Путин в Белград, подаряват му кученце шарпланинец

Руският и сръбският президент ще подпишат 20 споразумения
17 яну 2019 08:50, Елка Василева
172
Путин в Белград, подаряват му кученце шарпланинец
Александър Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин пристига днес на еднодневно официално посещение в Сърбия, където негов домакин ще бъде сръбският държавен глава Александър Вучич, предаде Танюг.

Двамата ще обсъдят ситуацията в Косово, икономическото сътрудничество и регионални проблеми. В рамките на срещата на двамата президенти ще бъдат подписани 20 различни споразумения. В центъра на вниманието ще бъдат съвместни проекти в областите на енергетиката, инфраструктурата и новите технологии.

Путин ще бъде посрещнат на летище "Никола Тесла" в Белград, след което ще се състои церемония по полагането на венци на гробището на Освободителите на Белград. Церемонията по тържественото посрещане на руския президент пред Палата Сърбия ще се състои по обяд, след което двамата президенти ще разговарят на четири очи.

Една от темите ще бъде продължаването на газопровода "Турски поток" до Сърбия, но не се очаква да бъдат подписани документи за това. Руският президент заяви в интервю за белградския вестник "Политика", че Европейският съюз трябва да осигури на своите членове гаранции, че Брюксел няма да попречи на доставките на руски газ в Европа чрез "Турски поток".

Още по темата

Сръбският президент Александър Вучич каза за телевизия Пинк във вторник, че за страната му е най-добре когато газопроводът "Турски поток" стигне до България, да бъде доведен до сръбската граница и газът да бъде транзитиран през газовия интерконектор в Сърбия.

Сътрудничеството с концерна "Газпромнефт" позволи на компанията "Нафтена индустрия Сърбие" да стане лидер на енергийния пазар в балканския регион. С участието на "Руски железници" с добър темп върви реконструкцията и модернизацията на сръбската железопътна инфраструктура, посочва още в интервюто за в. "Политика" Владимир Путин.

След разговора в тесен формат е планирана среща между делегациите на Сърбия и Русия, а след това в присъствието на двамата президенти ще бъдат подписани редица двустранни документи.

Сред многото проекти фигурира транспортно споразумение в размер на 230 милиона евро, което се отнася за електротехническите работи по участъка Стара Пазова - Нови Сад. Очаква се тези работи да приключат в края на 2021 г. Също така е много важен проектът за диспечерски център, за реализацията на който работим от над две години, съобщи сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

Следобед президентът Путин ще връчи на сръбския си колега Ордена на Александър Невски.

Сръбският член на босненското Председателство Милорад Додик ще бъде в Белград, за да се срещне с руския президент. Додик каза, че посещението на Путин е ясен символ и послание на мир, приятелство и подкрепа за Сърбия и сръбския народ като цяло и изтъкна доброто сътрудничество и връзки на Република Сръбска с Русия.

След това Вучич и Путин ще говорят пред медиите. След изявленията е планирано посещение на президентите в храма "Свети Сава".

Сръбската държавна телевизия ще предава директно целодневното посещение на руския президент.

Вучич е избрал да подари на Путин тримесечно кученце порода шарпланинец, съобщи сръбският вестник "Блиц", цитиран от БТА. Кученцето е със сериозно родословие от седем поколения назад, то е от най-стара местна порода и е известно, че президентът Путин обича тъкмо такива породи, каза за вестника източник от президентството. По думите му сръбският президент за първи път прави такъв подарък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбина е пичага,за разлика от бай ти *** дет отиде 2007 съюз да прави с тия дето искаха в близкото ни минало България да не е на картата.Те изсмукаха всичко от нас дори и децата ни.Това просто племе бай ти *** заслужено вече е в червената книга.
52
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чуството че джуджето се е смалило, въпреки 14 см. токчета, а и че всеки ден го опъват с тежести.
51
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Сърбите се ориентираха към Русия още 80-те. Затова от най-голямата федеративна държава в Европа станаха по-малки от България
50
25
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Мдааа, сърбите отново се ориентират по-правилно от нас.
49
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сладкодумко След цяла нощ бурен секс Вучич и Джуджи ти пръснаха джендарската шорошка халка нали.
48
29
 
16
 
! Отговори
Ха ХА ха преди 5 години
България е на светлини години по развита от Сърбия и Русия заедно.Чакаме ефките и сме номер едно! Могат да завижат на заплатите ни! Да живее България да живее Нато!
47
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На французин вино на Англичанин чай А на угрофинска чукча какво да подариш кученца та даму теглят шейната ...ген
46
19
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
От ботокс не може да се усмихне даже.
45
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41По-добре НИКОГА да не са идвали в България! Нямаме си нужда от други кравари.........ние също сме си избирали свинар за цар, ама това мисля, че не е бил МНОГО ДОБЪР ИЗБОР!!! Така че, ДРУГИ СВИНАРИ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧУЖДОЗЕМЦИ, НЕ СА НИ НУЖНИ!!
44
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наполеон е с цели 6 санта по висок от това гномче назначено от Елцин пък и за 1800 година не е било много нисък ръст
43
8
 
13
 
! Отговори
мяу преди 5 години
как пък едно котенце не му подариха
42
6
 
13
 
! Отговори
природозащитник преди 5 години
Нещо работата с тези кученца е съмнителна Където отиде все кученца му дават
41
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както и да го снимат, злобното джудже ако не стъпи на нещо все си личи колко е дребно и сбъркано
40
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ти да видиш..."Колко смешен президент си избраха руснаците ,малък ама много зъл."---Такъв император си бяха избрали и французите, ама направи Франция велика.А пропо, ти колко си НЕсмешен, висок и НЕзъл? :)Пиша ти и се подсмихвам. :) :)
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спукаха го с тия кучета. Кой какво прави, някой носи на Путин кученце. Сигурно си е направил кучкарник човека.
38
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американски президенти са идвали няколко пъти в България.
37
17
 
17
 
! Отговори
я преди 5 години
Циркът ще е пълен от всички тия гимнастики сърбите да дръпнат с производство, технологии и заплати, а ние гордо с бабата на ревера вече гоним Косово по стандарт и Анадола.
36
7
 
23
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Наглия сърбин с чужда порода подаръци прави!Шарпланинец е стара българска порода използувана в земите на Македония и Шар планина!
35
1
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Я ми кажи първо какво означава думата Oдговор, че да знам как да тълкувам остроумието ти ?
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и на върба