна на турците живущи в България искащи живот в тюркията, излезнаха големи катьри и накрая Тошето ги пусна в раята! Отидаха като аслани върнаха се нас...
70
16
 
10
 
! Отговори
СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА. преди 5 години
на Украйна и на гордия им Президент Петро Порошенко!!! Тези самолети са с турски имена, но са друго, чуждо производство... Вие си отговорете какви са. Става много сложно и непредвидимо за Москва, но това си заслужават!!!
69
8
 
10
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
рашките от чвк вагнер още помнят щурма при Ефрат където 4 дрона направиха на мармалад 200 руски войника.Вероятно тази новина няма да им хареса.
68
5
 
8
 
! Отговори
пак до 62 преди 5 години
1683 османците са разбити пред виена от хапсбургите.Битката спира повторния опит на Османската империя да превземе австрийската столица и дава начало на хегемонията на Хабсбургската династия в Централна Европа.
67
2
 
0
 
! Отговори
РККА преди 5 години
До Гледна точка Е те за това Ердоган дава тези самолетчета че да пробва руската ПВО де ще си я купи от Путин
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.youtube/watch?v=7i5SCgqBGT0eto kakvo kupiha ukraincite ot turciq
65
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШевченкоНа турчин да имаш доверие все едно да имаш доверие на оная си работа!
64
2
 
12
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Шоколадовия заяц Порошенко го е страх пилотите му от глад да не духнат към Московията,с все аеропланите му и си ръча безпилотни...
63
2
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Този и джихадисти ще си внесе само да е контра на Русия.Доколкото ми се струва, Турция има договор с Русия за милиарди за противоракетна оръжия!Вие четете събитията, тъй както дявола Евангелието!"Всички се мъчат да сринат Русия", тъй да знаеш!
62
5
 
7
 
! Отговори
БСХ преди 5 години
Укрите здраво ги хапе кучето, щом търгуват с турските джихадисти...
61
5
 
10
 
! Отговори
до 62 преди 5 години
нали знае къде е спрял османския поход, Виена. А историята явно ти е трудна но това си е твой проблем, ако Виена е била малко селце или градче то чудно що султана ти лично е бил тръгнал за там и от страх като са го пидгонили обратно си е забравил локума и кафето, или може би е правил доставки лично на австроунгарската империя ....